Lányos anyukák füllyukasztás, mikor, hol, hogyan?
11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megmondom őszintén nekem eszembe sem jutott nem kilyukasztatni csecsemőkorban a lányka fülét.Meglepődtem,hogy ilyen sokan csak a gyerkőc kérésére fogjátok megcsináltatni.Ettől függetlenül mindenkinek ment a zöld pacsi!😊
Lányom is Blomdahl fülbevaló kapott, majd le lesz cserélve aranyra, amit szülinapjára kapott. Egy éves szülinapja előtt pár nappal lőtték ki neki, sajnos előbb kellett volna, csak én paráztam tőle, mennyire fájhat, meg ilyenek, de aztán mint akkor kiderült, nővérem kilyukaszttatta a saját fülét is próba képen, mikor az ő lánya kapott, azt mondta nem fáj, csak egy nyomást érezni. Lányomnak sem fájt, csak a csattanástól ijedt meg, ezért kellett volna korábban, mikor még nem csinál hepajt. De mire visszaültünk az autóba már nem is sírt. Egyáltalán nem fájt neki. Utána sem gyulladt be vagy ilyesmi.
2020. jan. 3. 16:53
A nagyobbnak 9 hónaposan, ékszerboltban lövettük. Kicsit hosszadalmas volt, de szép lett. A kicsi Blomdahlosat kapott. Érkezéstől távozásig 10 perc volt és tökéletes.
Nem mondom, hogy alap dolog egy lánynak, de számomra természetes. Mindkét lányom szereti a fülbevalóját.
2020. jan. 3. 17:02
3 hónaposan lövettük. 1.5 évig benne volt, utána aranyat kapott.
2020. jan. 3. 18:03
elsős korában leghamarabb
a nagynak volt majd kivette most 18 és újra kilöveti mert benőtt a 8 év alatt
a kicsinek is első elején imádja hetente cseréli mindig másra :)
2020. jan. 3. 18:09
Elől kapcsos arany fülbevalót kapott az apukájától. Még a kórházban megcsinálták Neki, amikor hazaengedtek.
5 éves és szereti. Már azóta ő maga kért "nagylányos" fülbevalót.
2020. jan. 3. 18:15
Nekem nincs gyerekem, de én is azoknak a táborához tartozom, akik várnának ezzel míg a gyerek maga nem kéri.
2020. jan. 3. 19:17
Szerintem hülyeség ez a várok vele dolog. Ugyanugy ha mar megvan csinaltatva a gyerek ha felnő kiveheti magának ha nem tetszii neki. Szerintem szimplán sajnaljak ra a pénzt
2020. jan. 3. 19:46
Utolsó. Engem pl kifejezetten zavar, hogy ki van lyukasztva a fülem, 15 éve nincs benne semmi és mégsem nőtt be a lyuk.
2020. jan. 3. 20:11
#19 és ha 5 évesen kérted volna, mert a Julikának milyen szép a fülbevalója és neked is kell, az sem garancia, hogy később is hordani fogsz fülbevalót.
Ettől függetlenül minden szülő, maga dönt. De egy 5-7 éves még úgysem megfontolt döntést hoz.
2020. jan. 3. 20:55
Kapcsolódó kérdések: