Ljuba (lány) névről mi a véleményetek? Nekem tetszik, főleg a jelentése. Szeretném a májusban születendő gyermekemnek adni. Mennyire vállalható név? Lulunak becézném, de ha van más ötletetek, szívesen meghallgatom.
Istenem mindenki ezzel jön, hogy majd visszakérdeznek meg magyarázkodnia kell. És ha igen, aztán megjegyzik. Legalább nem felejtik el, mint a 25. Kovács Annát.
Szerintem ha tetszik mindkettőtöknek a férjeddel, akkor hajrá 😉
#21 Gondolom te sem voltál még hasonló helyzetben.
Hogy a bemutatkozás állandóan magyarázkodással kell járjon, ez hosszútávon iszonyú tortúra sokaknak.
És még csak az sem igaz, hogy nem felejtik el. Mióta külföldre költöztem, elég sokféle néppel és ezáltal sokféle eredetű névvel találkozom, és számomra legalábbis sokkal egyszerűbb megjegyezni a magyarból már ismert nevek külföldi verzióit, mint valami számomra szokatlan nevet.
Nem talált 😅 pont hogy magyarázkodós nevem van és semmi problémám nincs vele.
Az meg ne haragudj, nem releváns hogy a külföldön több tucat náció neveit nehéz megjegyezni, és a magyar hangzásút könnyebb. Én meg a különlegesebb nevű embereket mindig könnyebben megjegyzem. Ez is egyénfüggő, meg az is hogy őt zavarja-e majd a visszakérdezés. És ezt most nem lehet eldönteni. Majd alakul.
Nekem tetszik!
Az én vezeteknevemet sem értik soha, a férjemnek pedig a keresztnevet. Simán rendelek pizzát Kovács Andrea névre, hol meg kell, ott betuzom a nevet.
Megnéztem ez egy szláv, szlovén nemzetiségi név. A vezetèknévhez emiatt illik. Ha van ilyen kötődésetek, akkor teljesen stimmel.
Magyar névhez nem adnám, viszont nekem nagyon tetszik, Juba hangzással tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!