Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerek után mire számítsak?

3 gyerek után mire számítsak?

Figyelt kérdés

A párommal nem vagyunk összeházasodva. Van két gyerek, ami nem közös. A nagyobbikra anno a szocpolt. felvettük. A kicsire nem vettük igénybe.

Egyedülállóként vagyok, így kapom az emelt családi pótlékot is. 4 éve vagyunk együtt, de nem szerepelünk sehol, mint élettárs vagy egyéb. De szeretnénk összeházasodni.

Pár hónapja felmerült elég komolyan a közös gyerek téma. Nekem ez a 3. lenne. Nagyon szeretnénk, a gyerekek is úgy látom készen állnak egy kistesóra, meg mi is a család bővítésre.

Próbáljuk megtervezni a tervezhetetlent :D Idén nyáron meg szeretném hirdetni a házat, egy nagyobba szeretnénk költözni, év végén össze házasodni és aztán neki látni a babaprojektnek…

Most viszont az lenne a kérdésem, hogy milyen lehetőségeim vannak 3 gyerekkel? Ami az anyagit jelenti? A családi mennyi? Mit takar az anyasági? Olyat is hallottam, hogy 3 gyerek után addig otthon lehet maradni, amíg a legnagyobb be nem tölti a 18-at. Nem gondolom, hogy én ki bírnám munka nélkül, de azért érdekel. Vagy esetleg, ha 4 vagy 6 órába megyek vissza dolgozni, akkor is jár mellé valami?

Azt tudom, hogy sok minden ingyenes a 3 gyerekes családba.

Az autó kedvezményt nem hiszem, hogy igénybe vennénk, mert van családi autónk, viszont érdekelne az is.

A csok-kal érdemes foglalkozni? És akkor is megkapjuk a 3 gyerek után, ha már az elsőre felvettük anno a szocpolt (15 éve)?

3 gyerek után lehet kérni a szülésnél, hogy „el kössék” a nőt? 30+ vagyok.

Igazából azért érdekel csak az anyagi része, mert az elhatározás, hogy szeretnénk 3.at már nagyon megvan és tényleg akkor lenne teljes a család.

Tehát mielőtt bárki írná, hogy a pénz miatt akarunk 3. at, az nem igaz. a legkisebb gyerkőc is 7 éves, tehát tuti nem a pénz miatt szeretnénk.

Jah és hogy a csokot csak akkor lehet felvenni, ha házasok vagyunk?

…. rengetek kérdés van még bennem e téren, de ezek azok, amik talán nagyon foglalkoztatnak.

Köszönöm a segítséget 😊

2020. jan. 30. 08:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%

"Azt tudom, hogy sok minden ingyenes a 3 gyerekes családba."

Ha te tudod, légyszi írd már meg nekem is!

Három gyerekünk van, de egyedül a bölcsis és az ovis étkezés az ingyenes a három gyerek miatt. Semmi más.

Más: miért vagy egyedülálló, ha együtt éltek?

2020. jan. 30. 11:15
 12/28 anonim ***** válasza:
15%

"Beléphettek a NOE-ba, a kártyára járhat még itt-ott valami, pl. Állatkertben."

1-2 gyerekkel is be lehet lépni, pártoló tagnak. Ugyanúgy jár állatkert stb kedvezmények, csak nem szavazhat és nem lehet egyesület tisztség viselője.

A kérdező viszont csal az egyedülálló családi pótlékkal! Teljesen mindegy kié a gyerek, ha évek óta nem egyedül él akkor nem egyedülálló.

Nem egy nagy különbség összegben amúgy se, de ez így csalás.

2020. jan. 30. 11:48
 13/28 anonim ***** válasza:
15%
Én nem tudom, de nekem gyanús, hogy a másik gyerekednek más az apja így nem biztos, hogy minden jár.
2020. jan. 30. 11:54
 14/28 A kérdező kommentje:

komolyan nem értem miért kell támadni meg alázni a másikat, mert érdeklődik. dolgozunk mindketten. mivel szeretnénk 3. babát szerintem tök természetes, hogy az ember utána jár, hogy mivel jár. ha nem most akkor majd, ha meg lesz akkor járnák utána.

a családit azért veszem igénybe mint egyedülálló, mert az voltam, még csak most költözünk össze, tehát egyedül neveltem őket.

arra fel értettem, hogy sok minden jár a 3 gyerekeseknek, amit írtam is, hogy csok meg autókedvezmény meg ingyenes étkezés stb. ha a pénz miatt szülnék, akkor nem lenne a gyerekek között 6-7 év kor különbség, hanem szültem volna őket sorba egymás után ész nélkül.

de az vesse rám az első követ, akit nem foglalkoztat a dolog, hogy mégis mivel támogatja az állam. sose használtuk ki a segélyt. sose voltunk segélyen. pedig mint egyedülálló anyuka sokkal többet le tudtam volna gombolni az államtól. de nem igazán érdekelt, mert van, aki tényleg rá van szorulva. én az „alanyi jogon” járó támogatásokra gondoltam. egyedül az emelt családit veszem igénybe egyedülálló két gyermekes anyukaként. semmi mást. pedig járna az önkormányzattól rezsitámogatás meg anyám kínja, de sose jártam utána, mert annyira nem érdekel.

egyetlen egyszer teszek ki ide valamit, erre már jön a sok rossz indulat, meg ítélkezés. hogy menni kéne dolgozni, nem segélyeken élni.

távol áll tőlem ez az egész. sőt, a gyerekeimet is arra ösztönzöm, hogy ŐK segítsenek, támogassanak másokat.

szóval tényleg csak az érdekelt, amit nem tudok. mert most hiába kérdezném, milyen az élet 3 gyerekkel. azt mindenki saját maga tapasztalja, de amiket látok körülöttem, iszonyat nagy boldogság 3 gyerkőccel, meg nehézség egyben.

de azért valljuk be, nem mindegy mennyit kap az ember, ha otthon marad a picivel 2 évig, és ott van még 2 másik gyerek meg egy férj. azért a fizetés egy részéről kiesik. jó tisztában lenni vele mi vár az emberre, attól függetlenül, hogy számít vagy nem. mert MI a gyereket nem pénz miatt akarjuk. szerintem sokkal többet „elvisz” majd, mint amennyit „behoz”.

2020. jan. 30. 12:32
 15/28 anonim ***** válasza:
19%

De gonosz itt mindenki! Pedig szerintem is tök természetes, hogy az ember gyerekvállalás előtt tájékozódik. Mondjuk nem a gyakori a legjobb erre, de ez más kérdés. Amikor a férjemmel bennünk is felmerült a 3. gyerek utáni vágy, én is szép kis excel táblákban számolgattam, hogy mikor mennyiből fogunk élni, számba véve egy csomó féle eshetőséget. Csak hogy érzékeltessem a dolgot: gyerekek nélkül ha nem dolgozom, 645 ezerből élnénk. 2 gyerekkel gyesen 735 ezerből. 3 gyerekekkel gyesen/gyeten 820 ezerből. Ezek igenis szignifikáns különbségek, és lehet, hogy nem számít, amikor a motivációkról beszélünk, de amikor már a konkrét pénzügyi tervet állítjuk össze a családunk számára, akkor azért nem árt, ha tudjuk, hogy merre mennyi. Pláne ha a CSOK-ot, babavárót, autótámogatást, diákhitel elengedést is nézzük. Az olyasmi, mint ingyenes étkezés az oviban, suliban meg féláras, már valóban nüansznyi dolgok. De attól még érdekelhet valakit anélkül is, hogy ez motiválná a szülésben.

Kedves kérdező, jobb, ha pénzügyi oldalakon utánaolvasol ezeknek a témáknak.

2020. jan. 30. 12:33
 16/28 A kérdező kommentje:
mivel ez csak egy távoli terv, ezért még csak itt kérdezgetek utána felületesen. persze majd ha tényleg benne vagyunk nyakig, akkor utána járunk mindennek ahogy lehet. köszönöm a normális válaszokat 😊
2020. jan. 30. 12:43
 17/28 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem semmi ciki nincs abban, hogy tájékozódsz. Itt nem mennek utánad, hogy mik járnak, milyen támogatás akármire, máshol meg visszamenőleg kifizetnek ilyeneket, ha valamiért nem a nagyobb támogatást vetted igénybe. Van hova fejlődni. Érdemben nem tudok segíteni, de tényleg jobb, hogy utánanézel.
2020. jan. 30. 12:55
 18/28 anonim ***** válasza:
57%

Nálam csak az verte ki a biztosítékot, hogy úgy hallotta nem kell dolgozni. De inkább nyeltem egyet és válaszoltam normálisan.

Diákhitel felét is elengedik, de feltételezem, neked az nincs.

2020. jan. 30. 13:05
 19/28 anonim ***** válasza:
75%
3 gyerek után az egészet, 2 után a felét
2020. jan. 30. 14:13
 20/28 anonim ***** válasza:
87%

"egyedül az emelt családit veszem igénybe egyedülálló két gyermekes anyukaként."

Vesd össze ezzel, te írtad ezt is:

"4 éve vagyunk együtt,"

Tehát te magad is elismered, hogy nem vagy egyedülálló. Mégis igénybe veszed, pedig nem járna.

Egyébként semmi gond a tájékozódással.

2020. jan. 30. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!