Szerintetek kérjek több gyerektartást?
4 éve váltunk el. Akkor megegyeztünk havi 50 ezer forintos gyt-ben. Nem is volt ezzel gond,utal minden hónapban szépen, s foglalkozik a lányával is.
De ahogy nő,egyre több a kiadás,szeretnék több pénzt kérni tőle. Apuka bevétele kb. havi 1 millió ft.
Jogos lenne?
igen, az lenne
ugyan ebben a helyzetben voltam, csak több volt fater bevétele, de többet esze ágában se volt adni
abba gondolj bele, hogy ha a gyerek az apjával élne, és te emellé adnál 50et havonta, mennyivel több jutna neki
így ettől most elesik
Egyre inkább az a bírósági gyakorlat, hogy a külön élő szülő jövedelmétől csak kis mértékben függ a gyerektartás összege. Sokkal inkább a gyereknevelés valóságos költségéből indulnak ki. Ennek alapján kb. 50e Ft-ra számíthatnál akkor is, ha bíróságra bíztátok volna ennek megállapítását.
Kérni természetesen lehet, ennyi pénzből még van is esélyed, hogy különösebb vita nélkül ad a volt férjed. De ha nem ad, akkor - mielőtt bíróságra vinnéd az ügyet - konzultálj egy válóperes ügyvéddel, hogy van-e reális esélyed, hogy ennél lényegesen többet ítéljenek meg.
Off:
Amúgy, mit dolgozik a férjed? Csak érdekel, mivel lehet ennyit keresni.
Annó 12 évvel ezelőtt váltam, akkor az ügyvédem még az asszonytartást is lengette, hogy lehet kérni:D Én meg csak lestem, hogy mi a faxnak kéne, mikor sima melós ember, aki fizetésből él(nem sokból).Nekünk gyerekünk nem volt.
De ha váltatok és mondjuk neked jár valami asszonytartás, a gyereknek meg a gyerektartás, akkor őszintén szólva én nem kérném.
És akkor sem kérném, ha a gyerektartás mellett önkéntesen beszáll akármi másba ami a gyerekkel kapcsolatos.
Amúgy kb tényleg ennyit kapnál ha jogi úton ítélték volna meg neked, de kérdezz meg egy ügyvédet.
Igen, ezért sincs annyira pofám többet kérni,mert amugy fizeti a külön órákat amire jár, vesz neki ruhát, viszi magukkal nyaralni, kirándulni, most épp sielni mennek majd.
Csak mostanában a lányunkkal is elszaladt a ló, több mindent szeretne, de tőlem nem kapja meg, én nem keresek olyan jól. Ezért gondoltam hogy többet kérnék.
Jól menő saját vállalkozása van.
Kérdező, ülj le a volt férjeddel és mondd el, hogy a lányod több mindent szeretne, de te nem tudod finanszírozni. Szerintem segíteni fog, főleg, hogy foglalkozik a gyerekkel.
Szerintem felesleges bíróság elé menni, nem látok reális esélyt, hogy ők megemelnék. Ráadásul látom, viszonylag békés kettőtök viszonya.
Jo a viszonyunk, békében élünk egymással, mert mindkettőnknek a lányunk a legfontosabb.
Lehet az lesz, leülök vele s megbeszéljük.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!