Mit gondoltok erről a témáról?
" Csak azért szült 3-4-5 stb, gyereket, hogy ne kelljen dolgoznia"
Miért hiszi azt valaki, hogy könnyebb 4-5 gyereket felnevelni, mint napi 8 órában heti 5 napban bejárni dolgozni? (Tudom van ennél rosszabb munka is, mikor 3 műszakban 12 órázik valaki, stb, de most csak az átlagot hoztam fel, mert a gyerek nevelésben is van olyan, mikor valakinek beteg lesz a gyereke, stb)
Tényleg van olyan aki úgy gondolja, hogy könnyebb neki 5 gyereket felnevelni, mint eljárni dolgozni?
Nekem csak egy 2 éves lányom van, de nekem 100x stresszesebb, fárasztóbb, mint mikor be kellett járnom dolgozni.
Az az a helyzet, h aki így gondolja, az nem neveli a gyerekét.
Amellett csak nőlnek mint a gomba "oszt jó van"
Nehezebb szerintem otthon lenni gyereket nevelni mint dolgozni ,a kettő együtt pedig kész logisztika !
Nekem semmi pénzért nem kéne még egy gyerek ,2 van különböző neműek .
#4 félreérted a kérdést.
Itt az olyan nőkről van szó, akik nem azért vállnak többszörösen anyává mert szeretnek gyereket nevelni, hanem azokról, akik azért teszik h ne kelljen dolgozniuk.
A két dolog nagyon más!
Az én környezetemben mind kettőre van példa.
Az az anyuka aki már a 4. gyerekkel terhes, (egy hónapot se dolgozott még)
és a fent említettet módon kijelentette h ő nem is fog dolgozni, inkább szül mégeggyet. Nem olyan anya akit bálványoznék.
Viszont van olyan barátnőm aki most a 3. Babát bárja, nem azért h ne kelljen dolgoznia, nem a "CSOKra hajt" egyszerűen csak megszerette a gyerek nevelést.
Sokat foglalkozik a kicsikkel.
A 2 nő teljesen más! És a gyerekeken is észrevehető h ki lett nevelve és ki lett csak úgy "idepottyantva"
Na igen, én azt nem értem, hogy ha valaki meghallja, hogy xynak 5 gyereke van, egyből rávágja, hogy na ez se akar dolgozni.
Mintha 5 gyereket tisztességesen felnevelni nem lenne munka, csak olyan "hobbi"
Miért van lenézve az, aki a gyerek nevelést választja a munka helyett, mert ezt szereti csinálni, ebben teljesedik ki. Nem ugyanolyan hasznos tagja a társadalomnak, mint aki dolgozik, és nevel 2 gyereket vagy egyet?
Van, aki tényleg ezért szül. Általában azok, akik amúgy sem dolgoztak még soha, mert már az is megterhelő volt nekik, hogy az iskolába bejárjanak heti öt napot, nemám az, hogy egy munkahelyen eltöltsenek minimum 8 órát naponta. Személyesen ismerek ilyen nőket, van, amelyik meg is mondta, hogy amíg el nem mehet nyugdíjba (mondjuk nem tudom, milyen nyugdíjra számít), addig neki úgyis lesznek kisgyerekei, nem fog ő dolgozni egy napot se, nem való az neki. A többi ilyen nyíltan ugyan nem mondta ki, de egyértelmű, hogy nem akarnak dolgozni. Mellette sz*rul élnek, a gyerekek elhanyagoltak, neveletlenek, sok esetben kezelhetetlenek, anya meg nem csak velük nem foglalkozik, de igazából semmivel, csak a saját kis primkó dolgaival.
De ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenki, akinek sok gyereke van, az azért szült, hogy soha ne kelljen dolgoznia. Van olyan ismerősöm is, ahol most született a negyedik baba. Anyuka a szülés előtti hétig dolgozott, és ha lejár a gyed, megy is vissza. Pedig megtehetné, hogy otthon maradjon, de nem azért tanult és jutott el a szakmájában oda, ahova, hogy aztán otthon maradjon végleg. A főnököm is négygyerekes anya, de emellett mindig is voltak ambíciói.
Utolsó: Ez a két véglet.
De mi van azokkal, akik tényleg nem akarnak dolgozni, mert egyszerűen megszerették a gyerek nevelést, és tényleg tisztességel szeretettel neveli a gyerekeit, rengeteget foglalkozva, taníttatva őket.
Ez miért elítélendő? Miért csak az hasznos tagja a társadalomnak aki dolgozik, és az miért nem aki gyereket nevel?
A régi időkben ez volt a normális, hogy a nő otthon nevel 5-6 gyereket és nem jár dolgozni. Oké abban az időben még az a nő volt elítélve aki dolgozott, de most megint ugyanott tartunk, csak a másik verzió van lenézve.
Jó lenne, ha hagynák az emberek, hogy mindenki abban teljesedjen ki amit szeret csinálni.
(És nem, ezt nem azért írom mert énis 5-6 gyereket akarok nevelni, én 2nél megállok és megyek dolgozni, csak van ilyen ismerősöm, és rossz nézni, hogy a többi gyerekes anyuka aki dolgozik, mennyire lenézni őt, rajtam kívül senki nem beszélget vele, mert hogy te ezt úgyse értheted, már 10 éve otthon ülsz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!