Vállaljak ilyen gondolatokkal gyereket?
Úgy érzem, hogy szeretnék gyereket. Kezdő munkavállaló vagyok, de van már ledolgozott egy évem. Lakás, autó megvan, jó helyen élünk, bölcsőde és óvoda van a közelben. Tehát a materiális alapok megvannak, csak a lelki oldala nem biztos...
Mindig arra gondolok, hogy mi lesz, ha szeretnék lustálkodni, pihenni, magammal foglalkozni vagy a párommal kettesben lenni, de nem megoldható addig a gyerek felügyelete? Akkor nulla életem lesz? Nézem a női fórumokat, hatalmas poénnak tartják, hogy három éve nem aludtak át egy éjszakát, és csak akkor tudnak a férjükkel együtt lenni, ha a gyerek elaludt és elbújnak előle. Mennyire megszokott ez? Nekem inkább siralmasnak hangzik, mint poénosnak.
Ennel sokkal gazabb gondolatokkal is szuletnek gyerekeik a noknek:-). Ne aggodj. Igen forumokon poenosnak irjuk, mert kinunkban mar nem lehet ezeket komolyan venni. Minden gyerek mas, minden csalad mas. Az teny, hogy az elso par honap nem lesz konnyu a szules utan, mert akar a szoptatas, akar a tepszerkeszites, akar hasfajos baba, vagy csak az ejszakai etetes miatt mindenki megviselodik. De azert be kellene ismerni minden csak szokas/szoktatas kerdese. Ha van esti rituale a lefektetesre, akkor a kicsi megszokja es utana szepen lehet apaval szex. No meg a gyerek nem 18 eves korig alszik kisagyban egyszobaban a szulokkel, ahogy no ertelme is nyilik es el lehet magyarazni, ha reggel zarva anyuek szobajanak ajtaja akkor kezdjen babazni:-). De tenyleg!
Az sajnos sznten igaz, hogy peldaul amikor meg csak x honaposak vagy epp jon a foguk, betegek akkor nem tudsz majd akarmikor ledolni es olvasni a kedvenc konyvedet,de meg tudod tanulni, hogy ha a gyerek elaludt (napkozbeni alvasra gondolok), akkor te is azonnal leveted magad es pihensz vagy olvasol.
A mosogatogep, beprogramozhato mosogep, robotgepek es kedves rokonok foztjei nagy megbecsultsegnek fognak orvendeni az anyasag elso honapjaiban eveiben. Legyel joban a szuleiddel, nagynenjeiddel, anyosekkal (jo az, ha rajuk bizhatsz neha gyereksetaltatast, vagy jonnek segitenek helyetted takaritanak egyet) es penzt is tegyel felre etelrendelesre (nekem hatalmas idomegtakarotast jelentett) vagy tanulj meg par alig 30 perc alatt elkeszitheto meleg etel receptjet stb.
Amas nem szol a gyerekere es te begurulnal. Szinten no para. En is siman szolok, de annyira kozonyosek sokan es csak a telefont nyomodjak a jatszoteren is, hogy nem fogod az ingerkuszobuk elerni vagy meg meg is koszonik, hogy helyettuk neveled a gyermekuk. Amugy ha benne leszel egy iylen szituban ugyis megoldod, elore foloslges elkepzelni.
Amikor mar vagysz gyerekre akkor nyugodtan probalkozzatok, foleg hogy nem mindenkinek elso ciklusban jon ossze (az atlag 4-6 honap), utana meg 9 honap van a felkeszulesre. A mindenfele ketsegek, es parak pedig sose mulnak el. En is elore aggodo vagyok, sokadik gyereknel is o most ez hogy lesz az hogy lesz.
Mivel anyad rossz peldaja aggaszt, te nem fogod ugyanazt elkovetni. Legyen tobb onbizalmad.
Nekem ez az egyik fő indokom, amiért nem.
Mindenki rögtön azt hiszi, bulikázni akarok, de nem. Soha nem voltam buliban. Abban gátolna a gyerek, hogy magamban legyek. De nem lehet neki mondani, hogy csak családi ünnepekkor találkozzunk. 😃
Szerintem is sokkal inkább depresszióba taszít a sok kialvatlan anyuka, mint poénka, de azt nem mondhatja, hogy csináljuk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!