Reális 1 gyermek után 30 ezer forintos gyerektartás?
Elsö vagyok.Nem vagyok itt íj.Már több mint 3 éve fennt vagyok az oldalon......Ès most is azt mondom,hogy 1 gyermekre elég a 30000Ft....
Nem írod mennyi idös a gyeremek.Amíg nincsen iskola a gyermeket böven el lehet látni havi 30000Ft ból....
2 gyermekes anyuka.
Aranyos vagy. :) szerintem, a kérdező arról érdeklődhetett azzal kapcsolatban, hogy új lány vagy-e, hogy esetleg egy elvált, tartásdíjra kötelezett férfi új párja vagy-e :).....nemegyszer van olyan, hogy ebben a státuszban lévő lányt-nőt elkezdi zavarni a nem az ő, hanem csak a párja régi családjából származó gyerekekre kiadott pénz,mert azt veszteségnek éli meg talán, vagy kellene még neki a közösbe az is,vagy nem tudom, hogy miért...mindenesetre valamilyen szinten rá is tartozik ha már közös háztartásba került a férfi emberrel, de hát,ezt előre tudta, mikor bevállalta a párját,tokkal-vonóval :)
vannak csúnya történeket akármelyik felet is vizsgáljuk
Mi házasságban neveljük a két gyerkőcünket. Hogy mennyire reális vagy sem a 30.000 Ft,mindenki maga döntse el igényei szerint. A mi költségeink 1 (!) óvodás gyerekre lebontva, havonta :
Óvodai étkezés : 7.500 Ft
Csoportpénz : 300 Ft
Kultúrális programok az oviban (bábszínház,stb) : 1.000 Ft
Balesetbiztosítás : 300 Ft
Egyéb óvodai kts. (ceruza,WC-papír, rajzlap,stb ) : 1.000Ft
Otthoni étkezés ( nasi nélkül) : 20.000Ft
Cipő,csizma ( Évente 5-6 pár + 2 ovis váltócipő = kb.40.000Ft/év ) : 3.400 Ft
Ruházkodás : 5.000 Ft
Szórakozás : 3.000 Ft
"Nasi" : 10.000 Ft
És ehhez jönnek az egyéb költségek, pl. angol, lovaglás, szülinap, stb. Nálunk kb ennyi. Persze kevesebből is lehet gyereket nevelni, illetve ennek sokszorosát is el tudnám költeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!