Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2,5 éves kisfiunk mindent...

Roland Z. kérdése:

2,5 éves kisfiunk mindent dobál. Játékok, telefon stb. Örömét leli benne. Próbálkoztunk hogy nem adtuk oda a játékot, akkor meg sír zokog. Lehet hogy gyenge szülők vagyun?

Figyelt kérdés

#5 éves kisfiunk mindent dobál.
2020. jan. 24. 02:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Miert nem viszitek ki a szabadba, labdazni? Telikabatban is lehet focizni vagy labdazni, hoban hogolyozni is lehet. Miert bent ultok a lakasban egesz allo nap?
2020. jan. 24. 04:18
 2/15 A kérdező kommentje:

Sokat tartózkodik kint a fiam. Azzal nincs is gond. Szeret kint lenni. Elég becsalni. Sokat játszik kint.

Egyszerűen gondol egyet földhöz vágja ami épen a kézben van.

2020. jan. 24. 05:18
 3/15 anonim ***** válasza:
57%

Ennyi idősen a fiam, a teraszról dobált le mindent.

Bármit,ami a kezébe akadt.

Eltartott egy darabig amíg abbahagyta.

2020. jan. 24. 05:43
 4/15 anonim ***** válasza:
36%
Nem tudom miért gondolják, hogy azzal segítenek a kérdezőnek, hogy leírják: náluk is ez van. Kitérdekel nem ez volt a kérdés...
2020. jan. 24. 06:23
 5/15 A kérdező kommentje:

Tegnap olyan is történt. Mamának a zsebéből ki vette a telefonját és földhöz vágta.

Tanácstalanok vagyunk. Nem tudom mit csináljunk. Lehet hogy túl sokat megengedünk.

2020. jan. 24. 06:38
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Adjatok neki olyat, amit dobálhat. Pl.újságból tépkedjétek ki a lapokat és gyúrjatok belôlük gombócokat. Azt dobálhatja bent is. Ha látod, hogy olyat készül eldobni, amit nem kéne, odavezeted az újság galacsinokhoz. A dobálás egyébként nagyon fontos tanulási fázis. Egy nagyon alapvetô fizikai tényt fedez fel a gyerek: amit ledob, az leesik. Sôt, egyes dolgok hangot adnak, némelyik össze is törik, amikor leesik. Ha érdekli, vannak gyerek enciklopédiák, ott egyszerûen elmagyarázzák a gravitációt, megtudja a kicsi, miért esik le, amit ledob. Összefoglalva: semmi baj a dobálással, csak biztonságos mederben kell tartani. Ha van a közeletekben szelektív hulladékgyûjtô, vigyétek együtt az üvegeket és hadd dobálja be a gyerek. Hangos, összetörik, mégsem veszélyes.
2020. jan. 24. 07:31
 7/15 anonim ***** válasza:
95%
Az enyém szintén ennyi idős, neki is vannak próbálkozásai. Ez már (szerintem, nem vagyok szakértő) nem a tárgyak megfigyeléséről szól -azon másfél éves kora körül túlesett-,hanem a csicskáztatásról. Ő eldobja, te felveszed, azaz ő irányít. Én nem veszem fel neki, rászólok, hogy ő rakjon rendet maga után. Ha boltban dobja el a kiskutyát, akkor közlöm, hogy ha nem veszi fel, ott fog maradni. Érdekes, hogy elég hamar megtudom vele értetni, amit szeretnék, de egy anyuéknál töltött délután után újra kezdődik. Ugyanis ők jó csicska módjára hajlonganak a gyerek előtt. Ha nálatok is ez van, én azt mondom, ne add át az irányítást, te vagy a főnök. Nem kell lemarni a kicsit, de igenis határt kell szabni.
2020. jan. 24. 08:12
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Az is megoldás lehet, ha helyettesítő dolgokat adsz. Az igazi telefont tiltod és büntetés jár érte (azon kívül, hogy nem hajlongsz neki), míg az ő játék telefonját dobálhatja. Amint az első vagy a hatodik játeka (gyerekfüggő) megy tönkre, elkezd gondolkodni, hogy ez nem jó buli. Ilyenkor nem szabad rögtön pótolni, hanem hagyni, hogy meggyászolja. A kislányunknál bevált.
2020. jan. 24. 08:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Amit eldob, en elveszem tole es 1 napig nem adom oda, aakarhogy toporzekol. Az karacsonyra kapott jatekat es foldhoz vagta, elvettem. Szinten 2.5 eves.
2020. jan. 24. 09:51
 10/15 anonim ***** válasza:
86%
Fura, hogy ez ilyen gyakori. Az enyém is két és fél éves, olyan másfél éves koráig fordult elő, hogy ritkán dobált. Olyankor nem adtam a kezébe kemény játékot és beraktam a kiságyba büntetésből 2 percre, megtanulta, nem csinálja azóta.
2020. jan. 24. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!