Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engeditek telefonozni a...

Engeditek telefonozni a kisgyereket?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről? Ti engeditek? Hogyha látja a kezedbe a telefont a (kis) gyerek mondjuk 1-2-3eves, rosszabb esetbe baba, akkor később hogy magyarazzatok el neki hogy neki nem szabad használni?

2020. jan. 18. 11:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen nem misztifikálom túl és nem teszem édessé tiltással. Neki az, hogy vannak mobilok a házban, pont annyit jelent, minthogy van mosógép és hűtő is. Pont olyan természetes és pont olyan érdektelen, egyiket sem akarja használni, mert neki nem érdekes. Ezt pedig úgy "értük el", hogy nem mutatok neki róla videókat, képeket vagy játékokat és nem is nyomkodom folyton. Viberezni szoktunk a távol élő rokonokkal, azt laptopon tesszük és akkor látja, integet, de ennyi.

Mesét néz, de tv-n. Nem is értem, miért akarná telefonon, a tv képernyője cirka 2 méter, nyilván jobban élvezhető.

Várakozás és nemrég még pelenkázás közben pedig mesélni szoktam neki vagy csacsogunk.

Majd nagycsoportban ha lesz hozzá kedve, felfedezheti jobban a telefont, mert iskolába csak telefonnal engedem majd el.

2020. jan. 18. 16:20
 12/14 A kérdező kommentje:

Okos 9es

Van gyerekem köszi:D

Nem adja fel a lecket errol szo sincs de figyelj mar nem tehetem fel ezt a kerdest? Azert mert talan kivancsi vagyok kinel hogy mukodik ez? Neked nem kene gyerek mert tovabb vinne az "edesanyja" undorito kotekedos stilusat:*kerdesre valaszolj bogaram vagy tedd magad hasznossa puszi

2020. jan. 18. 16:55
 13/14 anonim ***** válasza:
61%

Igen, néha lehet.

Most is éppen tetriszezik rajta a 6 éves lányom.

2020. jan. 18. 19:04
 14/14 anonim ***** válasza:
69%

Nem engedem. Hogy magyarázom el? Úgy, hogy az az én telefonom. Nem veheti a kezébe. Egyébként sem tudja feloldani a zárat rajta. Ő ezt így szokta meg, eszébe sem jut, hogy meg kéne kapnia valakinek a telefonját.

Képet, videót megnézhet velem rajta, de ilyenkor is az én kezemben van.

4 éves, de ezen sosem volt vita nálunk, míg baba volt, addig pedig olyan helyre tettem, ahol nem éri el.

2020. jan. 18. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!