Hogyan lehetne javítani a helyzeten? Anyós-após probléma.
Van egy 4hónapos kislányunk. Mióta megszületett, anyósék mindenbe beleszólnak, mikor itt vannak nálunk, mindent helyettem akar csinálni, és szerinte én rosszul csinálok dolgokat. Legyen az fürdetés vagy hozzátáplálás.. Folyton bántó megjegyzéseket tesz rám és a családomra, de ezt a párom nem veszi, vagy nem akarja észrevenni.
A terhességem előtt leszartak minket, de mikor várandós lettem, elkezdtek "zaklatni". Mindig számoljak be arról, hogy mi újság a babával. Akkor nem zavart, mert azt hittem értem (is) aggódnak, figymesek lettek szimplán. Aztán mikor bejelentettük hogy 1hónapig nem látunk szívesen senkit sem a házunkban, őket sem, akkor megsértődtek. Úgy tervezte anyósom, hogy ketten majd apóssal nálunk lesznek kb 1hónapot,mikor megszületik a pici. Mire én mondtam hogy kizárt, nekünk kell a babával lennünk csak, hiszem most leszünk egy család, erre nagyon megsértődtek. Ki akarja, hogy "idegenek" ott legyenek mindennap mikor hazaér a kórházból??
Mióta megszületett a baba, egyszer sem kérdezték meg hogy vagyok. Nehéz szülésem volt,de értem nem is aggódtak, azért felhívtak a kórházban hogy megkérdezzék a baba jól van-e. Mondtam hogy igen, ő tökéletesen, csak nekem kellett vért kapnom. Mire anyós kérdezi, hogy de az nem fog ártani a babának? A szoptatás így rendben lesz??...
Most pedig azt akarják,hogy menjünk el hozzájuk egy hétvégére. 270km-re laknak tőlünk. 4hónapossal vállaljuk be az utat csak azért hogy nekik jó legyen? Párom szerint igen, hogy ne sértsük meg őket ismét. De őszintén, én nem merem bevállalni ezt a majdnem 6órás utat egy ilyen picurral. Nekünk is kényelmetlen ennyi időt kocsiban tölteni, nem hogy neki. Ha meg megállunk óránként fél órára akkor még tovább tart majd. A nyűgösségröl nem is beszélve, de párom szerint én nem akarok csak a rokonaihoz menni. Mondtam hogy ők nyugodtan jöhetnek, hiszen vannak még üres szobáink, ahol aludhatnak, szívesen látom őket. De azt mondja a dédszülők nem fognak ennyit utazni, mit gondolok? Hát egy 4hós csecsemő utazhat?
Úgy érzem ha nem engedek nekik akkor nagyon nagy balhét csapnak majd anyósék, ha meg engedek, akkor nemcsak magammal de a babával is kiszúrok. És ezentúl mindig úgy ke táncolnunk ahogy ők fütyülnek, nehogy megsértődjenek. Arról nem is beszélve, hogy húsvétot meg a karácsonyt is magukénak akarják, az én szüleim meg nem is láthatják a babát, se minket így ünnepekkor.
Ti szerintetek hogyan lehetne leállítani őket finoman?
Hát köszönöm a valaszokat.
Azért kiegeszetisnek irnek meg dolgokat. Párom szülei határontúliak, ezért mondtam a ~6órát mert volt már arra példa hogy 4órát dekkoltunk röszkénél. Az én szüleim 100kmre laknak tőlünk, úgy mint az anyosek a kórházban látták a lányunkat, de nem jöttek. Az 1hónapot úgy értettük hogy addig max 15percre beugorhatnának de ne koltozzenek be, anyosomek viszont 1honapra jöttek volna, nyugdijasok mar, igy raernek. Párom kulfoldon dolgozik, es 2hónapig itthon lehetett, csak 3an akartunk lenni az elso honapban. Nos engedtem végül nekik így mikor a kicsi 2hetes volt eljöttek 2hétre.. Anyamek is akkor eljöttek 3órára, mert akkor nekik is szabad. De anyosom hozza se szolt, és úgy viselkedett mintha otthon lakna, én szolgaltam ki mindenkit mert nem volt hajlando egy pohár vizet se onteni se maganak se masnak.
Most lesz a az egyik nagypapa szülinapja szóval a hétvégén megyünk hozzájuk. Meglátjuk mi lesz. Nem utálom őket csak kiborit hogy azt nem tartjak fontosnak hogy a babanak mi a jo. Eddig is mindig mentünk hozzájuk, minden ünnep 7éve náluk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!