Babavàro hitel kapcsolatban csak én gondolom rosszul, vagy így is megéri?!
Figyelt kérdés
A kérdésem a következő lenne , babaváro hitelt szeretnénk igénybe venni, viszont nem szeretnénk több gyermeket. Jobban bele ástam magam a témába és ha nem születik meg az a gyermek akire maga a hitel felvenénk 10 millió helyett 17 millió kell vissza fizetni , plusz 5 év után azt a másfél millió büntető kamatot . Én teljesen elutasító vagyok így ilyen formában, a férjem viszont a másik véglet.Ő szerinte túl reagállom ezt az dolgot és ez az egyedüli kiút jelenleg az albérletből ?!2020. jan. 15. 09:25
21/24 anonim válasza:
Ez azoknak van akik meg szulnek gyereket. Ha nem lesz tobb gyereketek iszonyat sok penzt kell visszafizetni. Mi felvettuk, terhesseg alatt, rogton kamatmentes lett. Es az is lehet, h lesz meg egy gyerekunk. Igy eri meg csak. A ferjed nem tul okos
22/24 anonim válasza:
Kérdező, én megértelek. Mi is ebben a helyzetben vagyunk, csak nincs gyerek (nem is lesz). Nyögjük minden hónapban a 150 ezres lakbért, és nem jutunk sehova. Nekem is megfordult a fejemben az, ami nektek, de elriasztott, hogy majdnem a dupláját kell visszafizetni, és 10 millióból nem jutsz ingatlanhoz olyan helyen, ahol munka is van jobb fizetéssel.
23/24 anonim válasza:
Na az ilyen kérdésekből és a rá adott válaszok némelyikéből tisztán kiolvashatóak a következő válság jelei. Nincs pénzetek semmire (megértem, sokunknak nincs), de bosszant benneteket az albérlet költsége; spórolni szeretnétek a kedvezményes hitellel (hogy mennyire lesz ez kedvezményes majd a végén kiderül) amit amúgy nem nektek találtak ki; ja és mivel nincs önerőtök igazán nem is értem, hogy mi a fenét szeretnétek venni ebből a lófütty hitelből. Fel kéne végre ismerni, hogy az albérlet drága, de ha a világ kereke fordul és az élethelyzeted változása miatt nem tudod azt tovább fizetni, simán csak csomagolsz és mész máshova, sokkal mobilabb lehetsz. Mi itt idiótán mindent meg akarunk venni, hogy röghöz kössük magunkat, ráadásul ha a hiteled borul, egy életre megszívattad magad. A saját ingatlan a gazdag ember passziója. Mondom ezt úgy, hogy egy francia megbízónk a több milliárd forintnyi vagyona ellenére rendre csak albérletben hajlandó lakni. Mert szerinte a pénzt be kell fektetni, nagy luxus lenne azt házra pazarolni. Na hát ez is egy szemlélet.
24/24 anonim válasza:
Ez tökéletesen így van, ahogy az utolsó írja. A saját lakás luxus. Hitelt felvenni kiadásra őrültség, már pedig egy saját lakás az kőkemény kiadások sorozata. Fenntartási költségek, felújítások (aminek sosincs vége), előbb-utóbb tönkre mennek dolgok... Hitelt felvenni csak befektetésre szabad, ami majd hoz pénzt. Kiadásba nem fektetünk... Ha nincs ötleted, hogy mibe fektess, akkor felejtsd el a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!