Ti mennyire szolgáljátok ki, kényeztetitek el a tizenéves gyereketeket?
Igen,az nagyon jó ha önállóságra van nevelve a gyerek.Később jobb lesz neki.És jó példa,hogy a férfiak is bevonhatók a házimunkába.
Persze tudok ellenpéldákat is ahol a 6éves kisgyereket is pár órára egyedül hagyták,mert nem volt aki vigyázzon rá egész nap.De megtanították neki zárja be az ajtót, bárkit ne engedjen be így amikor ment nagybácsi vagy valaki ismerős tudta őt beengedheti.Időközben ő már felnőtt és nem lett semmi baja.
11 és 7 évesek a fiaink.
Megvannak a saját feladataik itthon. Takarítani szombaton szoktunk,akkor ők is részt vesznek benne. Igyekszem mindig mást bízni rájuk,hogy mindent megtapasztaljanak.
Szendvicset csinálnak,ételt melegítenek,kitálalnak és utánna elpakolnak gond nélkül.
Nem szolgálom ki őket,viszont ha látom hogy valami nem megy nekik akkor segítek,mutatom,majd újra kérem próbálja meg.
Házon kívüli tevékenységet jobban élvezik.
A nagyobbik fiunk már tud a konyhában tenni venni.
Előfordult már hogy én elmentem nagybevásárlásra és mikor hazaértem a férjemmel közösen kipucolták a házat. Az ilyen "apróságok" nagyon sokat jelentenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!