Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akit próbáltak...

Van itt olyan, akit próbáltak lebeszélni a valásztott névről?

Figyelt kérdés
Nem a leghétköznapibb nevet választottunk a picinek, de szerintünk nem is vállalhatatlan. Mivel nagyon gyakori a vezetéknév így mindenképp különlegesebb nevet kerestünk, így jött a Hanga. Az anyósom ellenzi a legjobban, de többen is mondták, hogy az első ötletünk sokkal jobb volt. Anyósom minden egyes nap írogat és a párom unokahuga (5 éves) is mindig úgy kérdezi, hogy mikor születik meg a hangya. (Nyilván a szüleitől hallotta ezt) Nekünk tetszik és nem tudnak lebeszélni róla, de nem igazán tudom mit válaszolhatnánk ilyenkor azon kívül, hogy nekünk tökeletesen megfelel ez a név. Először Jankának, aztán Alíznak szerettük volna elnevezni, de úgy érzem a Hanga sokkal jobb választás, főleg így, hogy a páromnak is ez tetszik a legjobban.
2020. ápr. 7. 15:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
91%
#18 az én főnököm is Eperke volt😂 Ráadásul Kerti Eperke😂
2020. ápr. 7. 17:02
 22/32 anonim ***** válasza:
69%

Nekem sem jonnek be az ilyen hanga zsejke Csenge nevek. De biztos nem szolnek bele a nevvalasztasba.

Nálunk kapott második nevét a gyerek és a nagyszülők úgy hívják. A gyereknek ez még tetszik is :)

2020. ápr. 7. 17:06
 23/32 anonim ***** válasza:
84%
Nekem pár gyerekkorom óta tetszett egy fiúnév és megfogadtam,hogy az lesz a kisfiam neve ha lesz. Hát mit ad Isten,kisfiam lett és a név tetszett a férjemnek is. Sajnos ma már benne van a top 10ben és emiatt próbáltak lebeszélni,de nem érdekelt :)
2020. ápr. 7. 17:10
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk is huzgaltak a szajukat, de nem erdekelt. Alapvetoen az idosebb korosztaly minden uj nevre fintorog amit nem ismer, de aztan megszeretik a babat es megtanuljak a nevet.

A gyerekek meg ha bantani akarnak, ugyis talalnak ra modot, legyen bmilyen neved.

2020. ápr. 7. 17:38
 25/32 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem van, amikor a tanácsokat illik megfogadni, és ez az az eset...
2020. ápr. 7. 18:21
 26/32 anonim ***** válasza:
64%
Hanga szép név! Sokkal szebb, mint a Hanna, vagy az Anna...(Annuska néni)
2020. ápr. 7. 18:34
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Hanga nagyon szép név, mi is kislányt várunk, és nálam felmerült, mint lehetőség (amúgy a Janka is :D ), de egyrészt a vezetéknévhez sem passzol, másrészt a férjemnek nem nagyon tetszik, szóval elvetettük. De ennek ellenére nem érzem úgy, hogy erről kifejezetten lebeszélni kéne, ennél sokkal rosszabb neveket is szoktak adni a gyerekeiknek az emberek. Ráadásul ma már nem is olyan ritka vagy különleges, szóval még csak azt se mondhatják, hogy majd a többi gyerek fogja bántani- tudják bántani akkor is, ha teljesen hétköznapi neve van, ha nagyon akarják.

A mi névválasztásunkat senki sem kifogásolta, de ha mégis megtették volna, én azt mondtam volna, hogy a gyerek választotta, mert amikor felolvastuk hangosan a neveket, ennél a névnél (Olívia) rúgta a legnagyobbat, szóval biztosan ez lesz az a név, ami hozzá a leginkább passzol. Meg egyébként is, érzi az ember, ha ez illik igazán a gyerekéhez, nekem volt egy tucat lánynév a tarsolyomban, mielőtt teherbe estem volna, aztán most gondolni se tudok rájuk, mint lehetőségekre.

2020. ápr. 7. 18:40
 28/32 anonim ***** válasza:
52%

Akkor most megtanultad, hogy a gyerek nevét addig senkinek nem szabad elmondani, amíg a kezére nincs írva.

Mi is így tettünk, ki is borultak a neveken 😅 De megszokták.

Tudtuk, hogy belekötnének, nem akartam plussz idegeskedést nekik 😅

(a Hanga valóban elég rossz, de ha ez tetszik...)

Mondjátok hogy jó, akkor Katika lesz és pont.

2020. ápr. 7. 20:26
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Második babánál amúgy nem mondtuk el, mi lesz a neve a sok okoskodó miatt.

Ha kérdeztek, azt mondtuk, hogy Rikárdó lesz a neve. Így mindenkinek meglepi volt😂

2020. ápr. 7. 20:28
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam tucat nevű (Dávid), de nem érdekelt mivel kb 16 éves korom óta tudom hogy így szeretném hívni a fiamat, és szerencsémre a férjemnek is tetszett. És hidd el még erről is volt aki próbált lebeszélni.

Lényegében tök mindegy, mert mindig lesznek fújolók bármi is a választás.

2020. ápr. 7. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!