Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Neked mi a legnehezebb az...

Neked mi a legnehezebb az anyaságban?

Figyelt kérdés
2020. jan. 8. 08:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Az hogy amikor beteg vagyok, vagy rosszul vagyok akkor is el kell látni a gyereket.
2020. jan. 8. 08:37
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Ami volt: az éjszakai ébredések, én egész birkatürelmű vagyok, hisztik szempontjából, de az éjszakai rengeteg kelés kikészített, nem is az az ember voltam nappal mint éjszaka, másnap fizikálisan és lelkileg is rottyon voltam, ez is egy visszahúzó erő hogy kistesó legyen.

Ami van: a szelektív hallás, vagy direkt az ellenkezőjét csinálja amit kérek, a rengeteg aggódás ami sose múlik el, és a gondolat hogy eleget nyújtok -e neki, bizonytalan vagyok mindig hogy jó anya vagyok -e, esténként gondolatok mit csináltam volna másképp.

De összeségében nekem könnyebb ez a 3-4 éves időszak mint a kisbaba korszak.

2020. jan. 8. 08:48
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Önmagammal megküzdeni.
2020. jan. 8. 09:12
 4/14 anonim ***** válasza:
23%
A vágyat leküzdeni az újabb és újabb babákra.🙈 4-en vannak, én nem találtam még más nehézséget, csak az el nem múló vágyat.
2020. jan. 8. 09:36
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Az állandó késztetés, hogy a gyerek érdekeit nézzem a magaméval szemben is. Betegség, éhség vagy rosszkedv szinte kikapcsol, amikor szüksége van rám, de amint elvonul elégedetten játszani, olyan leszek, mint akit letepert egy orrszarvú csorda. Sokszor nagyon anyás, ami nehezíti, hogy kikapcsoljak, mert az apja nem jó, nem elég türelmes vagy épp nem jön rá, mit akar a lánya. Én rögtön értem, segítek, de ezzel megint magamat helyezem háttérbe feltöltődés helyett.
2020. jan. 8. 10:25
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Az éjszakázás és hogy messze vannak a szülők, rokonok, s gyakorlatilag csak magamra számíthatok.
2020. jan. 8. 10:27
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Bár az én fiam még csak 1 éves szóval biztos előttem van még sok sok rejtett nehézség amire nem is gondolok. De eddig nekem is a kezdeti hónapokban az éjszakazás volt pokoli nehéz, azt is nehezen élem meg amit más írt, hogy magamat teljesen félre kell tennem. Én nem lehetek beteg, és nem fájhat a fejem (pedig amúgy migrénes vagyok, szóval ez eléggé meggyötör). És mostanában az a nehéz hogy már egészen összetett gondolatai vannak, de egy szót sem beszél még. És az egész napos barkóba estére néha teljesen lemerít. Imádom, és biztos baromi nehéz a dackorszak, de nagyon várom hogy végre szavakkal ki tudja fejezni magát!
2020. jan. 8. 12:23
 8/14 anonim ***** válasza:
71%

Nekem is, mint az utolsónak az, hogy egyedül vagyok vele.

Az én rokonaim messze laknak (8 óra kocsival, szóval nem ilyen piti 1, másfél óra), a férjem rokonai itt a szomszédba, de ők nem igénylik a gyereket. Beszélgetni se lehet velük, mert el vannak foglalva a saját dolgaikkal. Barátaim itt nincsenek, és az itteni emberek se nagy barátkozósak.

Úgy, hogy nagyon nehéz ez az időszak, míg nem kezd el rendesen beszélni a lányom, hogy nincs kihez szólni egész nap. Szoktuk hívni egymást a szüleimmel, meg facebookon beszélgetek, de hát az még se olyan, mintha lenne itt egy hús vér ember akivel tudunk egyet kávézni, vagy sütizni.

2020. jan. 8. 12:26
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Röviden: soha nem én vagyok az első saját magamnak. Két gyerekem van, mindig először őket nézem, őket látom el, és utána jövök én bármiben. Sőt, van, amikor a férjemet is előrébb teszem, mert ugye a házasságot is ápolni kéne (pl aludnék, de már jó pár napja nem voltunk kettesben altatás után, akkor nem fogok elvonulni aludni, hanem ébren maradok a kedvéért). Ritka, amikor az van, hogy a saját aktuális kedvem szerint tudok létezni.
2020. jan. 8. 12:28
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon jokat írtak előttem.

Legnehezebb hogy nincs szabadnap (se ünnep se betegszabi se vasarnao se semmi)

Nekem 1 eves a lanyom igy a masodik helyre az kerül hogy nincs kb semmi segitsegem egyedul vagyok egesz nap szinte és felorol néha már.

2020. jan. 8. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!