Bevezetnétek a születés szabályozást?
Én átalakítanám a segélyrendszert. Mindegyik segélykérelem ki lenne vizsgálva részletesen. Lenne családlátogatás, elbeszélgetés (pszichológussal, de minimum olyannal, aki leleplezi, ha hazudnak), meg ugye papírmunka. Nem lenne egységesített segélyrendszer, hogy mindenki x összeget kap. Meg kellene indokolni, mire kell a segély. A segély összege egy évig járna havonta. Ha lejár az egy év, akkor lehetne kérelmezni ugyanazt az összegű segélyt a papírok bemutatásával. Csak akkor kaphatna valaki segélyt, ha nagy szüksége van rá.
A 8-10 gyerekes családok NEM kapnának segélyt, csak abban az esetben, ha pl meghalt az egyik szülő, de előtte fenn tudták magukat tartani. Természetesen ez is egyedi megítélés alapján lenne.
Ehhez mit szólnátok?
Szerintem gyereket vállalni a semmire elég nagy felelőtlenség.
Születésszabályozást ugyan nem tartom jónak, mert mindenki maga dönti el mennyi gyereket akar, ezért sem jutalmazni, sem büntetni nem szabad.
DE!
Érdemes lenne olyan rendszert kitalálni, hogy azoknak érje meg sok gyereket vállalni, aki el is tudja tartani.
Vagyis a legtöbb családi juttatást, támogatást keresethez kötném, azok alapján járhatnának a támogatások, kedvezmények.
Segély csak nagyom indokolt esetben és fele ilyen bonyolult rendszer is elég lenne. Gyest csak fél-1 évig max, gyed legyen, az is több, jobb.
Persze ehhez nem ártana támogatni a részmunkaidős anyákat, a bölcsiket, munkahelyet biztosítani a munkavállalóknak.
A legjobb amúgy az lenne, ha elég pénzt fizetnének apának, hogy anya otthon legyen a gyerekekkel és megéljenek kényelmesen és anya után is legyenek fizetve a nyugdíjjárulékok.
Nem olyan bonyolult ez, de ha mindig azt keressük, ki fog nyivákolni valamiért, sosem fogunk előre lépni.
Egyetértenék a bevezetésével. Az szüljön, aki felelősséget tud vállalni érte.
Nem szülnének ezer gyereket, ha nem az utánuk járó segélyek, pótlékok lennének a család bevételi forrása.
Jobb módúak esetében is meggondolnám. Mi lehet a motivációja, aki max. 3 gyereknél többet vállal?
Nekem az bajom, hogy akinek 1 vagy 2 gyreke van, azt magasról leszärják.
Tőlem elveszik az adójóváírást, mivel csak 2 gyrekem van, nuku adókedvezmény, hiába lesz 16%-os az adóm, 18% helyett, jó pár ezret kivesznek a zsebemből.
Ha nagycsaládos, vagy roma, vagy határon túli lennék , akkor nem szarnának le:((((
Pedig csak 38 éves vagyok, ide születtem, 19 éves koorm óta dolgozom, fizetek adót, tb, szóval velem(velünk) miért nem foglakozik senki?
Én is szabályoznám valahogy, hogy ki vállalhat gyereket és ki nem... érdekes, hogy pl ahhoz, hogy jogsid legyen hónapokat kell tanulni, gyakorolni, gyereket meg akárki kipottyanthat magából.
Valahogy úgy kellene szabályozni, hogy megvizsgálná valaki a családi körülményeket, szülők fizetését stb. esetleg elmeállapot vizsgálatra is el lehetne küldeni a gyereket.
persze ez kivitelezhetetlen:S mert mi lenne azokkal, akik teherbe esnek, de "nem jogosultak" a vizsgálatok alapján a gyereknevelésre. vetessék el? adják örökbe? sajnos ez nem kivitelezhető.
ha a cigányok vagy a hátrányos helyzetűek kevesebb segélyt kapnának, vagy csak akkor kapnák, ha dolgoznak és a gyerekük rendesen jár iskolába, akkor lehet, hogy kevesebben szülnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!