Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek tévézett...

Van itt olyan akinek tévézett a gyereke már baba korától és normális gyerek lett belőle?

Figyelt kérdés
Nem ADHD-s ,figyelwmzavaros vagy semmi más baja nem lett?
2020. márc. 28. 12:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

Én Tom és Jerry-n nőttem fel. Nem vagyok figyelemzavaros, se buggyant.

Nekem 9 hónapos a babám, általában rádiót/gyerekdalokat hallgatunk, de van hogy bekapcsoljuk neki a Duck tv-t. Nekem nincs szükségem a tv-re, viszont ha a férjem itthon van, neki szüksége van háttérzajra, mégha a gyerekcsatorna is.

Amúgy meg a mai tv-k teljesen más elven működnek, mint a katódcsöves villogó készülékek.

2020. márc. 28. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz mind figyelemzavatos, de sokkal nagyobb az esélye. És az idegrendszerét mindenképp károsítja.
2020. márc. 28. 19:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a merítés nem volt épp hiteles. A válaszokból is látszik mennyi a félinformáció az emberekben. Az hogy melyik tv milyen elven működött az tök mindegy. A dolog lényege abban van, hogy képtelenek felfogni azt a rengeteg információt amit pár másodperc alatt néhány mozgó képkocka lead. Remekül nyomon követhető egyébként, pl pörgess meg törölközőt egy 8 hónapos baba előtt! Nem fogja tudni követni a szemével kellően gyorsan. A tv ezt fokozza, színek, fények, beszéd és sok mozgás. Teljesen éretlen az idegrendszerük erre. Nem feltétlen lesz tőle tartos baja, de később már eszedbe se fog jutni, hogy esetleg attól vannak alvás zavarai, vagy tanul nehezebben, vagy ezért nem bír megülni nyugton tanórán.

Én nem vagyok óvoda pedagógus, de ismerek párat és sokan állítják, hogy látszik ki az aki tv-zik otthon. Fogalmam sincs miből látják, de nem is én vagyok a szakember.

Viszont azt tudom, hogy a szakmai ajánlás az hogy 3 éves kor alatt egyáltalán ne töltsön időt képernyő előtt.

2020. márc. 29. 04:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ez borzasztóan sok! Nem tesz jót az idegrendszerének, csak 20 hónapos, fel se tudja fogni a mesét. És ennyi idöt egyáltalán minek? A leírásodból az jön le, hogy leviszed délután levegőre, a többi idő mind tv! És akkor mikor játszol vele? Attól fejlődne, a tv-töl nem. Ha muszáj tévézni, akkor az álloképeset hagynám csak: boribon, maszat, nándi mese, nagyi mese, youtube-on megtalálod.
2020. márc. 29. 08:17
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem,a max a 2 óra tv. Nem egész nap. Ma például még nem nézett tv-t. Azért is írtam hogy ez változó. Inkább evéskor vagy ha valamit nem tudok tőle megcsinálni akkor megy a tv. De ma bevontam a főzésbe és szívesen benne is volt de van olyan nap hogy a fejem tetejére is állhatok akkor is mindenért hisztizik. De akkor is vannak dolgok amiket muszáj megcsinálnom.Ilyenkor bekapcsolom . De természetesrn sokat játszom vele. Ma pl. voltunk már kint is,főztünk együtt,kirakóztunk,könyvet nézegettünk,labdáztunk stb. Ahogy írtam is kis darabokban néz mesét. De törekszem és még jobban fogok arra hogy még kevesebbet tévézzen.
2020. márc. 29. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!