3 gyerek után mire számítsak?
A párommal nem vagyunk összeházasodva. Van két gyerek, ami nem közös. A nagyobbikra anno a szocpolt. felvettük. A kicsire nem vettük igénybe.
Egyedülállóként vagyok, így kapom az emelt családi pótlékot is. 4 éve vagyunk együtt, de nem szerepelünk sehol, mint élettárs vagy egyéb. De szeretnénk összeházasodni.
Pár hónapja felmerült elég komolyan a közös gyerek téma. Nekem ez a 3. lenne. Nagyon szeretnénk, a gyerekek is úgy látom készen állnak egy kistesóra, meg mi is a család bővítésre.
Próbáljuk megtervezni a tervezhetetlent :D Idén nyáron meg szeretném hirdetni a házat, egy nagyobba szeretnénk költözni, év végén össze házasodni és aztán neki látni a babaprojektnek…
Most viszont az lenne a kérdésem, hogy milyen lehetőségeim vannak 3 gyerekkel? Ami az anyagit jelenti? A családi mennyi? Mit takar az anyasági? Olyat is hallottam, hogy 3 gyerek után addig otthon lehet maradni, amíg a legnagyobb be nem tölti a 18-at. Nem gondolom, hogy én ki bírnám munka nélkül, de azért érdekel. Vagy esetleg, ha 4 vagy 6 órába megyek vissza dolgozni, akkor is jár mellé valami?
Azt tudom, hogy sok minden ingyenes a 3 gyerekes családba.
Az autó kedvezményt nem hiszem, hogy igénybe vennénk, mert van családi autónk, viszont érdekelne az is.
A csok-kal érdemes foglalkozni? És akkor is megkapjuk a 3 gyerek után, ha már az elsőre felvettük anno a szocpolt (15 éve)?
3 gyerek után lehet kérni a szülésnél, hogy „el kössék” a nőt? 30+ vagyok.
Igazából azért érdekel csak az anyagi része, mert az elhatározás, hogy szeretnénk 3.at már nagyon megvan és tényleg akkor lenne teljes a család.
Tehát mielőtt bárki írná, hogy a pénz miatt akarunk 3. at, az nem igaz. a legkisebb gyerkőc is 7 éves, tehát tuti nem a pénz miatt szeretnénk.
Jah és hogy a csokot csak akkor lehet felvenni, ha házasok vagyunk?
…. rengetek kérdés van még bennem e téren, de ezek azok, amik talán nagyon foglalkoztatnak.
Köszönöm a segítséget 😊
Lehetnek 4 éve együtt úgy is, hogy csak nemrég költöztek össze, ahogy írta is. Márpedig csp szempontból az egyedülállóságnál az számít, hogy alkot-e valakivel életközösséget, nem pedig az, hogy randizik-e valakivel.
Én se mondtam le rögtön, amikor hozzám költözött a mostmár férjem, csak hónapokkal később, szimplán mert csak egy nagyon alacsony prioritású teendő volt egy nagyon hosszú listán. Egy gyerek után kaptam, úgyhogy kb. 5000 Ft-tal rövidítettem meg így az államot. Ettől még nem érzem magam megélhetési szülőnek.
"nem pedig az, hogy randizik-e valakivel."
Ugye te se gondolod komolyan, hogy 4 éve hébe hóba randizgat aztán 4 év után hirtelen házasodni akarnak.
Nem, itt tudatlanságbol vagy direkt csal a cspvel.
most költöztünk össze 2 hónapja. attól hogy együtt vagyunk évek óta még egyedülállóként neveltem a gyerekeket. nem fogok azonnal rohanni intézni, hogy na ide költöztél gyorsan intézzük a családit mert büncselekményt követünk el, hogy egyedülállóként vagyok bejegyezve.....
meg egy szóval se volt megemlítve hogy nem akarok dolgozni....nem tudom már ki írta. el se tudom képzelni, hogy ne legyen munkám, ne dolgozzak. ez csk érdekelt. gondolom nem 300 ezerért fognak otthon ülni az anyukák anyaságin. nem is értem a felháborodást. meg ha nem akarok dolgozni? hát nem az én döntésem lenne???
mi köze bárkinek hozzá, ha nem is segélyeken élünk.
csupán fel tettem egy kérdést, hogy mivel jár 3 gyerek, mert nem foglalkoztatott még ez a dolog, de mindenhol ezt hallom, hogy 3 meg több gyerekkel mennyi fajta kedvezmény jár. és mivel most téma nálunk, csak rákérdeztem, mert fogalmam se volt.de ha nincs is semmi, akkor is lenne 3. ha úgy kell legyen
meg ilyen, hogy ingyen állatkert meg vonatozás meg nyaralás ilyesmi nem is érdekel. állatkertbe 2 gyerekkel meg 5 gyerekkel is elmegyek. az nem egy olyan összeg ami falhoz vág. vonattal iszonyat ritkán járunk. az ilyen nyaralásokat meg mindig külföldre megyünk, tehát az se játszana (erzsébet program talán?)
szóval lehet itt osztani engem ismeretlenül, hogy csak a pénz kell meg hogy csalok a családival...ugyanmár :D
legkisebb gyerek 8.szülinapjåig jår gyet,3 gyerekre 48000ft csalådi ha håzas vagy csalådi adokedvezmėny is jår ,a bölcsibe ,oviba ingyen eszik a gyerek,a nagyobbak meg fėl áron tudnak enni az iskolåba ha meglesz 3. gyerek.mås nagyon nem jår.
lånyomat ugy vetėk fel bölcsibe minden vårolista nėlkül hogy ő volt 3. gyerekem ės vissza szeretem volna menni dolgozni ,igy őt fel kelett venni mindenkėpp .
Életszerű vagy sem, ezt írta a kérdező, és a feladat nem az, hogy azt feszegessük, hogy hazudik-e, hanem hogy válaszoljunk. Nem értem, miért kell folyton kötekedni. Felőlem akár az egész sztori lehet kitalált, a lényeg hogy arra kíváncsi, milyen pénzügyi vonzata van a háromgyerekességnek.
Egy korábbi válaszolónak: lehetnek hullaszerelmesek, és találkozhatnak akár naponta is munka után, sőt, ott is alhat a pasas egy csomószor, de ha nem élnek együtt, akkor nem alkotnak életközösséget, és bizony egyedülállónak számít, ez van.
Itt egy jó lista: [link]
nem fogok azonnal rohanni intézni, hogy na ide költöztél gyorsan intézzük a családit mert büncselekményt követünk el, hogy egyedülállóként vagyok bejegyezve....."
Elég ha annyira sietsz vele mint amikor jogosulttá váltá rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!