Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne javítani a...

Hogyan lehetne javítani a helyzeten? Anyós-após probléma.

Figyelt kérdés

Van egy 4hónapos kislányunk. Mióta megszületett, anyósék mindenbe beleszólnak, mikor itt vannak nálunk, mindent helyettem akar csinálni, és szerinte én rosszul csinálok dolgokat. Legyen az fürdetés vagy hozzátáplálás.. Folyton bántó megjegyzéseket tesz rám és a családomra, de ezt a párom nem veszi, vagy nem akarja észrevenni.

A terhességem előtt leszartak minket, de mikor várandós lettem, elkezdtek "zaklatni". Mindig számoljak be arról, hogy mi újság a babával. Akkor nem zavart, mert azt hittem értem (is) aggódnak, figymesek lettek szimplán. Aztán mikor bejelentettük hogy 1hónapig nem látunk szívesen senkit sem a házunkban, őket sem, akkor megsértődtek. Úgy tervezte anyósom, hogy ketten majd apóssal nálunk lesznek kb 1hónapot,mikor megszületik a pici. Mire én mondtam hogy kizárt, nekünk kell a babával lennünk csak, hiszem most leszünk egy család, erre nagyon megsértődtek. Ki akarja, hogy "idegenek" ott legyenek mindennap mikor hazaér a kórházból??

Mióta megszületett a baba, egyszer sem kérdezték meg hogy vagyok. Nehéz szülésem volt,de értem nem is aggódtak, azért felhívtak a kórházban hogy megkérdezzék a baba jól van-e. Mondtam hogy igen, ő tökéletesen, csak nekem kellett vért kapnom. Mire anyós kérdezi, hogy de az nem fog ártani a babának? A szoptatás így rendben lesz??...

Most pedig azt akarják,hogy menjünk el hozzájuk egy hétvégére. 270km-re laknak tőlünk. 4hónapossal vállaljuk be az utat csak azért hogy nekik jó legyen? Párom szerint igen, hogy ne sértsük meg őket ismét. De őszintén, én nem merem bevállalni ezt a majdnem 6órás utat egy ilyen picurral. Nekünk is kényelmetlen ennyi időt kocsiban tölteni, nem hogy neki. Ha meg megállunk óránként fél órára akkor még tovább tart majd. A nyűgösségröl nem is beszélve, de párom szerint én nem akarok csak a rokonaihoz menni. Mondtam hogy ők nyugodtan jöhetnek, hiszen vannak még üres szobáink, ahol aludhatnak, szívesen látom őket. De azt mondja a dédszülők nem fognak ennyit utazni, mit gondolok? Hát egy 4hós csecsemő utazhat?

Úgy érzem ha nem engedek nekik akkor nagyon nagy balhét csapnak majd anyósék, ha meg engedek, akkor nemcsak magammal de a babával is kiszúrok. És ezentúl mindig úgy ke táncolnunk ahogy ők fütyülnek, nehogy megsértődjenek. Arról nem is beszélve, hogy húsvétot meg a karácsonyt is magukénak akarják, az én szüleim meg nem is láthatják a babát, se minket így ünnepekkor.

Ti szerintetek hogyan lehetne leállítani őket finoman?

2020. márc. 2. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Finoman? Miért vagyok belebuzulva a finom leállításba? Az már régen megvolt és gondolom hatástalan.
2020. márc. 2. 11:36
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Akármennyire gondolom, hogy igazad van, sajnállak, de azt is tudom, hogy azért tőled sem fair, hogy idegenek beszéled ki őt és nem mondod a szemébe a véleményedet. Anya vagy, felnőtt asszony, tessék a sarkadra állni!
2020. márc. 2. 11:37
 3/11 anonim ***** válasza:
37%

Szia én nem leszek népszerű :-D

Én se szimpatizálnék ha közölné a menyem hogy 1 hónapig nem láthatom az unokámat... Szerencsére még kicsik a gyerekeim, de nagyon remélem hogy addigra leépül ez a begubózunk mert bele hal a gyerek ha más is látja netán még hozzá is ér dolog... Szerintem normális keretek között igenis a családdá válásba bele tartozik a papa a mama és még a nagybácsik nagynénik is. Tehát nem ki kéne őket zárni hanem megbeszélni, hogy szívesen látjátok őket heti 1 vagy 2 alkalommal.

A hosszú út meg szerintem neked kényelmetlenebb mint a babának, a legtöbb baba szeret autózni, ennyi idősen esélyes hogy végig alussza az utat.

De természetesen ahány ember annyi nézőpont, én örültem hogy látom a boldogságot a családon mikor látták a babát.

2020. márc. 2. 11:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt a kapcsolatot sehogy.Te haragszol rájuk, ők lexarnak téged és kritizálnak.Minél többször szólnak be, te annál jobban fogod őket utálni, annál jobban beállsz a csak azért se csinálom úgy ahogy szeretnék nehogy igazuk legyen felállásba.Én amúgy megértem, hogy nem szeretnéd a 6 óra utat bevállalni, sok gyerekkel ellentétbe a miénk pld egy 40 perces utat is úgy végigvisított, hogy 220 volt a vérnyomásom mire célba értünk.Ettől függetlenül ha a ti babátok bírja az utazást ,autózást akkor simán kivitelezhető volna, ha akarnád.

Annyit tehetsz a kapcsolatért, hogy mérlegeled mit veszel magadra a beszólásokból és miért szólsz vissza ,illetve pároddal is megbeszélheted, hogy kissé erőtejesebben képviselje azt, hogy ti egy család vagytok.Te is hozzá tartozol és jobb ha ezt elfogadják a szülei.Amúgy jó ha a gyereknek vannak nagyszülei akik szeretik és szeretnének vele foglalkozni.Ne hagyjátok elmérgesedni a helyzetet teljesen.

2020. márc. 2. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

270km 6 ora alatt? Megy az gyorsabban is 😀

Mi megyunk anyuhoz, anyoshoz , ok 330 kilométerre laknak tolunk, most 9 hos a pici es mar voltunk vele lent párszor.

(7 honaposan mar repülővel nyaralni mentunk)

Ez a része ne legyen akadály, egyszer meg álltok útközben, szopizik egyet meg jatszotok, megmozgatod, esetleg pelus csere es mentek tovabb.

2020. márc. 2. 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:
46%

Csecsemő és kisgyermekápolóként :

A babának ,gerincének egy ilyen hosszú út nem ajánlatos.

Hiszen ha meg is álltok 2x,attól függetlenül szinte több órán keresztül a hordozóban kell ülnie.

Nem nem és nem!

..

Anyós dologhoz :

Az 1 hónapig nem láthatják mondat..hááát!

Ezt minden nagyszülő a szívére venné.

Hiszen várták ők is az unokát. Én imádtam mikor átjöttek az anyósomék (szomszéd faluból),olyankor nyugodtan ettem,fürödtem,szopi után sétálni kimentek addig aludni küldtek. És még sok kis apróság.

De ezek szerint se tesót,se a te szüleid nem engedted hogy menjeke..ugye ? Mert akkor ez a "korrekt"!!! Na ugye hogy ugye.!!

Hívd fel az anyósodékat! Mondd el hogy most jöjjenek ők,még nem tudod ezt a hosszú utat vállalni,karácsonykor nagyobb lesz a pici akkor mentek ti.

Beszélj vele,ne itt panaszkodj róla

2020. márc. 2. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen megértelek.. Csak nálunk az én anyámmal vannak gondok. Nálunk is messzebb lakik a család. És nem, nem örültünk az első hetekben a látogatóknak. A kórházba bejöttek, látták a picit. Utána kB 3 hét múlva jöttek. De akkor sem örültünk. Nem a baba miatt. Hanem mert messziről jöttek, nyilván nem 1 órát voltak itt, mint ha a szomszéd faluból átszaladnak. Mi meg készülhettünk nagy ebédre, több órás szórakoztatásra. Abszolút nem volt kedvünk hozzá. Se energiánk.

Aztán kB a gyerek 6 hetes korától hallgattam anyától, hogy menjünk le hozzájuk, mert a dédik... Mondtuk, majd ha nagyobb lesz. Hónapokig ezen veszekedtünk. De a mi kisfiúnk utálja a kocsit. 5 hónapos korában végül elmentünk. Végig ordította szegény az oda vissza utat. Hát nagyon megérte...

A párom viszont teljesen mellettem áll.

Én megmondanám, hogy mit gondolok és miért. Jól úgyse tudsz kijönni belőle

2020. márc. 2. 13:09
 8/11 anonim ***** válasza:
94%

6

Kinek milyen az anyós. Enyém is annyira mondta, hogy jön segít. 4 hetes volt a kicsi mire jött és kb abból állt h babázott. Én főztem, mostam takarítottam, de ha már bekakált a gyerek, nekem szólt mert ő nem cserélt neki pelust. Szóval ha már nem tutujgatni kellett akkor nekem mindent abba kellett hagyni és menni. Baromi nagy segítség volt.😪 Na azóta nem szeretem ha jön

2020. márc. 2. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
28%

Nekem ami lejött, hogy nem azért nem akarsz menni mert a baba, hogy viselné, hanem mert nem szimpatizálsz vele. Én megértem én se szívesen jópofiznék anyóséknak. Azt, hogy ők jöjjenek hozzád (tippelem) azért ajánlottad fel mert tudtad, hogy ők nem fognak, így a lelkiismereted tiszta.

Nyugi nem ítéllek el, én se bírom a párom családját, sajnos hozzánk túl közel laknak, elkerülni már nem tudom őket. Viszont mi is utaztunk 4 hónapos babával 2x4.5 óra volt a táv, nyílván megálltunk mindig kicsit pihentetni a gyereket, de ekkora útban nem lett semmi baja. Amint betöltötte a 6. Hónapot már felállt a rácsos ágyban, rá pár napra már felült, utána hol ült, hol a bútorok mellett sétált. Szóval a gyerek nem fog megnyomorodni ha ennyit utazik.

Viszont jó lenne, ha kifogások helyett megmondanád a párodnak, hogy nem akarod anyósékat látni. Főleg mert ők akarják látni az unokát. Ők utazzanak, ha annyira kiváncsiak a babára, ne hogy már te tegyél nekik szívességet.

Nem mellesleg mi az, hogy megsértődnek? Az oviban vagyunk vagy mi? Az ilyen fajta lelkiterrort felnőtt emberektől nehogy már el kelljen viselni. Ha megsértődnek így jártak, nekik lesz rossz nem neked.

2020. márc. 2. 23:45
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

Hát én már utaznék 4 hónapossal. 2 hónapossal is fogok, ráadásul vonaton. Mert nagyon szeretnék menni a szüleimhez.

Szerintem te csak a kicsire hivatkozol, valójában simán csak nem szeretnél menni. Inkább ezt mondd, nagyon nem fair a gyerekkel szemben, hogy őt használod ürügynek.

Az 1 hónap látogató-stopot én sem értem, de mindegy, nem ez volt a kérdés.

Szóval gondold ezt végig. Ha nem akarsz anyósékhoz menni, azt mondd, ne azt, hogy jaj, a baba miatt nem lehet. A gyerek nem ürügy.

2020. márc. 3. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!