Ti mit tennétek a helyemben?
Párom kapott egy szuper munkalehetőséget, amihez azonban Egerbe kellene költöznünk hétköznapokra, fél évig kb. (Amúgy a Dunántúlon lakunk Fejér megyében)
Mivel 15 hónapos a kisfiunk így még jódarabig itthon vagyok vele gyed-en. Nélkülünk nem akar menni, meg én se akarom hogy csak hétvégén lássák egymást a gyerekkel. Vagy ti inkább azt választanátok hogy csak ő menjen?
Igazából csak azmiatt félek, mert hogy nem ártana-e a gyereknek ez az állandó ingázás, hogy hetente hazajövünk, aztán vissza Egerbe 5 napra, meg hát neki ez a megszokott környezete is...
Na meg a másik hogy mit csináljak én ott hétköznap amíg Apuka dolgozik, nem ismerünk ott senkit, félek hogy bedepiznék megint :D Itt összejárunk a szintén babás barátaimmal stb, nem akarok egy ismeretlen helyen lenni többszáz km-re. Szerintetek mi lenne a jó megoldás ebben a helyzetben?
Amúgy nem kötelező elvállalnia ezt a munkát, de nagyon megérné.
Én is mennék. A férjem nélkül nem töltenék el egy hetet sem, nem, hogy fél évet.
Azonban szerintem az lesz 1-2 hét múlva, hogy közeledik a péntek, össze kellene pakolnod a hazamenetelhez a dolgaitokat, tudod, hogy két nap múlva (vasárnap) is ugyanez vár rád, csak akkor otthon, és "vakarózni" kezdtek majd ennek az egész tortúrának már a gondolatától is. Úgyhogy én a helyedben úgy rendezném a kutyát (ha tényleg nem mehet veletek), hogy felkészülnék arra is, ha idővel elmaradoznak a hétvegi kötelező hazamenetelek, és beállnak mondjuk egy havi hazalátogatásra. Akkor kitakarítod a házat, elintézel otthon pár dolgot, találkozol azzal, akivel akarsz. Aztán ha letelik a félév, minden visszaáll majd otthon a régibe.
Én a havi hazamenetelre állnék be alapból a gyermek miatt is. Ezek miatt az állandó hazautazások miatt nem lesz egy nyugodt hétvégetek, amikor végre együtt lehetne a kis család, amikor a férjed végre nem dolgozik, hanem otthon tudna tölteni veletek egy tartalmas hétvégét, amikor nem kell időre kelni, nincs kötelező program, akkor és annyit dögönyözi a 15 hónapos gyerkőcötöket, amennyit akarja, amíg te összedobsz egy fincsi ebédet. A péntek-vasárnapi ingázással taccsra vágnatok a nyugodt hétvégéiteket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!