Ilyen feltételekkel lehet igényelni valamilyen állami támogatást?
Házasok vagyunk, 1 meglevő gyermekünk van, és egy születendő, tavasszal születik. Költözni, fel újítani nem akarunk, a lakásunkon nincs hitel, 60 nm, így a 2 gyerek után járó 1,5 m ft csok támogatás sem jár, pedig nem igényeltük amikor megvettük a lakást anno. Munkaviszonyunk is van, férjemnek 10 év, nekem 3 év gyes+4 év munkaviszony, de már terhes táppénzen vagyok.
(családi adókedvezményt kapjuk, egyszeri anyasági azt tudom, hogy lesz megint de még valami?)
Azt kérdezi, elfelejtett-e vmit.
Diákhitelnek még a felét elengedik.
Igen én írtam ki másik kategóriában, de lehet, hogy nem jól sikerült a kategóriát belőni. Mi eddig minden támogatást elbuktunk, anno amikor az első lakást megvettük, lehetett volna területi támogatást igényelni első lakás vásárláshoz, de akkor még nem voltunk házasok. (Anno hitelre vettük, de ki fizettük, szocpol, csok nélkül). Ehhez a lakáshoz is vettünk fel egy kis hitelt, de már azt is vissza fizettük előtörlesztve. Amire bejött a házassági adókedvezmény, már házasok voltunk, azt sem tudtuk meg igényelni. Amikor megvettük ezt a mostani lakást még csak 1 gyerekünk volt 600e Ft miatt meg nem bonyolítottuk a lakás vásárlást, a tesó nem volt tervben még.
Most van sok támogatás falusi csok, csok, ingyen pénzek, mi nem "akaszthatunk" le semmit sem, ha úgy vállalatunk gyereket, hogy a feltételeket addigra megteremtettük? Befektetés vagy bármi célra.
Nahát.. Mi meg 3 gyereket nevelünk, se CSOK se babaváró, semmi nem jár csak az adókedvezmény!
Már ne haragudj picit tényleg bosszantó, hogy még szeretnél bármit.. 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!