Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális dolog az, hogy...

Normális dolog az, hogy anyuka az 5 éves gyerekre bízza a 1,5 évest, amíg elmegy vásárolni? (kb 30-40 perc)

Figyelt kérdés
Tudom, foglalkozzak a saját dolgommal, de kicsit azért aggódom. Főleg, amikor a kicsi hosszan sír.
2020. jan. 16. 12:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem, nem az anyuka vagyok, hanem a szomszéd, aki sokszor hallja, hogy a kicsi keservesen sír és csak remélni tudom, hogy nem történt baj.

Legutóbb próbáltam bemenni, hogy megnézzem mi történt, de a "nagynak" ki van adva, hogy riglizze be az ajtót és csak anyukának nyissa ki. Aztán visszamondta anyukának, hogy be akartam menni és még én voltam a rossz. Pedig azt is felajánlottam, hogy legközelebb figyelek a gyerekekre, ha nem tudja magával vinni őket.

2020. jan. 16. 13:45
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Ha gyereket veszélyeztetnek és te látod és hallgatsz, bűnös vagy!

Bűnösök közt cinkos, aki hallgat!

Igenis kötelessége mindenkinek jelenteni, ha valaki valaki más életét veszélyezteti, ha látja, hogy ütik, verik vagy a lábánál fogva kilógatják vagy hagyják az autók közt szaladgálni!.. Istenem meddig süllyednek az emberek.. Ha tudsz róla és nem szólsz, azt elítélik nem csak erkölcsileg!

Szólj anyukának, hogyha mégegyszer előfordul szólsz az aktuális szervnek, vagy hogy vigyázol rá, ha máshogy nem megy..

5 évesem van, iszonyat felelőtlenség 40 perc egyedül a lakásban, nemhogy egy babával..

5 perc amíg a kertbe szalad ki, hogy valakinek kaput nyisson még oké, de negyven..

2020. jan. 16. 13:50
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

Baromira nem normális. Az 5 éves még magára sem tud figyelni, nemhogy egy 1,5évesre.

Azonnal jelentsd a rendőrségem kiakorú veszélyeztetése, gyámügy, akármi.

Pontosan tudom, hogy még a 6 éves nagyom arra a 2 percre is alig képes figyelni az 1 éves tesójára, ameddig kimegyek a postáshoz, vagy kiviszem a szemetet. Nem azért, mert mondjuk nem akar, hanem mert más fontosabb neki.

2020. jan. 16. 14:08
 14/22 anonim ***** válasza:
35%
Nem normális! Honnan tudod és mit csinálsz mikor a kicsi hosszan sír? Ha már így hallod akkor ajánld fel hogy vigyázol rájuk ha már ennyire aggaszt. Így nem lesz baj.
2020. jan. 16. 14:13
 15/22 anonim ***** válasza:
89%

Ötévesem és két hónaposom van, de annyi időre sem hagyom egyedül őket, míg elmegyek pisilni.

Szerintem is beszélj vele, h szívesen vigyázol rájuk

2020. jan. 16. 14:14
 16/22 anonim ***** válasza:
70%
12-es rengeteg ilyen van! A romák 2-3 éves gyerekei az utcánkban szaladgálnak állandóan. Van mikor egyedül van mikor többen.. Nyáron bugyi nélkül, mezitláb. Százszor bejelentve lettek! Nem történik semmi ugyanúgy kinnt vannak.
2020. jan. 16. 14:18
 17/22 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk, ha még anyukának áll feljebb, akkor szerintem is mondd meg neki, ha még egyszer felügyelet nélkül hagyja a két gyerekét, akkor azonnal szólsz a rendőrségnek, hogy itt veszélyben van két gyerek.

Utána pedig már ők fognak a gyermekvédelemnek szólni, hogy mit tapasztaltak. Majd őelőttük jártathatja a száját, egészen addig, amíg védelembe nem veszik a gyerekeket.

Talán ettől észhez tér, de ha nem, akkor tedd is meg.

(Egyébként természetesen szomorú dolog az is, ha a kicsi keservesen sír az anyukája után, de az igazi baj akkor lenne, ha maguknak balesetet csinálnának.)

2020. jan. 16. 14:18
 18/22 anonim ***** válasza:
80%
Azért pisilni elmehetsz 15-ös! Nem kell túlzásba vinni...
2020. jan. 16. 14:19
 19/22 anonim ***** válasza:
6%

"Ötévesem és két hónaposom van, de annyi időre sem hagyom egyedül őket, míg elmegyek pisilni."

Na és ezt mégis hogy? Ez már a másik véglet.

Hogy főzöl vagy bármi? Egész nap a seggükben vagy?

2020. jan. 16. 15:32
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem a másik véglet, 5 évesem van, nem birkatürelmű.. emlékszem, mikor másfél volt kegyetlen követelőző, jàtékféltő, odacsapó hisztigép volt. Ha belőle lenne kettő két különböző korban, csodálkoznék, ha nem hetente kellene járni sürgősségire.

Felmászik, elveszi, odacsap, csúnyát mond, sír, kardozósat játszanak, harap, csíp, toporzékol.. És akkor testvérféltékenység még a küszöbön sincs

Nekem ezek nem jó emlékek a gyerekkoromból, nem kell arról szólnia az első éveknek, hogy csépelik és utálkoznak a tesók, mert anyuka inkább másik szobába vonul ahelyett, hogy 5 percenként rájuk nézzen és ugorjon az első szóra.

5 percnél többet látótávon kívül lenni már durva ilyen korú gyerekeknél.

Ha egyedül lenne a másfél éves, akkor hagyján, max megfullad vagy rádől valami, de mikor ketten vannak a veszélyek 100xosára nőnek.

2020. jan. 16. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!