A te babád is nevet a "semminek" vagy nagyobb korában mondott ijesztő dolgot?
Abban biztos vagyok, jogy vannak gyerekek és felnőttek, akik látnak vagy éreznek olyan dolgokat, amiket más nem.
De ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy sokszor belemagyarázás és csak a felnőtt adja a gyerek szájába.
Pl. első válaszolónál is, egy olyan pici gyerek honnan ismerné azt a szót, hogy szellem. Nem bántás, félre ne értse a válaszoló, de akaratlanul is átadhatjuk a gyereknek a saját félelmünket, elképzelésünket.
Nálunk is van ilyesmi.
2 és fél éves kisfiam egy bácsival beszélt egy este. Fent mutatta a függönynél. Le is szállt az ágyrol, válaszolgatott neki.
Nyolc hónapos volt mikor anyukám meghalt. Elhoztam egy táskát ami az övé volt. Feltettem a szekrény tetejére. A fiam rendszeresen gagyogott és mosolygott mikor arra nézett. Előtte nem és miután levettem onnan, azóta sem.
Ezek fura dolgok de nekem még furább volt mikor a lányom 3 évesen elmesélte, hogy halt meg. Minden előzmény nélkül elmerengett és elkezdte mesélni. És nem úgy ahogy a három évesek mesélnek. Szinte érzelemmentesen, monoton hangon mondta. És ez volt annyira fura mert oké hallhatott ilyesmit, láthatott ilyesmit, szóval nem maga a sztori, hanem ahogy mondta.
A lényeg az volt amúgy, hogy menekült a háborúban, üldözte egy katona, a kislánya az ölében volt, bemenekült egy faházba de a katona utána ment és hátba lőtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!