A kislányom, kilenc éves! Hosszú évek óta mondogatja, hogy a csillagászat érdekli! Két hónap múlva lesz a születésnapja! Milyen típusú teleszkópot érdemes vásárolnom neki?
az ennyire olcsó teleszkóp nem ér sokat ..
Én ha lány lennék akkor inkább egy barbie-t vagy ilyesmit kérnék.
Sztem ne vegyél teleszkópot mert:
1.Amikor kisebb voltam engem is nagyon érdekelt a csillagászat meg az ilyenek.
De pár év mulva a lányodat nem fogja érdekelni a csillagászat és ott fog porosodni a 30.000ft-os teleszkóp valamelyik szekrénybe
2.egy jó teleszkóp százezres sőt milliós tételbe érdemes vásárolni.
Ha a lányod mégis komolyangondolja a csillagászatot akkor egy Celestron NexStar 102 SLT csillagászati távcső
Szerintem egy 60/700-as lencsés AZ állványon első lépésnek nem rossz (tekintettel a lányod korára):
nem nehéz, nem túl nagy, könnyen kezelhető, az AZ állvány miatt nappali nézelődésre is kényelmes (Napba persze védőfólia nélkül NEM belenézni!)
A szokásos kezdő objektumokat (Hold, Jupiter, Szaturnusz) tudja bárhonnan, sötét ég alól meg talán még mélyebbre is lehet kutakodni az űrben.
Ráadásul ez még az a kategória, hogy ha később megunja akkor sem egy vagyon lett kidobva (20K HuF).
Ezen a két helyen érdemes jobban szétnézni (szubjektív persze), szakboltok, értenek hozzá, esetleg tudnak jobban személyre szabott teleszkópot ajánlani.
Az előzővel lényegében egyet értek, viszont a Napot inkább fehér lapra vetítős módszerrel nézegessétek, a védőfóliák nekem gyanúsak, ha csak nem direkt távcsőhöz készültek, és drágák (na jó, gőzöm nincs, mennyibe kerül egy jó…). Ilyesmire gondolok: [link]
Másrészt meg ajánlott egy csillagtérkép is, hogy ki tudjatok igazodni az éjszakai égbolton: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!