Milyen tipikus testvér neveket ismertek a környezetetekben?
Pl ha van egy Debóra nevű ismerősöm, akkor tuti, hogy a testvére Ramóna,Viviennek Nikoletta, Leventének Benedek, Benettnek Nátán, Milánnak Máté.
Nálatok is meg figyelhető ez a jelenség? :)
Gyerekkoromban legalább három Tünde-Csilla párost ismertem, de ezek ma már nem olyan divatos nevek.
Amikből most tudok többet: Szabolcs-Botond, Martin-Patrik.
Inkább az észrevehető, hogy hasonló stílusú neveket adnak a tesóknak, pl.mindegyik nemzetközi, mindegyik magyar származású stb. Persze ez sem kőbe vésett, de jellemző, hogy a szülőknek egy bizonyos típus tetszik.
Óvónő vagyok, én inkább a jelleget találom hasonlónak sokszor. Virágnevek (Jázmin-Lilla), vagy ősmagyar nevek (Hunor-Nimród-Ené), vagy nagyon cifrák (Rikárdó-Brájen-Vanessza-Dzsesszika). Illetve vannak a biztonsági játékosok Annával, Dáviddal, ezek minden korosztály szerint szépek.
Mi a kezdőbetűben megállapodtunk, ugyanaz a monogramja a 4 lányunknak. 😊
Valahogy a Dávid és a Máté is gyakran összekerül vagy testvér nevekként vagy unokatestvér nevekként. :)
Ikreknek meg a Bence-Bálint.
Gergő-Dávid ismerek legalább 4 ilyen testvér párost
Péter-Krisztián ebből most 2 jutott eszembe
És 3 Anita-Renáta párost
A Tünde-Csilla páros nálunk is jellemző volt.
A 3 suliban 3Renáta osztálytársam volt, mind hármuknak Dávid nevű öccse volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!