Engeditek telefonozni a kisgyereket?
" Hogyha látja a kezedbe a telefont a (kis) gyerek mondjuk 1-2-3eves, rosszabb esetbe baba, akkor később hogy magyarazzatok el neki hogy neki nem szabad használni?"
Lehet hülyének nézni a gyereket, csak szerintem nem célszerű. Egyszer úgyis le fog neki esni, hogy át van verve.
Két gyerekem van, 5 és 2,5 évesek és gyakran látnak telefont a kezünkben, de a kicsi egyáltalán nem kapja meg, a nagy pedig csak hétvégén reggel 1 órára (korán kelő). A kicsi tudja, hogy nem elég idős hozzá, a nagy pedig tudja, hogy ez a szabály. Egyebként nem magyarázkodom, vannak dolgok, amik azért úgy vannak, mert azt mondtam és kész. Autót vezetni is látnak, mégsem gondolják, hogy nekik is lehet.
Természetesen
Elment előbb
Szóval, természetesen vannak olyan szabályok, amit együtt alakítunk, vannak olyanok, amiket idővel elhagyunk, úgyhogy nem egy "kussvanmertaztmondtam" család vagyunk.
Mi elég hamar megmutattuk neki a telefont.. "Akaratunk ellenére..." Nem így terveztük... De.
Rengeteget kell(ett) vele hosszadalmas ultrahangokra járni. Csak úgy tudta az orvos megcsinálni a vizsgálatot, ha nyugodtan feküdt. Úgyhogy ment neki a Bogyó és Babóca.
Azóta már 3.5 éves, ha itthon van, és nem oviban, be szoktam neki kapcsolni evéshez a mesét. Ez van, rászokott...
De nem hiszem, hogy ettől a napi pár perctől baja lenne. Tv-t csak 3 éves korától nézheti.
Én nem vagyok egy bioanyu de a telefont soha nem adom a kezükbe (5 és fél éves ikrek). Tabletet a nagyszülőknél néha megkapják, vagyis kb kéthavonta pár napig napi max egy órát játszanak rajta. Itthon tablet sincs. Tévében mesét nézhetnek (HBO GO-n vagy Nick Jr-on).
Nálunk simán áll az “amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek” örökérvényű mondása. Vagyis nekem szabad mert felnőtt vagyok, nekik meg nem mert gyerekek. Bort is szoktam inni, vagy autót vezetni, nagy konyhakéssel vágni..., azokat se kezdem magyarázni hogy miért nem lehet nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!