Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akit próbáltak...

Van itt olyan, akit próbáltak lebeszélni a valásztott névről?

Figyelt kérdés
Nem a leghétköznapibb nevet választottunk a picinek, de szerintünk nem is vállalhatatlan. Mivel nagyon gyakori a vezetéknév így mindenképp különlegesebb nevet kerestünk, így jött a Hanga. Az anyósom ellenzi a legjobban, de többen is mondták, hogy az első ötletünk sokkal jobb volt. Anyósom minden egyes nap írogat és a párom unokahuga (5 éves) is mindig úgy kérdezi, hogy mikor születik meg a hangya. (Nyilván a szüleitől hallotta ezt) Nekünk tetszik és nem tudnak lebeszélni róla, de nem igazán tudom mit válaszolhatnánk ilyenkor azon kívül, hogy nekünk tökeletesen megfelel ez a név. Először Jankának, aztán Alíznak szerettük volna elnevezni, de úgy érzem a Hanga sokkal jobb választás, főleg így, hogy a páromnak is ez tetszik a legjobban.
2020. ápr. 7. 15:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
64%
A Hanga nem különleges, játszóterek tele vannak Hangákkal. Nekem nagyon nem tetszik, de ezek szerint másnak igen. Engem anyukám beszélt le a Ludovikáról, ami akkor tetszett, igaz, külföldön éltünk, ott jobban hangzott. Végül egy lágyabban hangzó nevet választottunk.
2020. ápr. 7. 15:50
 12/32 anonim ***** válasza:
84%
Hanga és Janka is csodaszép, sajnos nálunk a vezetéknévhez nem passzolnak. Nekem olyan szólta le a választott nevet (Anna), aki a gyerekének a Liliom Borostyán nevet adta... :) Ne foglalkozz senkivel, bár pontosan tudom, mennyire nehéz megállni, hogy elküldd őket messzire...
2020. ápr. 7. 15:54
 13/32 anonim ***** válasza:
60%

A Hanga nem tartozik a különlegea nevek közé. Inkább az egyik leggyakoribb mostanában. Szerintem a 3 közül az Alíz a legszebb, de en azt vallom, mindenki olyan nevet adjon, amilyet akart.

A kicsinél 2 nevünk volt, a barátnőimnek az A verzió tetszett, a családnak a B. Azert döntöttünk vegül a B mellett, mert az A extra gyakori, minden 2.fiúnak ezt a nevet adják.

2020. ápr. 7. 15:59
 14/32 anonim ***** válasza:
88%

Minket lebeszeltek, nem bánjunk az "új" nevét, de sokkal jobban passzolt volna hozzá a mi általunk elsőre kitalált név.

Ne hagyjátok magatokat, ha úgy érzitek ez a megfelelő név a lanyotoknak, akkor nehogy már anyós vagy bárki más mondja meg mi legyen a neve. Ti vagytok a szülők. Ti dontitek el.

Szépen építsétek le őket. Mi pl kitalaltunk egy utlra ház nevet (Pötöle), és ezt mondogattuk, mert féltünk a masodikrol is lebeszeltek 😀

Szerintem a Hanga nagyon szép 💖

2020. ápr. 7. 16:02
 15/32 anonim ***** válasza:
58%

A ti dolgotok, bár szerintem az utóbbi időben túltolják a kedves szülők a "különleges" nevek adását, de na...! Attól, hogy a kislányodat Kiss Glendának vagy a fiadat Zsadánynak vagy Medoksznak (🤮🤮), még nem lesz különleges... De ha ti ezt választjátok, legyen, ennyi lesz,rom hozzáállás kell, nem mások véleménye a döntő.

Ha elmész egy játszótérre tele van Zoékkal, Szofikkal, Hannákkal, Bennettekkel, Tituszokkal stb., alig lehet röhögés nélkül bírni. Ezek se nem különlegesek, se nem szépek (tudom, nem lehet, mindenki Mária meg Anna), csak mások.

2020. ápr. 7. 16:03
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
A Hanga név egyszerű, mégis szép. Nekem nem jönnek be a túl külföldi Dzsefifer, Zsáklin, Dzsesszika, Noel, Nátán, Bennett stb. nevek. A Mária, Zsuzsanna, Erzsébet, József, stb nevek sem, azok meg túl régies magyar nevek. A Hanga valahol a kettő közt van.
2020. ápr. 7. 16:43
 17/32 anonim ***** válasza:
91%

A Hanga szerintem tök szép név. :)

Az én kisfiam Leó.

Még terhes voltam, amikor a Mami belezokogott a telefonba, hogy de neki a Dávid név úgy tetszik.

Barátnőm megkérdezte, hogy jól érti, hogy akkor most születni fog egy leÓCSKÁm?

Apósom 3 évig Kisgyereknek szólította, miközben a többi 7 unokát a keresztnevén.

Apám a mai napig Lecsózza, de az legalább vicces.

Ó és, mennyi vicces sztorim van, miután megszületett, készülj fel. Random emberek kérdezgettek, hogy ez a neve? TÉNYLEG ez a neve? EZ? Nem, csak viccelek...

De a kedvencem a bácsi volt a teszkóban, aki közölte, hogy nahát, nem érti ezeket a mai szülőket, az ő apja is Leó volt ugyanis, de a hetedik fiúgyerek a családban, és addigra elfogytak a normális nevek... Imádtam :D :D :D

2020. ápr. 7. 16:49
 18/32 anonim ***** válasza:
22%

háát a Leó uhh, éééérdekes név...

Ennél a főnököm volt jobb, ő Eperke volt XD

2020. ápr. 7. 16:54
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi érdekes van benne? :) Régi, jól ismert, manapság ugyan rohadt ritka, de senki nem kérdez vissza, hogy fiú vagy lány a gyermek... :)
2020. ápr. 7. 16:57
 20/32 anonim ***** válasza:
38%
amúgy erről eszembe jutott a Leó jégkrém :D
2020. ápr. 7. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!