Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy kapcsolatban mennyi idő...

Shiroi-chan kérdése:

Egy kapcsolatban mennyi idő után lehet gyerekvállalásra gondolni? (Hány hónap/év)

Figyelt kérdés
2020. márc. 5. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igazaból mindegy.

Ismerek olyat is akik 10 év után vállaltak és elváltak később.

Olyat is akiknek egyéjszakásnak indult kalandból lett és évek óta azóta is együtt vannak.

De együtt élni jó előtte azért.

2020. márc. 5. 11:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mindenki maga érzi, nem lehet így általánosítani. És függhet az anyagiaktól is, hiába vannak régóta együtt a felek. Mi például 10 év után vállaltuk gyereket. Előbb szerettünk volna, de így jött ki a lépés. Amúgy én legalább 2-3 évet tartom a legoptimálisabbnak.
2020. márc. 5. 12:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez változó. Nagyban függ attól hogy a kapcsolat ideje alatt mennyit éltek együtt a felek, milyen az anyagi helyzet stb. Nekünk még nincs. 4 évig ingáztunk távkapcsolatban, 2 éve élünk együtt, fél éve házasodtunk. Még tervezünk 3 évet csak ketten, addigra talán a házunk is meglesz. Szóval , nálunk 9 év után lesz ha minden jól megy. Normál esetben ezt hosszúnak tartom nagyon, de a mi esetünkben nem tudtunk a távolságok miatt hamarabb összeköltözni.
2020. márc. 5. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolni akármikor lehet. :)

Én most 34 évesen (1 gyerekkel az előző páromtól) vagyok egy új kapcsolat elején (neki is van gyereke a korábbi házasságából) és bár nem tervezünk közöset, 2-3 évnél többet nem várnánk a gyerekvállalással.

2020. márc. 5. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi 5 év (ebből 3 év házasság) után vágtunk bele. Ki mikor érzi késznek magat...
2020. márc. 5. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
4.5 éve voltunk együtt, 4 év együtélés után, a házasságkötésünk után 3 hónappal vágtunk bele. Első próbálkozós hónapban sikerült is. Azóta a 10. éve vagyunk együtt és két gyrtekünk van.
2020. márc. 5. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag amint megismerkedtünk tudtuk, hogy egymástól szeretnénk gyereket. Bele is vágtunk rögtön, nem voltunk már fiatalok (31 és 36 évesek voltunk) és tudtuk, hogy nehezített pálya lesz, mert az előző házasságomban 2 évig próbálkoztunk a volt férjemmel és akkor sok gondra fény derült a szervezetemben. Újabb 2 év próbálkozás után sikerült teherbe esnem. Azóta összeházasodtunk és már a 2. gyermekünk is megszületett.
2020. márc. 5. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!