Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudtad elfogadni,...

Hogyan tudtad elfogadni, esetleg megszeretni a párod előző kapcsolatából született gyerekét?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyan érdekelne, akit ez eleinte negatívan érintett, hogy a párjának van egy "becsúszott" (vagy akár tervezett) gyereke.

Én még eléggé a kezdeti stádiumban vagyok, és szeretnék ilyen téren fejlődni.

Személyesen még nem ismerem a gyerekét, mert nagyon kicsi, és csak otthon látogatható, ahova az ex természetesen nem köteles beengedni engem is.

2020. febr. 23. 18:59
 1/3 anonim válasza:
87%
Szerintem elsősorban ez azoknak megy könnyen akiknek már szintén van gyereke, és egyedülállóként kerülnek össze. Én soha nem voltam oda a gyerekekért, épp ezért ironikus hogy ilyen kérdésre válaszolok, viszont van benne tapasztalatom. Az elején próbáltam elfogadni természetesen, hiszen tisztában voltam vele, hogyha kell a férfi, a gyereke is vele jár, ráadásul ő nevelte nálunk. 1,5 évig jó képet vágtam a dologhoz, fürdettem ha úgy volt, játszottam vele. De nem tudtam megszokni. A hisztit, a sírást soha. Ráadásul az anyuka is képbe került a végén, igényt tartott volna a gyerekre, és ott tanyázott hetekig a lakásban. Soha többet gyerekes pasi. Gondolom nem ilyen választ vártál, de tudd, hogy ebből is sok van :)
2020. febr. 23. 19:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, ahogy elfogadtam és megszerettem, hogy a páromnak kék a szeme. A gyereke ugyanúgy hozzátartozik, mint a szeme.

Én nagyon örültem neki, mert nekem még nem volt gyerekem mikor összejöttünk, de szerettem volna idővel (lett is), viszont róla láttam, hogy milyen apa. Hogyan viselkedik a különélő gyerekével és annak az édesanyjával. Ez egy férfi igazi bizonyítványa. Ha nem foglalkozott volna velük, bántotta volna a volt párját, nem fizetett volna gyerektartást vagy kiszúrta volna pár Ft-tal a gyereke szemét, tudtam volna, hogy innen tipli van.

Szóval nézd a jó oldalát. Összejönni meg csak jó emberrel érdemes, akinek nyilván a nevelése is pozitív, így egy megfelelő férfi gyerekét nem nehéz feladat megszeretni.

2020. febr. 23. 19:24
 3/3 anonim ***** válasza:
68%

Ez két (vagy inkább 4) félen múlik.

Nekem a férjem nagyobbik fiát kisebb zökkenők után megkedveltem. De a kisebbikkel semmilyen szinten nem sikerült ezt elérni. Ő is tartja a 2 méter távolságot és már én se forszírozom. Eleinte tepertem, de nem jött össze. Mostanra látom, hogy őneki 5 év távlatában sem sikerült feldolgoznia a válást. Nem nálunk lakik, hanem az anyjánál, akinek az új pasija most kérte meg a kezét a nőnek - a fiúktól is. A kisebbik erre kijelentette, hogy "nem! Anya az enyém".

Tehát vannak ilyen gondok is, hogy ő nem is akar velem (és a másik "betolakodóval") jóban lenni. Másrészről, nekem annyira nem az én világom a kissrác. Csak azért mert gyerek, nem tudom szeretni. Ha felnőtt lenne, az ilyen attitűdű embereket mint ő, kerülöm.

Hál istennek a párom is látja ezt és nem erőlteti a mi közös kapcsolatunkat.

De mindenképpen tudni kell, amikor az ember egy gyerekes apával kezd, hogy ott bizony vannak csatolt fájlok és onnantól ők is a te életed részei lesznek, akár tetszik, akár nem. Ha ezt a részét el tudod fogadni, anélkül, hogy bármikor felhánytorgasd neki, akkor csak rajtatok múlik milyen lesz a kapcsolatotok. Az meg hogy a gyerekkel milyen lesz, az több tényezős... Akkor se keseredj el, ha nem lesz jó, csak ne vedd a szívedre és ne a párodat hibáztasd miatta.

2020. febr. 24. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!