Miért van manapság ennyi korához képest lemaradt, "problémás" gyerek?
Régen szerintem se volt ennyi,a mostaniak életképtelenek.Júliusban születtem,akkor töltöttem a 6.életévem,szeptembertől mentem suliba úgy,hogy egyedül mentem el,igaz csak 5 percre volt,de anyámnak korán el kellett indulnia dolgozni.Megtanultam egyből az időt mikor kell elindulnom,mindig néztem egy mesét egy német adón,ha annak vége volt indultam is,bezártam az ajtót és tipli.Mindig odaértem,nem keveregtem el sehol.Az tartottam furcsának ha valakit elkísértek suliba,csak 1-2 volt ilyen,és ők elkényeztettnek számítottak akkoriban.Városban laktunk,de sokat voltam falun is 6éves korom előtt,ismertem minden állatot,hangyákat szedegettem üvegekbe azokat nézegettem,de még a tyúkokkal is elvoltam órákon keresztül ahogy etettem őket fűvel,meg bicikliztem,stb.Gondom se volt a suliban,akkoriban piros meg fekete csillagok voltak,szerettem azt a rendszert.
Főleg a szülők hibája ez.
#21: ma el mered küldeni a 6-7 éves gyereked egyedül iskolába?
Teljesen mindegy mi volt régen. Én is hazamentem egyedül elsős koromban 30 évvel ezelőtt. Most vannak kisgyerekeink, pár év még van az iskoláig. Pont ugyanott lakunk, valószínűleg ugyanoda járnak suliba is, tehát ugyanaz a táv, útvonal lesz.
De én nem bírom elképzelni, hogy már elsőben egyedül menjen.
Talán haza se engednék ma már egyedül az iskolából!
Én '93-ban kezdtem az első osztályt, hát nálunk senki nem járt egyedül elsőben, mindenkit kísértek a szülők és mentek is mindenkiért délután. Nemcsak elsőben, de harmadik osztályig végig. Annyi, hogy harmadikban külön papírral tanítás után átmehettem a szomszéd iskolába, ahol anyukám tanított és két utcányira volt.
Semmi fura nincs abban, hogy kísérik a gyerekeket a szülők, nekem inkákbb az a fura, hogy van, aki manapság elengedi az elsős gyerekét egyedül iskolába. Bár, a férjemet (aki velem egyidős) szintén egyedül küldte iskolába az anyja, csak a legelső nap kísérte el, pedig akkor egy évig nem is dolgozott. De ők elég fura család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!