Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csak ezeket a tömegbutít...

Miért csak ezeket a tömegbutító figurákkal teli dolgokat lehet kapni?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet IGAZI gyerekes dolgokat vásárolni "nagyobb" gyerekeknek: legyen állatos (kutya, maci, zsiráf, elefánt, egér, lepke - bármi), égitestes (nap, hold, csillagok, bolygók), növénymotívumos, vagy már a hagyományos mesefigurással is kiegyeznénk, de csak ezek a harcos, verekedős, háborús figurák vannak a ruhákon, táskákon, mindenen.

Nem igaz, hogy erre van szüksége 5-7 éves gyerekeknek.

2010. júl. 24. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos kisebbeknek se nagyon lehet. Én a hagyományos mesefigurástól is rosszul vagyok. Minden csupa micimackó....jó vastagon rávasalva. Nagyon utálom! Már csecsemőkorban elkezdődik a fogyasztószuggerálás.

4 éves lányomnak meg hello kitty, barbie, kis hableány, vagy agyonflitterezett, csillogó-villogó

Nagy ritkán sikerül ráakadni egy-egy ízléses darabra, amin egy szép virághímzés vagy pillangóhímzés van, esetleg valamilyen nonfiguratív minta a nadrág egyik szárának a sarkán. Ezek tetszenek.

2010. júl. 24. 16:58
 2/8 anonim ***** válasza:
47%

első hozzászólóval akár egyek is lehetnénk

én is utálom hogy minden disney-s utálom micimackót kiver tőle a hideg

miért nincs ruhanemü kisvakondos, rumcájsz és mankás, vagy bármilyen más akár szerénke és a másik ciciás frakkos, vukkos bármilyen hogy a magyar népmesésről ne is beszéljek...

a gyerek szobáját én festettem ki mert elfogott a hányinger a cukrozott takonytól ami a boltokban gyermekszoba dekor néven fut..... igy lett fás bokros nyuszis pillangós ...

előre félek mire iskolába -hovatovább oviba-

megy hogy milyen agymosáson megy át majd ....

én sem hiszem hogy erre lenne szükségük csak ált. ezek veszik körül őket persze most még megtehetem hogy nem a minimaxon nézi az esti mesét hanem a youtube-on vagy a dvdn de mi lesz később....

2010. júl. 24. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Hasonló kérdést tettem fel anno,de én a Micimackóékra panaszkodtzam.És itt ajánlották,hogy készitsek én egyéni polókat egyebeket vasalható matricával.Azóta is azt teszem.
2010. júl. 24. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:

én is szeretek alkotni van hogy direkt sima de szines pólókat turizok/veszek neki és szövetfestékkel festek rá vagy himzek bele filcállatkákat varrok rá de hogy egy melegitőt csak az aldiban tudok venni rá mert a tesco,a cora, az asti és a brendon is csak a tömeggyártásra megy rá az nagyon bosszantó

....

2010. júl. 24. 19:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Jaj, de jó, hogy végre értelmes emberek is vannak :) Komolyan kezdtem azt hinni, hogy már csak én vagyok ilyen "konzervatív", hogy nem bírok fejet hajtani és beállni a sorba.

Igaz, hogy már kisebbnek is alig kaptunk, de most, hogy nagyobb és kisfiú - hónapok, mire értelmesen ki tudom egészíteni a ruhatárát.

Sokszor már csak egyszínű felsőt sem kapok neki, hogy rávasalhassam a kedvenc egyszerű állatkáját.

A lányruhák is kiakasztóak, de legalább ott egy-egy pillangós vagy virágos van, de a kisfiúknak való ruhák...!

De jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel :)

2010. júl. 24. 21:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahogy így belegondolok a fiam ruhatárába, 1-2 db olyan van, ami ilyen mesefigurás. Azokat ajándékba kapta. Én nem veszek neki ilyeneket. Pólókba inkább az egyszínű és a csíkos, ingekben a kockás megy nálunk. Pulcsi minél egyszerűbb legyen, főleg a kötöttet szeretem. Gatyókból farmer és egyszínű, nem csicsás dolgai vannak. Ami ruhája mintás, az autós, traktoros, és buszos. Neki ezek a nagy kedvencek.
2010. júl. 24. 22:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a problémám. 20 helyre kell elmennünk, hogy olyat vegyek, ami a fiamnak is tetszik. Őt hidegen hagyja a pókember, ben10 és a többiek, de mindenhol ezek vannak. Ő viszont a halakat imádja, de olyat persze sehol sem kapunk. Idén megy suliba, de a papírboltok is a most aktuális figurákkal vannak tele sajnos. Gondolom a nagyobb áruházakban is ez lesz a helyzet.

Lányomnál ugyanez van, minden Hannah Montanával van tele :(

Netről szoktam néha rendelni, ott még lehet találni normális dolgokat.

2010. júl. 25. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem semmi bajom micimackóval és a többiekkel. A kislányom (bár még csak 2 éves lesz) turiból öltöztetem, van neki mesefigurás és sima ruhája is. Abszolút nem eröltetem egyik vonalat sem, mert semmi értelme. Úgyis az lesz a kevenc, ami az oviban és a baráti körben az... Annak pedig semmi értelme, hogy én ne engedjem meg hogy azt hordjon majd, és azzal játszon ami a vágya. Abban csak reménykedni merek hogy nem fog ezek után a japán idétlen mesék után epekedni, mert akkor inkább 100 micimackó.
2010. júl. 25. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!