Járt már így valaki? A védőnőnél jelentettek gyerekbántalmazás miatt.
A védőnő délután váratlanul felhívott, hogy otthon vagyok-e, mert kb negyed óra múlva jönne, ugyanis a védőnői szolgálathoz tekefonált az egyik szomszéd, hogy attól tart, bántalmazom a gyereket, mert éjjel-nappal fájdalmasan sír és kiabálja, hogy"anya ne".
Természetesen ez igaz is, 1,5 éves kisfiam napok óta lázas és taknyos. Mind az orrszívád, mind a gyógyszerek beadása egy tortúra. Le kell fognom és erővel kiviteleznem ezeket. Alighanem ezt hallja valamelyik szomszéd (van tippem, hogy melyik)
A védőnő biztosított arról, hogy nem feltételez semmi rosszat, de muszáj kijönnie, mert bejelentés érkezett.
Rém kellemetlen volt. Itthon vagyok két beteg gyerekkel, szalad az egész lakás és már maga a tény, hogy ilyen felmerült.
Itt igazából szerintem elméleti dilemmáról van szó. Megengedhető-e, indokolt-e a szomszédok egymás utáni kémkedése, bagatel dolgok felfújása, a hivataloknak a polgárok magánéletébe való ilyen mértékű beleszólása azért, hogy elkerüljünk évi 1-2 tragikus esetet.
Nehéz kérdés. Szerintem nem, de sokan vannak, akik szerint igen. Én úgy gondolom, hogy minden családban vannak nehezebb időszakok, a legtöbb helyen van, hogy sír a gyerek, időnként nagyon gyakran, és ezért a családra ráhívni a hatóságokat egyszerű kotnyeleskedés (esetleg rosszindulat). Ha igazán baj van, azt látja a védőnő, az óvónő, neki dolga jelezni, nem a szomszédnak (hacsak nem valami tényleg durva dolog hallatszik át, de a "sír a beteg gyerek" baromira nem ez a kategória.) De tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet.
Nemrég hallottam egy podcastot az Indexen családirtás témakörben, és ott a jogvédő csaj büszkén mesélte, hogy a szomszédjában sokat sírt a gyerek, és ő minden alkalommal, amikor hallotta, felcsengetett. Biztos "imádták" érte a szomszédok, és abban is egész biztos vagyok, hogy az a nő is csak papíron látott gyereket, mert aki nevelt már maga is, az tudja, hogy a gyerek az időnként sír. Nagyon.
Szerintem is nagyon rossz időket idéz ez a mostani, feljelentgetésre való buzdítás.
Gusztustalan a szomszéd. Nyilván nem így bántalmaz vki, hogy közben hagyja ordítani a gyereket, de csak most és csak napokig, de ütés vagy kiabálás nem hallatszik ellenben orrszívas igen.
Ez nettó szívatás a szomszédtól.
Így nem, de nálam is jelent meg védőnő random bemutatkozni, előtte két nappal mondták, hogy autista lehet a gyerekem, mellette vizsgaidőszak volt, egyedül voltam vele a felújítás felénél a lakásban, bőgés, információkeresés, tanulás, 0 házimunka váltotta egymást, semmit nem aludtam, a gyerek pörgött, beültem a kádba hogy lenyugodjak, úgy lesokkolt, be se akartam engedni, de féltem mit gondol, csak megérti..
Látszott, hogy elképed, bőgő anyukára jön egy üvöltő gyerekhez a hatalmas kupi közepére(lábammal rugtam oddébb a tegnapi szennyest a földről és kézzel söpörtem le a morzsát az összefirkált kanapéról, hogy le tudjon ülni, én meg pizsamában fogadtam 9kor(ez volt közel) törölközővel a fejemen)
Rendes volt, nyugtatgatott, a biztonság kedvéért még kétszer benézett random, akkor minden rendben volt, csak elsőre épp megzuhantam.
max többször jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!