Hogy bírod energiával hogy anya is vagy neveled a gyerekeket, mosol főzöl mosogatsz rendet raksz a gyerekek után. Stb?
Ugyan nem vagyok anya, de mindenki más. Lehet valaki mindezt megteszi, meg még edzeni is van ideje. Más meg a főzéstől is kimerül (gyerek mellett).
Ezzel nincs semmi baj.
Sok múlik a gyereken is. Elbabázik/autózik 2-3 órát egymaga, vagy folyton anyun csüng?
Az is lehet, hogy máshogy osztja be az időt.
Nem mos minden nap, hanem összevár egy nagyobb adag mosatlant. Főzni előre főz 3 napot. Lehet a gyereknek van egy elkerített játszósarka, és akkor “csak” ott hagy kupit, nem az egész lakásban vannak elszórva a játékok.
Bár mint írtam, nem vagyok anya, így fogalmam sincs milyen ez így egyben, de valahogy így próbálnám megoldani.
Vannak könnyebb, és nehezebb napok. Szerencsére a parom besegít barmikor. Plusz a nagyfiam is abban a korban van, hogy igenis illik elpakolnia maga után a jatékokat, ha evett, akkor a tányert maga után, de ez egy 7 evestől elvárható.
Plusz nem mosok minden nap, de többnyire igyekszem hét közben letudni. Mosogatásra ott a gép, azt pedig a nagyobb fiam imadja mostanában bepakolni es beinditani. Teregetni is néha segít, sőt porszívózni is. Lassan veszekedni kell a porszívoért🤷♀️.
Főzni 2 napra előre szoktam, tehát minden 3.nap főzök sokszor gyorsakat, vagy olyanokat, amik elvannak magukban. Igyekszem szinten tartani a rendet, és ami a legfontosabb, vasárnap csak az alapokat csinálom meg, pl mosogatás, felseprés, de ezen a napon mindig a gyerekekkel játszunk.
Úgy, hogy nem egyedül vállaltam a gyermekeinket, hanem a férjemmel közösen. Igazi társ, aki mindenből kiveszi a részét. Én is dolgozom a gyereknevelés, házimunka mellett, ahogy Ő is, semmivel nem tesz bele egyikünk sem kevesebbet a "család" nevű projektbe (de csúnyán hangzik így leírva😊), de ez az igazság!
Mindent ketten csinálunk, észrevesszük, ha egyikünknek nehezebb napja van, olyankor jobban odatesszük magunkat, hogy egy következő alkalommal (fordított helyzetben) a másikunk segítsen ki.
Még így is el-elfáradunk, de lényegesen kevesebbszer és kevésbe intenzíven, mintha nekem egyedül kellene helyt állnom a különböző szerepekben.
Kérdező, te miért csinálsz mindent egyedül?
Hát. Nem hazudok, előfordul, hogy kiborulok. 3 fiam van. Most nem dolgozok, a legkisebb 1 éves. Segítségem nincs, panaszkodni nem panaszkodom senkinek, mert tudtam mire vállalkozom amikor vállaltam a 3.at is. Az első kettő is nehéz volt, mégis szerettem volna újra babázni. Tudatosítom sokszor magamban, hogy rohan az idő. Még most született a nagy, mégis máris 9 éves. Nem tart ez az állapot örökké. Nem lesznek mindig velünk. 3-4 év, és más problémáink lesznek. Most az, hogy hajnalba felkelnek hétvégén, aztán meg az, hogy délben sem kelnek fel. :)
Életem értelmei így is mind a 3, de nem vagyok szuper anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!