Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen anyagi körülmények...

Ilyen anyagi körülmények között vállalnál még egy gyereket?

Figyelt kérdés

Eddig 1 gyerekünk van. Gondoltam 3 ev korkülönbség lenne közöttük.

Férjem családi vállalkozásban dolgozik, kb 250 ezret keres.

Én jelenleg gyeden vagyok, de olyan 200-220 a fizetésem ha dolgozok.

Még nincs saját házunk, pár éven belül valószínűleg hitelből fogunk venni. Addig gyűjtünk, van fundamentánk is pl.

Tudom, egy gyerekkel nem kéne szűkölködni. Nem kéne annyira spórolni. Neha egy egy utazás bele férne.

De két gyerek ha már iskolába jár?

Vagy netalán ha egyikünk meghalna? Akármi. A másik hogy tartana el 2 gyereket?

A lakáshitel is elég sok lesz. Előbb utóbb lesz örökség. De az még ki tudja mikor.

Elég lehet ennyi pénz felnevelni két gyereket, hogy ne kelljen nyomorogni?

Ja még annyi, én állami helyen dolgozom, elég jó helyen. Elég sok a plusz juttatás. Pl karácsonykor ilyen 5-600 ezer bónusz.

2020. jan. 22. 13:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Cívis - covid
2023. szept. 27. 19:43
 12/13 A kérdező kommentje:

5 éves a nagy, 2 éves múlt a kicsi.

Én már újra dolgozom.

Kb 350.000 keresek, férjem szintén. Vettünk házat, azt felújítottuk, az egész kb. 55-60 millió volt. És nincs kész a ház. Agglomerációban, Pesthez közel 100 nm ház, 4 szoba. Nem egy luxus, kell rajta dolgozni.

Közben örököltünk sajnos, pár milliót, Ezt is a házba raktuk.

Van 37 millió hitelünk.

Ez kb 210.000 havonta.

Hat, sakkozni kell sajnos. Vannak hónapok mikor eléggé ki kell centizni, de nagyjából kijovunk. Félre tenni nem tudunk, tartalekunk nincs.

Ritkan járunk étterembe pl. Spórolunk.

2023. okt. 8. 07:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Köszönöm,hogy válaszoltál és a legjobbakat kívánom nektek! Ugyanígy vagyok én is,mi is..megza hitel nagyságunk is egyezik, a házunk értéke is kb. Egyelőre egy gyerekünk van...de még csak fel éves,így tesót nem akarok. Később igen- De majd meglátjuk mi lesz. Nem akarok egy bizonyos szint alá menni, nem akarom,hogy mondjuk egy étterem se férjen bele . Ezt most nem mondom rossz hangsúllyal! Megértelek.
2023. okt. 8. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!