Pajzsmirigy alulműködéssel ha teherbe esek lesz valami baja a picinek?
Nem rég olvastam arról hogy autista is lehet a pici ha pajzsmirigy betegségben válalunk babát..
Kellett vamilyen plusz vitaminokat szedni?
Kinek milyen tapasztala van?
Szedem az L-Thyroxint 50 mg- ost.. plusz most hogy hazaköltöztünk javasolták a Selént. Azon én is elgondolkodtam hogy sok pajzsmirigy alulműködő-túlműködő nő van a világon és kismamák voltak..
Van a férjemnek egy unokatesója az első gyermek után alulműködő volt, és 25-30 kg plusz volt rajta, teherbe esett ujra és megszülte az egészséges picit és lefogyott, de sajnos túlműködik neki, de szedi a gyógyszert..
köszi a válaszokat.. szép napot nektek . Puszi.😊😊
Amint fény derül a terhességre el kell menned endokrinológushoz aki labor után beállítja a gyógyszer adagját. Háziorvos ad beutalót kérj időpontot a szakorvoshoz előtte mert friss véreredményre lesz szükség.
Nekem kicsit más a helyzetem mert nincs pajzsmirigyem egyáltalán (így születtem) én a pozitív tesztek után magamnak állítottam be az adagot a TSH érték is meg a T3T4is mind jó volt a laboron. Picit visszaállított rajta majd újból megemeltük amikor magas lett a TSH. De a T3 és a T4ekkor is jó volt.
Nem javaslom hogy magadnak állítsd be én évtizedek óta együtt élek ezzel megérzem a 25mg hiányt és a többletet is.
kb 4-5 éve szedem az 50 mg os L-Thiroxynt.. volt egy időszak kb 1- évig nem szedtem... és nem volt semmi baj.. ugyan úgy ettem, ugyan úgy éltem a napjaim mind máskor, nem híztam, a havim is normális volt..
most újból elmentem egy Endokriológushoz, (bocsi ha nem jól írtam) és ő mondta, hogy kezdjem el szedni újra.. mivel nem jól szedtem, annó, este lefekvés előtt vettem be, és ez nem volt jó.. de most már reggel éh gyomorra, 1- órát várok és csak utánna reggelizek..
Nekem a hormonjaimmal soha nem volt gond.. egy nőgyógyász magas hormontartalmú fogamzásgátlót írt fel és az zavarta össze rendesen de már kb 6 éve nem szedek.. semmilyen fogamzásgátlót..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!