Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a három éves...

Mit tegyek ha a három éves kislányom azt mondogatja hogy fiú?

Figyelt kérdés
2020. márc. 2. 22:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
25%
Marmint ugy altalaban a felnott, nagytestu papagajok, nem a harom eves papagajok, de mindegy, erted a lenyeget :DDD
2020. márc. 3. 04:52
 12/31 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem feltétlenül kell "megijedni". Lehet, hogy nemi szerepek szempontjából fiúsnak mondott dolgok tetszenek neki, játékok, színek, mesék stb, a lányos dolgok pedig nem, ezért ebből kiindulva úgy definiálta magát, mint fiút. Azt szeretem, mint a fiúk = fiú vagyok alapon. Az óvodás korosztálynál gyakori, hogy mivel a klasszikus sémákban gondolkoznak, ezért egy inkább autózni, mint babázni szerető lányt a többi lány a fiú csoporttagokkal vesz egy kalap alá, a fiúk is inkább maguk közül valónak tekintik, mint lánynak. Ugyanezt levezetheti önmagára vonatkozóan is.

Azt meg engedjük már el, kedves válaszolók, hogy a gyerek buta, és összevissza beszél csak azért, mert kicsi! Csak máshogy gondolkozik, mint egy felnőtt, és ezt meg kell fejteni.

2020. márc. 3. 06:23
 13/31 anonim ***** válasza:
80%
Hagyd rá. És figyeld Egy kicsit, ugyanis valamiért már úgy érzi hogy lánynak rosszabb lenni. Rá lett szólva valamiért hogy a lányok nem csinálhatják ezt vagy azt? Biztos úgy gondolja hogy egy fiúnak több mindent szabad.
2020. márc. 3. 06:33
 14/31 anonim ***** válasza:
89%
Az én három évesen azt mondja, van egy másik lakása.
2020. márc. 3. 07:05
 15/31 anonim ***** válasza:
36%

Mióta mondogatja?

Mondd meg neki, hogy téved, lány, ami abból is látszik, hogy szoknyái vannak, rózsaszín dzsekije, masni a hajában, stb. Ne aggódd túl, de igenis neveld lánynak már most, ne csak majd évek múlva foglalkozz a témával.

2020. márc. 3. 07:09
 16/31 anonim ***** válasza:
68%
Ezt a bugyuta sztereotípiahalmot utolsó.. Szóval mondják neki hogy lány, mert cukcsi rózsaszín cuccai vannak. Oszt ha nem?
2020. márc. 3. 07:57
 17/31 anonim ***** válasza:
15%
Már elnézést, de egy 3 éves gyereknek tisztában kell lennie a nemével (és tisztában is vannak vele). Az én 3 éves kislányom sosem mondta, hogy ő fiú.....
2020. márc. 3. 08:20
 18/31 anonim ***** válasza:
15%
Igenis foglalkozni kell a témával
2020. márc. 3. 08:20
 19/31 anonim ***** válasza:
96%

Egyrészt az hülyeség, hoyg azért lány, mert rózsaszín cuccai vannak, szoknyája, meg masni a hajában.

Sem nekem, sem egyik lányomnak sem volt soha semmi rószaszín akármije, szoknyát csak akkor hordtunk, ha muszáj volt, a masni meg elege szóba sem jöhetett, ennek "ellenére" egyikünknek sincs semmi baja azzal, hogy mi a neme.

A kérdezö akkkor teszi a legjobban, ha nem csinál ügyet az egészböl, teljesen normális, ha a gyerek néha olyat mond, ami tévedés.

Én ilyen idösen azért akartam fiú lenni, mert tetszett, hogy ök állva tudnak pisilni. A legtöbb ilyen megnyilánulás mögött hasonló apróság van, ezt felfújni nem jó ötlet, ezzel csak tematizálsz egy játékos ötletet.

2020. márc. 3. 08:35
 20/31 anonim ***** válasza:
94%
Viccen kívül, az én háromévesem meg néha mondja, h ő egy markoló, mert most a munkagépekre van ráállva. Kicsik még, teljesen másképp látják a világot.
2020. márc. 3. 08:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!