Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen anyagi körülmények...

Ilyen anyagi körülmények között vállalnál még egy gyereket?

Figyelt kérdés

Eddig 1 gyerekünk van. Gondoltam 3 ev korkülönbség lenne közöttük.

Férjem családi vállalkozásban dolgozik, kb 250 ezret keres.

Én jelenleg gyeden vagyok, de olyan 200-220 a fizetésem ha dolgozok.

Még nincs saját házunk, pár éven belül valószínűleg hitelből fogunk venni. Addig gyűjtünk, van fundamentánk is pl.

Tudom, egy gyerekkel nem kéne szűkölködni. Nem kéne annyira spórolni. Neha egy egy utazás bele férne.

De két gyerek ha már iskolába jár?

Vagy netalán ha egyikünk meghalna? Akármi. A másik hogy tartana el 2 gyereket?

A lakáshitel is elég sok lesz. Előbb utóbb lesz örökség. De az még ki tudja mikor.

Elég lehet ennyi pénz felnevelni két gyereket, hogy ne kelljen nyomorogni?

Ja még annyi, én állami helyen dolgozom, elég jó helyen. Elég sok a plusz juttatás. Pl karácsonykor ilyen 5-600 ezer bónusz.

2020. jan. 22. 13:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Arra nem lehet alapozni, hogy mi lesz ha..., mert ennyi erővel akkor egyet se vállaljon az ember, mert mi lesz ha egy balesetben meghalnak a szülők, és a gyerek árva marad. Rossz dolog bármikor, bárkivel történhet. Ismerek egy családot, akiknek nagyon jól ment az üzlet. Míg a gyerekek kicsit voltak, zsák számra kapták az ajándékokat. Mindenük megvolt. Mind 2 szülőnek vállalkozása volt. Az anyuka beteg lett, 1 év múlva meg is halt. Néhány év múlva követte a férje is. Az egyik gyerek még csak a 20-as évei elején járt, sosem kellett megdolgoznia semmiért. Aztán jött a hideg valóság, el kell tartania magát. Nem lehet tudni, mit hoz az élet.

Véleményem szerint ha nincsenek nagy adósságok, akkor el lehet tartani ebből simán két gyereket.

2020. jan. 22. 13:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Nincs semmi adósság. Autót most vettünk, az reményem szerint vagy 8 évig még jó lesz. Csak a leendő lakashitel miatt aggódom ha majd fizetni kell. Meg a gyerekek iskolai dolgai miatt.
2020. jan. 22. 13:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyessel egyet értek

Arra alapozni, h mi lesz ha nem lehet..

Nyilván fel kell készülni.

Biztodítással pl

(Hitelbiztosítád )

2020. jan. 22. 13:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amíg ennyire spórolni akarsz mindenen, és kiakadsz előre olyan költségeken amik majd csak jó pár év múlva esedékesek, akkor inkább maradjon az egy gyerek. Semmi értelme, hogy minden úgy kelj fel, hogy " Te jó ég! Van-e elég pénz mindenre?" Nagyon pörögsz az anyagiakon, pedig egy átlag magyarnál jobban éltek. Amíg nem tudsz kicsit lazítani, addig ne vágjatok bele.

Nekünk is két gyerekünk van, igaz a bevételünk egy picivel több mint a tiétek, de jelenleg albérletben élünk, mert van a férjemnek egy nagyon régi tartozása, ami miatt még 5 évig nem lesz saját. De ki tudjuk fizetni, és nem nyomorgunk. A gyerekeink mindent megkapnak, nem szenvednek hiányt. A nagy középső csoportos, a pici még csak 1 éves, de eszembe sem jut pörögni a suli kérdésen. Majd ha ott leszünk megoldjuk, mint eddig mindent.

2020. jan. 22. 13:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi fér bele és mi nem azt ti határozzátok meg.

Pl ha a gyerekeknek nem vesztek meg mindent amit kinéz rögtön, akkor lehet több utazásra is jut, és karácsonyra is lesz mit venni neki...

Ha mindenböl csak újat csak a legmárkásabbat veszed, is más mint ha használt ruhákat kapnak a gyerekek(amivel a börének még jót is teszel).

Halálra meg most is gondolnotok kellene, nem csak 2 gyereknél, ezért vannak az életbiztosítások.

Mivel nálunk a férjem a fö eltartó(a bevételünkböl csak kb 10%-t hozok én), így a férjemnek van olyan biztosítása ami nem csak halál esetén hanem tartos betegség, vagy bármi más munkaképesség csökkenés esetén fizet. Reméljük soha nem kell felhasználni, de mindenképpen biztosíték mögöttünk.

2020. jan. 22. 13:43
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem pörgök a kérdésen. Csak latolgatok.

És nem akarok felelőtlen döntést hozni hogy még egy gyereket vállalok, mikor nem engedhetem meg magamnak. Pont hogy nem szeretek spórolni semmin.

Egyelőre a lányunk másfél éves, van még időnk kitalalni. Csak minden szempontból végig akarom gondolni, hogy ne csak az érzelem döntsön.

2020. jan. 22. 13:45
 7/13 A kérdező kommentje:

Szerencsére nincs ilyen mániám hogy márkás dolgok meg ilyesmi 🙂 mi is hordunk használt ruhát. A gyerek meg szinte csak azt.

Csak szeretnék mindent megadni majd nekik amit szeretnének. Persze határtalanul nem lehet ugye.

2020. jan. 22. 13:48
 8/13 anonim ***** válasza:
16%
örökség? szép. amúgy meg lehet 0 forint lesz, vagy lerobban anyád, apád stb és a lakást amiben él el kell adni, hogy otthonba add és huss nulla örökséged lesz
2020. jan. 22. 13:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten, albérletben megoldottuk 1 gyerekkel a kiadásokat úgy, hogy nem kellett Tesco gazdaságos vajat ennünk kenyérrel.

Férjem 150-160e fizetése volt, nekem 260e. Az albérlet 130e.

Azóta felvettünk hitelt, a kiadás maradt fixen 100e körül, a fizetésünk némileg csökkent a munkavállalás miatt, de simán bele fog férni, hogy jöjjön a második gyerek. Ha magatoknak főztök, tudatosan mentek boltba, nem halmoztok kaját és nem vásároltok fölösleges holmikat, stb, akkor ennyi pénzből azért illik megélni.

Azt se feledd, hogy 18 éves korig jár a családi pótlék is, amit ha mindig félre teszel a gyerekeknek, abból simán fedezni lehet az iskolai cuccokat, kirándulásokat stb. Hogy a tankönyv mikor mennyibe fog kerülni, azt sose lehet előre tudni.

PÉNZT MINDIG LEHET CSINÁLNI. Ez ne tartson vissza. Amikor GYED-en voltam a 260e helyett 130e-ért, akkor pl sokszor volt paprikás krumpli vagy bundás kenyér az ebéd, jófogáson értékesítettem egy csomó lomunkat, vállaltam privát munkákat (grafikus vagyok) és simán megcsináltuk azt az időszakot is.

2020. jan. 22. 15:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Na tessék, nesze neked kiszámolhatóság..három és fél éves kérdés,másfél hónappal a cívis hullám kezdete előtt feltéve. Aki akkor jó fizetés volt,most egy marék rizs. Semmi él nincs bennem,ezt szomorúan mondom. A ház árak azóta még jobban elszálltak. Kedves a kérdező,mi lett végül? Vallaltatok meg egy babát? Hogy vagytok most?
2023. szept. 27. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!