Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a három éves...

Mit tegyek ha a három éves kislányom azt mondogatja hogy fiú?

Figyelt kérdés
2020. márc. 2. 22:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
42%
"Már elnézést, de egy 3 éves gyereknek tisztában kell lennie a nemével (és tisztában is vannak vele). Az én 3 éves kislányom sosem mondta, hogy ő fiú....." És ha a tied nem csinál valamit, azt nyilván egy másik se csinálja mi?
2020. márc. 3. 10:03
 22/31 anonim ***** válasza:
26%

Eltorzult a világ.

Régebben a gyerek születésekkor már eldőlt a neme.

Manapság meg majd eldönti, ha nagy lesz.

:)

2020. márc. 3. 13:19
 23/31 anonim ***** válasza:
24%

"az hülyeség, hoyg azért lány, mert rózsaszín cuccai vannak, szoknyája, meg masni a hajában... teljesen normális, ha a gyerek néha olyat mond, ami tévedés"

Persze, hogy teljesen normális. De amikor téved, akkor el szoktuk magyarázni neki, hogy miért téved, amikor azt hiszi pl. egy képen levő állatra, hogy elefánt: nem elefánt, hiszen nincs is ormánya. Nem?

Nyilván nem attól lány, hogy rózsaszín cuccai vannak, de attól még a rózsaszín ruhák meg a lányok közötti kapcsolatra érdemes lehet felhívni a figyelmét, amikor abban téved épp, hogy fiú-e vagy lány. Ha meg nem rózsaszínben járatják: pont azért volt ott a felsorolás végén az stb., hogy tovább lehessen gondolni - de látom, nem mindenkinek sikerült...

2020. márc. 3. 13:38
 24/31 anonim ***** válasza:
33%

Eltorzult a világ.

"Régebben a gyerek születésekkor már eldőlt a neme.

Manapság meg majd eldönti, ha nagy lesz.

:)"

Lehet, hogy régen is nőttek fel úgy gyerekek, hogy más neműnek érezték magukat, csak ez el lett fojtva egész életükben. Aztán depressziósak, alkoholisták, stb. lettek.

2020. márc. 3. 15:31
 25/31 anonim ***** válasza:
32%

Az enyém azt mondta én leszek a felesége, engem is beparáztatott kicsit, nehéz lenne váltani egy új helyzetre, de ha belegondolsz, nem tragédia.

Én az elején bizonygattam, hogy lány, majd belementem a játékba, azt mondtam adjon szájra puszit és jól megcsikiztem, mikor tényleg adni akart, utána már ráhagytam, “nem leszek, mert te a gyerekem vagy és lány, de ha akarsz, játszhatsz fiúsat, csak ne velem”.

Leszokott, mostanában 2-3 hete nem is jött fel a téma, főleg mióta kantáros szoknyát kapott és pár újabb csillogó, szőrös, rózsaszín holmit.

Amit tudsz tenni, hogy dicsérd többet” gyönyörű kislány vagy, csodálatos a hajad, a frizurád nagyon jól áll, okos lány vagy, nagyon szeretlek kislányom”

2020. márc. 3. 20:23
 26/31 anonim ***** válasza:
92%

Simán mondd neki, hogy ő nem kisfiú, hanem kislány. Ennyi. Semmi nagy hacacáré nem kell.

De hogy ez miért nem egyértelmű? A mai világban sok dolog fel van nagyítva, feleslegesen. Nem kell ebből olyan nagy ügyet csinálni.

2020. márc. 4. 22:22
 27/31 anonim ***** válasza:
90%
Ezt én is mondogattam. Aztán kutyának hittem magam. Most (remélhetőleg) normális nő vagyok, két gyerekkel :-)
2020. márc. 4. 23:11
 28/31 anonim ***** válasza:
92%
Az én fiam a MancsŐrjárat. Dőljek a kardomba?
2020. márc. 5. 04:18
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Semmit.

A 7.re meg végképp ne halgass,nem azért mert elitélem és marhasàgnak tartom,hanem mert egy 3éves nek simán vannak láthatalan barátai.

Szörnyek szekrényben. Az ágy alatt...stb. mégsem hívod a szellemírtókat meg látokat.

Egy 3évesnek ki_szottul nem kell a genderizmussal tömni a fejét.

Majd ha 10evesen is ezt mondja akkor jöhet a libsi szöveg.meg a nem változtatás...

2020. márc. 19. 16:39
 30/31 anonim ***** válasza:
31%
Az óvodában úgyis lát majd fiúkat, s rájön, mi a különbség.
2020. márc. 19. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!