Ljuba (lány) névről mi a véleményetek? Nekem tetszik, főleg a jelentése. Szeretném a májusban születendő gyermekemnek adni. Mennyire vállalható név? Lulunak becézném, de ha van más ötletetek, szívesen meghallgatom.
Nekem csak akkor tetszene, ha a vezetéknév is passzol hozzá, pl. orosz a férjed.
De pl. a Kovács Ljuba elég hülyén hangzik.
Egyébként a Lulu is anyakönyvezhető. Ha egyébként is úgy hívnád, akkor lehet, hogy jobb lenne eleve ezt a nevet adni neki.
Ha már eleve Lulunak tervezed nevezni... akkor ebből nagy valószínűséggel az fog lenni, hogy a Lulut fogja megszokni, azt fogja szeretni, és idegesíteni fogja, ha valaki Ljubának hívja... Ez gyakori magyar neveknél is gyakori, ismerek sok embert, aki becenéven nevezteti magát, mert ezt szokta meg. Pl. egy Szilvi ismerősöm gyűlöli a Szilviát, két Évit is tudok, aki utálja az Évát, stb.
Legalább te mint szülő legyél már képes azon a néven szólítani, amit TE ADSZ neki!!! Ha neked nehezedre esne Ljubának hívni, miért gondolod, hogy őneki mjad tetszeni fog? Esélye van azért, de lássuk be nem sok. Csak őt szivatnád.
Mondjuk én Lulunak se anyakönyveztetném, az nagyon bugyuta, de ha neked és a köznépnek ennyire tetszik, hát... (A kettő közül a Ljubát választanám, de kizárólag úgy, hogy én magam és a rokonság is úgy hívja akkor...)
De szerintem jobb neveket is találnál ennél.
És szerintem is oroszosan hangzik, van valami orosz kötődésetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!