Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogyam latja el a kisgyerek...

Ki hogyam latja el a kisgyereket ha nagyon beteg?

Figyelt kérdés
Elsosorban egyedulallo amyak tapasztalata erdekelne...ha 40 fokos lazad van, hogy mesz el neki bevasarolni(tegyuk fel tenyleg nem tudsz felallni mert annyira szarul vagy) vagy hogy birod azt , hogy a gyereket vegig el kell latni 1 het betegseg alatt?Furdes jatek etetes stb?
2020. jan. 18. 05:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Szól valakinek hogy segítsen?
2020. jan. 18. 05:33
 2/18 grafno ***** válasza:
100%
Ez első nem ír hülyeséget. A bevásárlasnal szólsz valakinek, vagy megrendeled. Nyilván akkor kevesebbet fürdik és többet játszik egyedül. Muter 4el is elbirt, majd rakerdezek ha felkelt.
2020. jan. 18. 07:04
 3/18 anonim ***** válasza:
97%
Pont ilyen helyzetben nem voltam. Mikor a három magas lázas influenzás gyerekkel voltam egyedül, megkértem a szomszéd anyukát hogy vásároljon be. Ha lett volna a városban házhozszállítás, akkor úgy vásároltam volna. Mikor terhesen voltam nagyon szarul itthon pici gyerekkel (egész nap hánytam és aludtam), akkor kivételesen sokat ment a tévé. Egy pelenkázás vagy etetés idejére meg össze tudod magad szedni.
2020. jan. 18. 07:05
 4/18 anonim ***** válasza:
96%

Meg kértem valakit, hogy vásároljon be/olyan kajákat csináltam amik voltak itthon, és gyorsan elkészíthetőek (tejbegríz, tojásrántotta, szendvics, stb) illetve menüt rendeltünk.

Nem hal bele a gyerek, ha 3 napig nem eszik 2 fogásos menüt.

Ágyban pelenkáztam öltöztettem a gyereket. Az esti fürdetésre általában lement a lázam, mert a láz alattomos, és leginkább éjjel illetve a kora délelőtti órákban mocsok.

Játszani szintén az ágyban fekve játszottunk. Mondtam neki, hozza ide a játékot amivel játszani akar, és úgy játszottunk. Bár ehhez tudni kéne mennyi idős a gyerek.

Egy 8 hónapossal nyílván ez nem működik.

2020. jan. 18. 07:19
 5/18 anonim ***** válasza:
78%
Az 1. válasszal mi bajod van????
2020. jan. 18. 07:49
 6/18 anonim ***** válasza:
96%

1. Verzio: kerek segítséget. Hogy ez csaladtag, barát, ismerős vagy fizetett segítség már csak azon múlik, hogy melyikre van lehetőségek.

2. Mivel én alapvetően mindig hosszabb távra tervezetem bevásárlást illetően is, egy hétig simán megoldanám gond nélkül az életet bevásárlás nélkül. Ha mégsem, és az első opció nem játszik, akkor rendelek.

3. Ha annyira xarul vagyok, akkor nem játszom a gyerekkel. Miután ez esetben ki vinni se tudom, olyan orult koszos nem lesz, 2-3 naponta furdetem meg.

4. Saját tapasztalat, egyedülálló anyaként mivel muszáj a gyereket ellátni, mindig mindent meg tudtam oldani.

2020. jan. 18. 07:57
 7/18 A kérdező kommentje:
Kulfoldon lakom egyedul, nincs csalad itt, a baratnoim pedig mind dolgoznak, igy senki nem tud segiteni. 24 oraban velem van es nagyon nehez mivel felallni se tudok hozza.2 eves.
2020. jan. 18. 08:03
 8/18 anonim ***** válasza:
97%
Külföldön is van hazhoz rendelés és fizetett segítség.
2020. jan. 18. 08:11
 9/18 anonim ***** válasza:
88%
Úgy, hogy muszáj.
2020. jan. 18. 08:35
 10/18 anonim ***** válasza:
96%

Na az én lányom is 2 éves.

Most vagyok túl egy hörgőgyulladáson.

Mint írtam kaját rendeltünk és olyan ételeket csináltam, amihez volt itthon alapanyag. Ha csak tejbegríz jutott akkor az. Kifosztottam a mélyhűtő tartalmát is. Mondjuk én előrelátó vagyok, és minden kis adag megmaradt ételt lefagyasztok.

Mint írtam a fürdetést akkora időzítettem mikorra már jobban voltam. A kád mellé húztam egy széket, és úgy fürdettem. Illetve utasítások után egyedül is megy neki a fürdés, így miután ő megmosdatta magát, én már csak 15 másodperc alatt átdörzsöltem szivaccsal. A fürdőkád mellé kikészítettem neki egy szivacsot, odakészítettem pelenkát, ruhát, így nem kellett cipelni a szobájáig, csak a kádból kellett átemelni a szivacsra. Pelus, ruha, és szaladt is a dolgára.

Pelenka, Ruha csere az ágyban történt.

A játékokat odahozattam vele. Hozta a ceruzáját meg a színezőt, szineztünk, hozta a gyurmát gyurmáztunk, stb.

Sokat néztünk mesét, én ilyenkor be-bealudtam. Minden moccanására felkeltem, szóval nem volt gond, de tudtam 10-10 perceket szundizni. Sokat segített.

Egy 2 éves gyerek már mindent megért, ha el magyarázod neki, hogy anya beteg, szeretnéd, hogy együttműködő legyen, akkor általában működni is szokott.

2020. jan. 18. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!