Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki panelban lakik, hogyan...

Aki panelban lakik, hogyan oldja meg?

Figyelt kérdés
3. emeleten lakunk. Lift nincs. Babám 3 hónapos. Most úgy csinálom, hogy kézben leviszem. Lent a tárolóban van a babakocsi. Ha nehezebb lesz a kicsi, nem lesz nehéz lecipelni? Ti hogy csináljátok? Mikor tud majd maga lemenni?
2020. jan. 17. 20:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
3 emeletet egy 20 kilós gyerekkel is meg lehet mászni könnyedén. A baj inkább akkor van ha mondjuk tiéd a bevásárlás is.
2020. jan. 17. 20:56
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Kendőben hordozom
2020. jan. 17. 21:03
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Társasház, 3. emelet, lift nincs, babakocsi lent a földszinti folyosón kikötve a biciklik mellett. Simán le-fel cipeltem olyan 14 hós koráig, bevásárlással együtt, sokszor 2 zacskó kaja, nagy csomag pelus, az ő cuccai és még persze ő is. Aztán olyan 14 hósan kitalálta,hogy ő bizony a korlátba kapaszkodva lépcsőzni akar (járni még nem tudott). Általában 15-20 percig tartott így a 3 emelet, könnyebb volt,amig még én cipeltem. Most 22 hónapos, 36 hetes terhes vagyok, így egy ideje ha akarnám se tudnám le-felvinni. Még mindig olyan 8-10 perc a 3 emelet.
2020. jan. 17. 21:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nálunk van lift. Előző lakásom 1. Emeleti volt, ott nem volt lift, a garázsban volt a babakocsi, odáíg hordozóban vagy kendőben vittem. (Már a második gyerek születik hamarosan, az első 7 éves)
2020. jan. 17. 21:12
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

2 Télen hogy hordozol? Én is gondolta erre, de max tavasztól. Sajnos hurcira és specko kabátra egyszerre nem tudok beruházni.

2020. jan. 17. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi is pont ugyanígy csináljuk, lent van a garázsban kocsi és kézben viszem-hozom. Igaz mi csak a másodikon lakunk, de magasföldszint van, szóval pont ugyanott tartunk. Nem mondom hogy könnyű, mert millió macera, de megoldható. 8 hónapos most a lányom, de azt veszem észre, hogy ugyan súlyra egyre nehezebb+a rengeteg ruha csúszik így télen, de ahogy egyre jobban tartja önmagát, mégis könnyebb vinni. Lemenni magától még elég sokáig nem fog tudni, ezt el kell fogadni, viszont ha már megáll a saját lábán egy kis időre is, akkor az már nagy könnyebbség lesz mondjuk amíg zársz vagy a postaládát üríted. Pelenkázó hátizsákom van, nem szórakozok oldaltáskákkal, hiába tetszik jobban, ez így most praktikus. Apró dolgokat be tudok vásárolni, de a nehéz cuccok apára este vagy együtt a hétvégére maradnak. Először összepakolok mindent és odakeszítem az ajtóhoz, felöltözök én, aztán öltöztetem a gyereket, miközben már nyitom az ajtót hogy ne süljön meg. Ajtót zárok, megyünk le. Fél kézzel kibohóckodom a garázsajtót, babakocsit, aztán indulunk, ugyanígy vissza.
2020. jan. 17. 21:42
 7/12 anonim ***** válasza:
38%
Azért ez nem akkora gond, bennem fel sem merült, felviszem és kész. Akkor volt kicsit nehezebb mikor a tesó is megszületett, és az újszülött mellett egy hisztiző, kapálózó másfél évest is fel kellett vinnem a negyedikre (sosem akart hazamenni). De azt is túléltük, egy gyerekkel nem értem mi a gond.
2020. jan. 17. 22:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

5.:

Mivel babakocsiban nem marad meg 5 percnél tovább.....

Kabátom nem volt. Spec hurcis... A terheskabátot cipzároztam rá

Viszont esetedben elég, ha a kocsiig hurcizod

Aldiban a kendő 2800 ft-volt most

/ senki pénztárcájában turkálni sem akarok.. de egy kabát átalakíttatása 10-12e, ha ragaszkodnálmégis a klasszik bővítővetétes kabáthoz.../

Nem egy nagy szám, de napi 2-szer 3 emletet tuti kibír, ha cuccaid is vannak, vagy a kocsit félsz, hogy leborul gyerekkel együtt., de Azt írod tárolótok is van, így csk akkor kell kendő, ha a 3 emelethez kell a 2 kezed is.

Én kényelmesebben is mozogtam hordozással.

Időközben vidékreköltöztünk.

Itt a terepviszonyokkal van gond.

A járdán, ha nevezhetem annak, nem fér el a kocsi, plusz a hegyen nehezen tolom fel.

Végül választottam egy erdei túraútvobalat 3,5 km, kendővel, majd csatos hordozóval hordoztam 13 hónapos koráig. Ekkor lett nehéz, mert már a 2. Trimeszterbe léptem a tesóval...

Most is hordozásra készülök.

18 hónapos a nagy.. nem mindig gyalogol...felkéretkezik..

Tehát kell a szabad kéz..

Testvérkocsira pedig esey nincs az útviszonyok miatt ( sportbabakocsit rövid ideig kedveli)

Kaptál több tippet, ki hogyan oldotta meg..

Remélem hamar megtaláljátok a nektek megfelelő megoldást.

2020. jan. 18. 02:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi a 4.en laktunk 0-másfél éves kora között. (1 évesen már 15 kg volt)

Hordoztam. Nem kellett külön hurci kabát. Abba raktam magamra, amiben a babakocsiba is rakom.

Másfél éves korára elköltöztünk, 2. Emeletre, ide már gyalog jött fel (10 hós korában elindult így másfél évesen már simán lépcsőzött 2 emeletet)

2020. jan. 18. 07:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi a 4. emeleten lakunk, 4 éves a fiam, pont ma cipeltem fel, mert elaludt az autóban. Simán el fogod bírni később is, hozzászoksz.
2020. jan. 18. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!