Nektek melyik fiú/lány név tetszik a legjobban, és miért pont az?
Fiú nevek közül egyik sem tetszik úgy igazán. Van egy fiam, neki a férjem választott nevet, mert nekem semmi nem tetszett.
Lány nevek közül a Hajnal, (Hajna, Ajna), Júlia, Léna, Luna, Viola tetszik. Ezek azért, mert szép lágy hangzásúak, nincs bennük R betű.
Fiúba: Adrián,Krisztián,Ádám,Gergő,Bence,Erik
Lányba: Kitti,Nóra,Evelin,Virág,Adrienn,Andrea,Aliz
Elmira - már 10 éve lassan :)
Laelia - jópár éve, a jelentése miatt (hold, holdbéli)
Nara - ez pedig a párom azonnali javaslata volt a "mi legyen a hősnőm neve?"-című kérdésemre (akkoriban sok novellát írtam, pályáztam is, és nem volt ötletem. Neki igen :D)
Botond: ezt a nevet adtuk a fiunknak. Tetszik eredeti formában és becézve is. És magyar eredetű.
Nimród, Levente, Zétény, Kornél, Gellért, Ármin. Ezek is listasak voltak. Hogy miért? Egyszerűen ezek tetszenek. Ha lesz még egy fiam Kornél lesz.
Lány nevek közül ezek tetszenek: Kamilla, Jázmin, Írisz, Pálma, Gréta, Gerda, Flóra, Bettina, Bernadett, Liza, Lizbett, Leila, Léna, Luca.
Nagyon tetszik, de soha nem adnám: Georgina, Száva, Titanilla, Trisztán
Fiú: Krisztián, Norbert, Márton, Balázs
Lány: Dóra, Renáta, Júlia, Barbara, Angéla, Zsófia, Vilhelmina (utóbbi mondjuk nem Szabó vagy Kovács vezetéknévhez)
A legtöbb névhez kötni tudok egy-egy számomra kedves személyt, de van, amelyiknek szimplán a hangzása tetszik :)
Ha fiú akkor Benett és Beniként nevezném .
Lány pedig Bella
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!