Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mindig az én gyerekem?

Miért mindig az én gyerekem?

Figyelt kérdés

3 éve jár a lányom ebbe az óvodába. Minden évben más volt az egyik óvónő. Amióta idén új óvónőt kaptak, annak fixa ideája, hogy a gyerekem tetves!

Már egyszer kikezeltem, bár érdekes módon, mire valóban rájöttünk, hogy az a baj, és nem ment óvodába, már 3-4 napig járt be bogarasan. Vajon a többi gyerek hogyhogy nem kapta el?

Most megint talált serkéket ugyanaz az óvónő. Lehet, hogy csak szimplán pikkel rá? Hogy lehet, hogy a többi gyerek nem kapja el? Hiszen most is már lassan 1 hete, hogy megint szólt az óvónő, hogy vakarózik. Én átnéztem a fejét, nem találtam semmit, erre ma reggel közölte a banya, hogy van serke a fülénél is és a tarkójánál is... Akkor én miért nem találtam tegnap este? Meg napok óta?

2008. nov. 19. 08:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Biztos Nittifort használtatok a bogarak ellen.Na azzal öblögesd ha nem tetves is és így nem mennek bele.Nem írtad,hogy ezt csinálnád.Egyébként szerintem is az oviból szedi,lehet olyan gyerekben van akinek az anyjának hiába pofázik,ezért rajtad tölti ki a mérgét,mert téged érzékenyen érint.Az Óvónők is csak emberből vannak.Nálunk is volt tetű,képzeld a gyereket az anyja beküldte az ajtóból,hiába szóltak előző nap Neki,hogy ne vigye.Ikább az egészséges gyerekeket vitték haza a szülők!
2008. nov. 19. 10:28
 12/15 A kérdező kommentje:

Pedexet használtam (az itteni gyógyszertárban nincs Nittyfor) meg az az olcsóbb. Sajnos nem nagyon válogathatok.:(

De miután kikezeltem, nem is találtam! Ez kb 1 hónapja volt. Most meg megint.

2008. nov. 19. 10:35
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát rendeltess akkor nittifort,azzal tuti lehet öblögetni,és kb 1 ezres.Annyit megér a nyugalmad!Vagy nézd meg ,hogy amit használtok azt lehet-e megelőzésre is használni.Szerintem igen,nem fogja bántani a gyerek fejbőrét,mert alacsony koncentrációban kell használni.Nálunk is vitték megelőzésre a gyszertárból az Anyukák mint a cukrot.Higgadj le és szólj az ovónőnek,hogy nézzenek körül az oviban mert csak itt kaphatta el.Egyébbként Én úgy emlékszem gyerekkoromból,hogy anyám több hónapig kínlódott velünk,mert visszajött.Jól alaposan porszívózott,az ágyakat is ,szőrös játékállatokat,ágyterítőt minden kimosott.Így is sokára szabadultunk meg tőle,mert végül is az egész család elkapta,valaki mindíg újrafertőzött.De ezt biztos megcsináltad már Te is!
2008. nov. 19. 12:30
 14/15 A kérdező kommentje:

Mondjuk a plüssállatok kimaradtak, de most valószínűleg azokat is jól kimosom majd.

Az eddig hordott összes ruháját fertőtlenítsem? mert az legalább egy heti mosnivaló lenne az ágyneműkkel együtt...

Keverőtárcsásba hogyan tudom jól kifertőtleníteni?

2008. nov. 19. 12:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát szerintem elég csak a jó meleg víz,meg az alapos forgatás,elvégre nem tehetsz mindenhez Domestost,de sztem nem is kell.Elég csak megdögleszteni őket,nem baktériumok vagy ilyesmi.Sztem apródonként mosd ki a ruhákat,és válaszd külön őket.Mármint a mosottat és a nem mosottat.És csak akkor tedd vissza a szekrénybe,ha már azt is kitisztítottad.De addíg amíg a kicsi fertőzött sztem nincs értelme az alaposabb takarításnak,elég akkor ha már biztos hogy nem szórja szét újra!
2008. nov. 19. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!