Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire elítélendő...

Tényleg ennyire elítélendő hogy kell egy két szabad nap és szünet a gyerekeimtől?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos lányom és egy 2,5 éves fiam. A férjem dolgozik H-P 8-6ig.

Minden héten a hétvégeken egyedül megyek edzeni és a városba egy kicsit kikapcsolódni délután pedig bevásárolok. Addig az apjuk van velük. Van hogy a nagyszülők vannak velük, de az anyósom nem nézi jó szemmel amiért a 8 hónaposat is nála hagyjuk. Legutóbb valentin napra kértük meg hogy vigyázzon rájuk mert mi hosszú hétvégére mentünk egy welness hotelbe, erre minden szar anyának el lettem nevezve mivel csak ketten mentünk.

De mindenbe bele köt, pl héten 2szer járok zumbara, és akkor is az apjuk vigyáz a kicsikre. Ezt az anyós nem tudta hogy én edzésre járok, és beugrott hozzánk valamiért, és én lettem lecseszve mert hogy van bőr a pofámon hogy a szegény férjemet a kimerítő munka után nem hagyom pihenni és vigyázni kell a gyerekeire, ameddig én a s*ggemet rázom.

Érre nagyon berágtam és megmondtam hogy minden héten én vagyok a gyerekekkel, 2 hónapja sikerült visszamennem edzeni, és nekem is jár egy kis szünet a gyerekektől.

Érre jön hogy minek szültem ha nem vagyok képes velük lenni.

Tényleg ennyire szar anya vagyok hogy héti kétszer zumbazok és 1 órára az apjukkal hagyom őket, és amiért hétvégeken a reggeleimen azt csinálok amit akarok??

Vagy amiért csak a férjemmel akarom tölteni egy egy hétvégét??

Nagyon kezdem unni az anyósomtól ezt a rossz anya vagy hozzáállást...

30N, 35F

2020. márc. 4. 12:52
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Ja, és a lányom tápszeres mert 2 hónap után nem volt elég tejem. Erre is megkaptam hogy miért választottam le magamról meg olyan nincs hogy nem volt elég tejem , biztos nem akartam annyira szoptatni stb.

Másfél hónapos kortól szenvedett a pici, sírt éjjel mert éhes volt, férjem megunta hogy mindig ment a buli éjjel másnapra hozott tápot, és 5-6 órát vegigaludt az éjjel. Azóta szépen alszik és nyugodt is.

Ezt is mondtam anyósnak de szerinte csak többet kéne ennem és nem diétázni mert attól nincs tejem.

(Nem diétázom, de nem eszek össze vissza sem) odafigyelek, a nasi az gyümölcs vagy zöldség, de nem fogyózok direkt.

2020. márc. 4. 13:13
 12/29 anonim ***** válasza:
96%
#9 Honnan veszed, hogy nem csinálnak családi programokat? Azért azzal, hogy beül a cukrászdába a barátnőivel nem megy el az egész hétvége, illetve írta is azt hiszem, hogy szombat délelőtt vannak az apukával a gyerekek.
2020. márc. 4. 13:14
 13/29 anonim ***** válasza:
79%

Mutasd meg anyósodnak pl. ezt (de sok más helyen is le van írva...)

[link]

3. pont!!!!

"napi fél óra, heti egy este, havi egy nap, negyedévente egy hétvége, évente egy hét kettesben"

És ezen kívül persze az anyának is simán jár a heti néhány órácska _saját magára_.

2020. márc. 4. 13:16
 14/29 A kérdező kommentje:

Baby sittert nem fogadok, úgy nem lennék nyugodt.

És a szombat délutánt meg a vasárnapot együtt töltjük mint család. És az anyós hiv. Hogy menjünk át meg vigyáz a kicsire de csak a fiamra hajlando...

2020. márc. 4. 13:18
 15/29 anonim ***** válasza:
90%
Addig oké, hogy zumbázni jársz, meg a férjedre hagyod őket. Hisz ő az apja. De az nagyon nem oké, hogy az anyósodra lőcösölöd a kicsit is, pedig ő nem akarja. Itt van a kutya elásva. Ha ő csak a naggyal tud mit kezdeni, akkor vagy elfogadod ezt és keresel baby sittert. De ne más fdzval menj el wellnesezni.
2020. márc. 4. 13:30
 16/29 anonim ***** válasza:
96%
Nincs azzal semmi baj, hogy kikapcsolódsz, viszont az nekem is szúrja a szemem, hogy a nagyira van testálva a kicsi, akivel ő nem akar foglalkozni. Keressetek más megoldást, vagy várjatok addig, míg akkora lesz, hogy a mama már hajlandó rá vigyázni. Igaza van, első sorban a ti felelősségetek vigyázni rá. Már így is szép tőle, hogy annak ellenére, hogy nem szeretné, és ezt a tudtotokra is adta, mégis vigyáz rá. De én ezzel nem tudnék visszaélni.
2020. márc. 4. 13:38
 17/29 anonim ***** válasza:
29%
Ne foglalkozz vele, a normális nagyszülő nem ilyen. Nálunk alig várják mindkét részről, hogy vigyázhassanak rájuk. Én körmöshöz, kozmetikushoz meg fodrászhoz szoktam menni, férjemmel oviidőben szoktunk csavarogni (legalabbis eddig úgy volt, a kicsi most született) és így nem igazán szoktam segítséget kérni. Heti szinten megyünk náluk, akkor én is ott vagyok, de nem lóguk rajtuk, akkor mamáék foglalkoznak a naggyal. Mindig mondják, hogy szívesen elviszik oviba vagy elmennek érte, ha dolgom van vigyáznak rá/rájuk, szóljak nyugodtan. Szóval nem értem anyósodat!
2020. márc. 4. 13:54
 18/29 anonim ***** válasza:
87%
És a férjed heti hány órát lehet nélkületek szabadprogramon?
2020. márc. 4. 13:56
 19/29 A kérdező kommentje:

Az én anyukám szokott vigyázni mindkettőre amikor mi együtt akarunk maradni a férjemmel ez havi 1 alkalom. Az anyósomat csak most valentín napra kértem meg, mert anyukám beteg volt. Nem tuszkolom rá a 8 hónaposat egyszer kértem meg. De rosszul esik hogy a kicsit nem látja szívesen.

A férjem pénteken mindig a haverokkal van, és bármikor mehet ahova akar. Minden este meleg vacsora van, a gyerekeket este is én látom el, a férjem hétköznap csak vacsira látja a piciket aztán leül a tv elé, de engem ez nem zavar. Enyém a fürdetés meg az altatás kivéve mikor edzek. Akkor az apjuk intézi én 8ra érek haza olyankor.

Nem csak rólam szól az én idő... A férjemnek O is van bőven én ideje

2020. márc. 4. 14:38
 20/29 anonim ***** válasza:
34%
Csak én érzem úgy, hogy egyik mondatoddal ütöd a másikat. Egyik válaszodban azt írod, a te szüleid messze, így nem tudod rájuk bízni a gyerekeket. Utána meg jössz azzal, hogy tulajdonképpen mindig ők vigyáznak rá, csak kivételesen most nem.
2020. márc. 4. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!