Miért nem keresnek a barátok, ismerősük, munkatársak?
Figyelt kérdés
Sajnos amióta megszületett a babám nem keresnek. Mintha nem is érdekelném már őket! ígérgetik, hogy eljönnek, felhívnak...de semmi...ha én nem keresem őket, nekik eszébe sem jutna felhívni! Még a legjobb barátnőm is kétszer jött el a fél év alatt, úgy, hogy én mondtam, hogy jöjjön már el, nem is hozott semmit, de legalább eljött! Ha én nem hívom, ő sem hív..nagyon rosszul esik! De lehet jobb lenne nem is keresni őket, mart aki barát az mindenben és mindenhogy barát!
2010. júl. 24. 09:32
1/9 A kérdező kommentje:
Jár valaki hasonló cipőben?
2010. júl. 24. 09:33
2/9 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy a születésnapomon és a névnapomon sem igazán köszöntöttek fel...
2010. júl. 24. 09:35
3/9 anonim válasza:
Szia!Akárcsak én írtam volna ezeket a sorokat.Most a második babámmal vagyok itthon.Az én barátnőm 3 év alatt egyszer jött fel.Nem is hív. De más se nagyon.Hiába mondom jó lenne egy kicsit találkozni, sétálni egyet. Jó majd megbeszéljük, ennyi a válasz és azután semmi, elmarad. Ha nem keresem őket, ők sem engem.Ha véletlenül összefutunk örülnek a találkozásnak, de ennyi.Nekem is nagyon rosszul tud esni.Valaki azt mondja erre csak nem akarnak zavarni.De ez nem indok.Igen a barátnak mindig ott kellene lenni.Lehet, hogy most derül csak ki ki az igazán jó barát.
2010. júl. 24. 09:54
4/9 A kérdező kommentje:
Nekem is azt mondják nem akarnak zavarni, szerintem nem is akarnak látni sem, csak nem tudom miért?! Legfeljebb azt mondanám később visszahívom őket!Nem?
Igen, ha véletlenül összefutunk, megörülnek nekünk, de ennyi!
2010. júl. 24. 09:56
5/9 anonim válasza:
Nem tudnak mit kezdeni a helyzeteddel, ők valószínűleg nincsenek ebben a cipőben. Tény, hogy a gyerekszületéssel megváltoznak a baráti kapcsolatok, sok meg is szűnik, bármit teszünk ellene. Annyit tehetsz, hogy továbbra is te aktívan tartod velük a kapcsolatot, ha pedig nem vevők rád, hagyod őket. Ez sajnos a legtöbb esetben így történik.
2010. júl. 24. 10:03
6/9 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy szerintem ezen a legtöbbünk átesik. Akinek nincs gyereke, az nem tudja, hogy milyen is az. Nem tudsz elmenni egy-egy találkára, mert a gyerek fogzik/lázas/nincs kire hagyni, aztán már nem is keresnek. Sokan azt se tudják, hogy hogyan is viselkedjenek a gyerekeddel, zavarban vannak. Elfogynak a közös témák is, egy anyukának a gyerek a legfőbb témája, nem az, hogy "olyan édi ruhákat lehet most venni x boltban olcsón, mert kiárusítás van", vagy "elromlott a cégnél a kávégép, és a szerelő milyen jóképű volt",...stb.
Ezért próbál keresni az ember lánya kisgyerekes barátnőket. Persze nem mindig sikerül.
2010. júl. 24. 10:20
7/9 A kérdező kommentje:
De akkor sem kéne hanyagolni a másikat mikor babája születik! Legalább is én nem ilyen vagyok! Ha nem tudok elmenni akkor ott a telefon, sms, msn, e-mail, iwiw stb. Én is tudok időt szánni a másikra, akkor ők miért nem?! Nekem miért vannak szembe a szülinapok, névnapok stb., ők miért felejtenek el? Majd jönnek a tanácsért, ha hasonló cipőben fognak járni! Talán tényleg az a megoldás, ha hasonló kisgyermekes anyukával barátkozok! Volt egy barátnőm a középsuliból, de mióta leérettségiztünk, nem találkoztunk, szétszéledtünk! Most a 2. gyerekét várja, össze kellene vele, hoznom egy találkát.
2010. júl. 24. 10:33
8/9 anonim válasza:
Hála Istennek nekem nincsenek ilyen tapasztalataim. A barátaim, kollégáim rendszeresen keresnek, a barátnőimmel néha órákig beszélünk telefonon, mert nincs idejük eljönni. Nem önszántamból, de úgy alakult az életem, hgy röviddel a kisbaba megszületése után a férjem elköltözött tőlünk, azóta a barátok még jobban "figyelnek" rám, gyakrabban jönnek.
2010. júl. 24. 20:20
9/9 anonim válasza:
A kismamák kapcsolatai a szülőszobához, mama szobához, vagy a játszótérhez kapcsolódnak. :)
Őszintén szólva, nekem a gyerekeim születése után azokkal maradt meg a kapcsolatom, akiknek hasonló korú gyerkőceik voltak. Pszicho könyvek szerint azokkal vagyunk szorosabb kapcsolatban, akik közel laknak. Szomszédainkkal, vagy a közeli játszó gyerekeivel.
Szerintem, amiről beszélsz másokkal is megtörténik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!