Ilyen feltételekkel lehet igényelni valamilyen állami támogatást?
Házasok vagyunk, 1 meglevő gyermekünk van, és egy születendő, tavasszal születik. Költözni, fel újítani nem akarunk, a lakásunkon nincs hitel, 60 nm, így a 2 gyerek után járó 1,5 m ft csok támogatás sem jár, pedig nem igényeltük amikor megvettük a lakást anno. Munkaviszonyunk is van, férjemnek 10 év, nekem 3 év gyes+4 év munkaviszony, de már terhes táppénzen vagyok.
(családi adókedvezményt kapjuk, egyszeri anyasági azt tudom, hogy lesz megint de még valami?)
Pont ez az, hogy se a csok, se a babaváró, se az adókedvezmény nem azoknak van, akik rászorulnak. A jómódú alsó-középosztálynak van, aki "ha már szültem, és adják, felveszem" de alapvetően meglenne nélküle is. (És ez nem bántás, szerintem rosszul van belőve a célközönség.)
Az adókedvezmény érvényesítéséhez jövedelem kell, jó ha magas. A csokhoz önerő. A babaváróhoz meg hitelképesnek kell lenni, három éve munkaviszonyban. Na most akinek van pénze önerőre, jó a fizetése, hitelképes, az sima lakáshitelt is kapna. Aki hatrányos helyzetű, annak nincsenek meg ezek, az se lakáshitelt nem tud felvenni, se támogatásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!