Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nem akartok gyereket, ti...

Akik nem akartok gyereket, ti mit reagáltok az állandó faggattásra? Mégis mit kéne még mondanom?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kicsit gyanús, hogy rossz kategóriát választottam, de hátha vannak itt is olyanok, akik nem akarnak gyereket és tudnak tippet adni.

Röviden 31 éves vagyok és meglepő fordulat: nem akarok gyereket. :D Ahogy a vőlegényem sem.

Ezzel eddig nincs is gond. A gond azzal van, hogy időről időre vissza-visszatér a téma. Mindig más-mas rokon/barát/ismerős/munkatárs kérdez rá. Nem értem miért olyan fontos ezt tudni számukra. Kiskorom óta tudom, hogy soha nem fogok szülni, nem akarok gyereket, ebben 100% biztos vagyok. Huszonévesen még "csak" viccelődtek vele, hogy majd ha lesz barátom, akiért odáig vagyok, gondolkodás nélkül szülni fogok neki. Gondoltam magamban persze, hogyne. Aztán mikor összejöttem a vőlegényemmel és együtt voltunk kb 2 éve, rákezdtek a témára. Én nem vagyok a hazudozás és kertelés híve, meg a fordult a fejemben azt hazudni pl hogy meddő vagyok stb. Megmondtam, hogy nem akarunk. Egyetlen porcikank sem vágyik rá, nekünk így jó az élet. Akkor jöttek a megvető pillantások, hogy deee hát miért, hisz jól keresünk, szép házunk van. Nem tudom ez miert kéne ok legyen a szülésre, mindegy. Nem szeretek vitatkozni, rövidre zártam mindig a dolgot. Aztán úgy tűnt abbahagyták, de az eljegyzés óta megint pörögnek rajta. Beszélgetünk tok általános dolgokról, majd egy kedves kis mosoly mellett jön a kérdés, hogy "Na és mikor lesz baba". Mikor a válasz a nem lesz, akkor jön a lesajnálkozó arc. Én nem értem, miért kell ezt csinálni?? Mire jó ez? Miért jó a másik magánéletében turkálni állandóan és miért olyan alapvető, hogy jönni fog a baba? Miért feltételezik sokan, hogy minden egyes nő kerek w földön akar gyereket...?

Kezdem már unni a dolgot, pedig "csak" havonta 1-3x szegezik nekem a kérdést, de már egyszerűen nem tudok ezekkel mit kezdeni. Kamuzni nem fogok, hogy jaj maaaajd, mert akkor azt hiszik akarunk, csak később és akkor meg az érdekli őket, hogy na de mikor.

Őszintén, akik hasonló cipőben járnak/jártak, ti hogy kezeltetek az állandóan visszatérő "Mikor szulsz már?" kérdést?

Türelmes vagyok alapvetően, de kezd betelni a pohár, hogy nem lehet úgy beszélgetni, hogy ne jönne ez a nyamvadt gyerektéma szóba.....:(

2020. jan. 4. 00:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

Az idősebb korosztály ezt a kijelentést nem tudja úgy értelmezni, ahogy a te korosztályod.

A mai harmincasok, de már a huszon évesek is könnyen dobálóznak, a "nem akarok gyereket" mondattal. Ezért válik hiteltelenné, aki tényleg így is gondolja.

És vannak az elrettentő példák. Férfi lelép 40+ és egy fiatal nővel alapít családot. A nő 40+ hiába gondolja meg magát, az ő esélyei a gyerekvállalásra rohamosan csökkennek.

Nem beszélve arról, hogy utána nehezen talál 40+-os gyerektelen férfit. Az még egy bonyodalom, hogy az új férfi családját "befogadja ". Ott lesznek unokák stb. Szinte ott fogsz tartani idős korodban, amit nem akartál. Körülötted lesz több generáció... Ez egy ismerős példája. Nem akart és nem is szült gyereket, most az új férje unokáira vigyáz.

Szóval nem tudsz kielégítő választ adni, mivel még fiatalok vagytok. Ha már kifutottatok a gyerekvállalási időből, akkor már nem ezt fogják kérdezni. Lesz más.😁

2020. jan. 4. 08:47
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

mond h jövő hónapban mentek vasektomiára mind a ketten

mert h komoly a döntés

ha később mégis akarsz gyereket majd örökbe fogadsz valamit

nálam ez vált be :)

amúgy a párom tényleg elment még a szabályozás előtt

2020. jan. 4. 09:49
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
"Így döntöttem, most beszéljünk valami érdekesebbről. Mit gondolsz Augustus gazdaságpolitikájáról?"
2020. jan. 4. 12:08
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

El nem tudom képzelni azt a helyzetet, hogy én bárkitől is azt kérdezzem, mikor lesz gyereke. És annyi ilyen kérdést olvasok, ez borzasztó, igazán. Nem tudok érdemben választ adni, mert mi tervezünk gyereket, csak annyi a saját tapasztaltom, hogy ezek az emberek, akik állandóan ezzel nyaggatnak, nagyon tapintatlanok és buták (már elnézést). MI már házasok vagyunk, és még egyetlen egyszer sem kérdezte senki, mikor jön a gyerek. Mondjuk lehet azért, mert a mi családunkban nem ritka, hogy 5-7 évet vártak a gyerekre, és ilyenkor megtanulták a kedves rokonok, hogy nem kérdezünk ilyeneket, mert nem tudjuk, mi áll a háttérben, na meg semmi közük sincs hozzá.

Na hogy érdemben hozzászóljak, én a helyedben, ha már tényleg többedszerre kérdezik, egyszerűen nem mondanék semmit, megmondanám, hogy nem aakrok erről beszélni, mert magánügy és kész.

2020. jan. 4. 12:43
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

27 vagyok, szintén eljegyeztek már. Esküvőről szó nincs, a mostani időszak az egzisztencia teremtésről szól, és persze az élményekről. Mégis jut mindennapra valaki, aki nem képes tűrtőztetni magát és kérdezi. 24-én este a 2. tányér halászlé után valaki felharsant, hogy !csak nem kívánós vagyok! Mondtam, hogy de, kérnék MÉG EGY POHÁR WHISKEYt. Egyszerűen ilyenek az emberek, gátlástalanok, neveletlenek. Ha beszólsz nekik, még te vagy a bunkó. Terelni kell mindig a témát, mert nem elég nekik 120x elmondani, hogy nem lesz/nincs róla szó,

úgy kell tenni, mintha nem értenéd még a direkt célzást sem. Nem tudsz velük mit kezdeni.

2020. jan. 4. 14:55
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

Nos, itt páran: ha arra van eseztek hogy kiröhögjetek, lenézzetek embereket mert azok gyereket vállaltak, meg lealázzátok azzal hogy azok úgyis macinacis elhízott antnők lehetnek csak, akkor legyen vér a pucárokban tűrni a rosszalló pillantást is, meg a miérteket.

Soha nem értettem azt, aki tiszteletet megértést vár el embertársaitól, de azért ő telipofával vigyorog a férjével, mert lát egy gyerekes családot (hihihi hahaha de vicces).

Biztos vannak normális gyerektelenek, de az ilyeneket mint ti én nem tudom sajnálni.

Várom a nullákat, nem érdekel.

Az meg egy pecig ne zavarjon titeket, hogy tele a világ elhízott macinacis gyerektelenekkel. Olyanokkal, akiknek nincs karrierjük, vagy ambíciójuk, vagy életük...stb. Baromi unalmas már, hogy a pozizív dolgokat divat lett gyerektelenekhez fűzni, a negatívakat meg gyerekesekhez. Mindenki maga sorsa kovácsa, gyerekkel is, meg anélkülis.

2020. jan. 4. 15:16
 17/21 anonim ***** válasza:
33%

Első érdeklődésnél kedvesen elmagyarázom. Elmondom, annak, aki kíváncsi a miértekre. Egyszer. A faggatózókat és a rosszallókat teljesen ignorálom, mintha meg sem hallanám, amit mond/kérdez. Ha rákédez, hogy "hahó, hozzád beszélek!", akkot annyit mondok, amit az előbb leírtam: "értelmes embernek tartalak, egyszer elmondtam, nem gondolom, hogy nem vagy képes felfogni" és témát váltok. Nem tartozom elszámolással senki irányába.

Aki szidja és lenézni a gyerekteleneket/gyerekeseket, az minden esetben sérült és frusztált ember. Egy olyan ember, aki elégedett az életével, sikeres és folyamatosan dolgozik magán, boldog... sosem fogja más ilyen magánjellegű döntéseit felülbírálni vagy ezzel piszkálni. Ez 10000%, tény. :)

2020. jan. 4. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
2 példánnyal is rendelkezem gyerekből, de válaszolok. Egyrészt tökéletesen megértem azt is, ha valaki nem akar gyereket. Másrészt azok az emberek, akik ilyennel zaklatnak, ha lenne gyereked, zaklatnának mással. Mivel ahogy előttem írták: nem elég tartalmas az életük és ez tölti ki meg a mások életében való kutakodás. Akiknek tartalmas, tényleg nem foglalkoznak ilyen szinten másokéval. Természetesen szültél vagy császárral? Szoptatod vagy tápszeres? Ha szoptatod, miért csak 6 hónapig és nem az érettségiig? Babakocsi vagy hordozó? Veletek alszik (egyenesen köztetek) vagy külön szobába űzted szegény párát? Mosipelusozol vagy szegényt bótiba csavarod? Stbstb. Nem kell ezekkel foglalkozni tényleg. :) Főleg nem többedik kérdésre. Egyik füleden be, másikon ki. :) Annyit szoktam mondani, hogy nyugi a gyerek épségben kikerült belőlem/nem éhezik/megfelelő tempóban fejlődik és patant az idegrendszere/velünk való kapcsolata is és az almozása is tökéletesen megoldott, úgyhogy no dráma. Ne magyarázkodj soha senkinek semmiért, főleg ne ezért.
2020. jan. 4. 19:25
 19/21 anonim ***** válasza:
67%
Látom a gyerekgyűlölő 5nek nem tetszett az írásom. A vélemènyem ugyanaz, de többször nem írom le. Csak sajnállak téged és a párod, meg a hozzad hasonlóakat. Szomorú életetek lehet.
2020. jan. 4. 22:02
 20/21 anonim ***** válasza:
81%
Nem szoktam itt kommentelni,csak olvasgatni,de nem bírtam megállni.Mégis milyen ember az,aki lenéz,kirőhőg valakit mert gyereke van?És undorítónak talál?A gyerekek ugyanolyan emberek,mint a felnőttek,csak nem tudják önmagukat ellátni,ahogy pl.az idősek sem.Mit szólnál ha valaki majd a demens szüleidet rőhőgné körbe?Szégyen..Nem kell mindenkinek gyereket vállalni,de ahogy írták,minden gyerek fontos része lesz a társadalomnak,akár gyári munkás,fodrász,pék stb.lesz belőle.
2020. jan. 4. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!