Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Korkülömbés? Előnye, hátránya?

Korkülömbés? Előnye, hátránya?

Figyelt kérdés

Van egy 1.5 éves kislányom és szeretnék még egy babát. Nem szeretném ha két külön generáció lenne,szoval akinél 2-3 év a különbség le tudná írni hogy miért jó vagy épp miért rossz?

Még nagyon hezitálok mert el hanyagolni sem szeretném öt.

2020. ápr. 8. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Miért hanyagolnád el??? Szerinted akinek ikrei vannak, az az egyiket elhanyagolja?
2020. ápr. 8. 14:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva fogalmam sincs hogy csinálják az ikres anyák. Azért gondoltam mert ha lenne egy baba, akkor azzal bizony foglalkozni kell. Szoptatás stb. Ezért gondoltam hogy el lenne hanyagolva vagy én úgy érezném esetleg ő is mert most csak ő van, senkihez nem kell alkalmazkodni.
2020. ápr. 8. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

És szerinted egy 2-3 évesnek már nem kell alkalmazkodni senkihez/semmihez?????

Nagyon jól felfogja egy ekkora gyerek, hogy ott a kistesó! És őt is bele lehet vonni a pelenka kidobásától kezdve egy csomó dologba. Sétálni meg együtt is lehet...

És most nem sorolom a többit.

Rengetegen felneveltek 2-3-4 gyereket, kis korkülönbséggel, és NEM sínylették meg a gyerekek.

2020. ápr. 8. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

Nővéremmel két év korkülömbség van köztünk, így sokkal jobban eljátszottunk egymással, egymás barátaival. Ahol 4+ év volt a testvérek közt, már már nem igazán volt hasonló érdeklődési körük, a nagyobbak sokszor 'koloncnak' érezték a kistesót.

A hátrány: Mivel többet voltunk együtt, több konfliktus alakult ki köztünk. Egy időben sokat veszekedtünk, amivel anyukámat kiakasztottuk.

2020. ápr. 8. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
28%
A különbség szó helyesen n betűvel írandó kedves fórumozók. Kérlek titeket figyeljetek erre.
2020. ápr. 8. 15:29
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
A "generációs különbséget" a kb. 30 évre mondják :) Nem a korkülönbségtől fog függni, milyen testvérek lesznek, ez inkább temperamentumtól, családi példamutatástól függ. Ha testvéred van, pont azt tanulhatod meg, hogy nem te vagy a világ közepe és osztozkodnod kell, még anyán is. Ez dackorszakosan nehéz, de ha túl vagytok rajta, már könnyebb lehet, mert még hasonló programok köthetik le őket. De hogy milyen testvérek lesznek, az felnőtt korukra derül ki, erre meg mindenféle korkülönbséggel vannak jó és rossz példák.
2020. ápr. 8. 15:42
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
2,5 van a gyerekeink között, szerintem tökéletes. Nagy előnye, hogy a nagy azt mondja nem emlékszik milyen volt mikor még nem volt itt a kicsi, egész gyorsan együtt tudtak játszani. Hátrány az elmút 4 évben nem volt
2020. ápr. 8. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:
35%
11 év a korkülönbség a húgommal, de egy generáció vagyunk :D
2020. ápr. 8. 16:34
 9/9 anonim ***** válasza:
49%

20 hónap van köztük.

Az első 2 hét cudar nehéz volt..féltékenyen reagált, de szerintem ez idősebb korában is ugyanígy lett volna.

Csak arra reagálnék , hogy hogy lehet csinálni.

Nekem többemberesnek mondott lányom van..mégis, amikor megszületett az öccse, akkor fogalmam sem volt mi volt nehéz 1 babával😅

Nem mindig könnyű, de nem érzem annyivalnehezebbnek,mint amikor csak egy gyerekről kellett gondoskodni.

De lehet amiatt érzem így, mert nagyon féltem

2020. ápr. 8. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!