Miért csak ezeket a tömegbutító figurákkal teli dolgokat lehet kapni?
Miért nem lehet IGAZI gyerekes dolgokat vásárolni "nagyobb" gyerekeknek: legyen állatos (kutya, maci, zsiráf, elefánt, egér, lepke - bármi), égitestes (nap, hold, csillagok, bolygók), növénymotívumos, vagy már a hagyományos mesefigurással is kiegyeznénk, de csak ezek a harcos, verekedős, háborús figurák vannak a ruhákon, táskákon, mindenen.
Nem igaz, hogy erre van szüksége 5-7 éves gyerekeknek.
Sajnos kisebbeknek se nagyon lehet. Én a hagyományos mesefigurástól is rosszul vagyok. Minden csupa micimackó....jó vastagon rávasalva. Nagyon utálom! Már csecsemőkorban elkezdődik a fogyasztószuggerálás.
4 éves lányomnak meg hello kitty, barbie, kis hableány, vagy agyonflitterezett, csillogó-villogó
Nagy ritkán sikerül ráakadni egy-egy ízléses darabra, amin egy szép virághímzés vagy pillangóhímzés van, esetleg valamilyen nonfiguratív minta a nadrág egyik szárának a sarkán. Ezek tetszenek.
első hozzászólóval akár egyek is lehetnénk
én is utálom hogy minden disney-s utálom micimackót kiver tőle a hideg
miért nincs ruhanemü kisvakondos, rumcájsz és mankás, vagy bármilyen más akár szerénke és a másik ciciás frakkos, vukkos bármilyen hogy a magyar népmesésről ne is beszéljek...
a gyerek szobáját én festettem ki mert elfogott a hányinger a cukrozott takonytól ami a boltokban gyermekszoba dekor néven fut..... igy lett fás bokros nyuszis pillangós ...
előre félek mire iskolába -hovatovább oviba-
megy hogy milyen agymosáson megy át majd ....
én sem hiszem hogy erre lenne szükségük csak ált. ezek veszik körül őket persze most még megtehetem hogy nem a minimaxon nézi az esti mesét hanem a youtube-on vagy a dvdn de mi lesz később....
én is szeretek alkotni van hogy direkt sima de szines pólókat turizok/veszek neki és szövetfestékkel festek rá vagy himzek bele filcállatkákat varrok rá de hogy egy melegitőt csak az aldiban tudok venni rá mert a tesco,a cora, az asti és a brendon is csak a tömeggyártásra megy rá az nagyon bosszantó
....
Jaj, de jó, hogy végre értelmes emberek is vannak :) Komolyan kezdtem azt hinni, hogy már csak én vagyok ilyen "konzervatív", hogy nem bírok fejet hajtani és beállni a sorba.
Igaz, hogy már kisebbnek is alig kaptunk, de most, hogy nagyobb és kisfiú - hónapok, mire értelmesen ki tudom egészíteni a ruhatárát.
Sokszor már csak egyszínű felsőt sem kapok neki, hogy rávasalhassam a kedvenc egyszerű állatkáját.
A lányruhák is kiakasztóak, de legalább ott egy-egy pillangós vagy virágos van, de a kisfiúknak való ruhák...!
De jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel :)
Nekem is ez a problémám. 20 helyre kell elmennünk, hogy olyat vegyek, ami a fiamnak is tetszik. Őt hidegen hagyja a pókember, ben10 és a többiek, de mindenhol ezek vannak. Ő viszont a halakat imádja, de olyat persze sehol sem kapunk. Idén megy suliba, de a papírboltok is a most aktuális figurákkal vannak tele sajnos. Gondolom a nagyobb áruházakban is ez lesz a helyzet.
Lányomnál ugyanez van, minden Hannah Montanával van tele :(
Netről szoktam néha rendelni, ott még lehet találni normális dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!