Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2-3 gyerekes anyukák! Hogy...

2-3 gyerekes anyukák! Hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Hogy csinálja egyik-másik, hogy náluk mindig rendben sorakozik minden játék, és minden a polcon, és szinte kifogástalan a rend a lakásban?

Én két gyerek mellett is képtelen vagyok glédába vágni a lakást. Hiába pakolom össze a kacatjaikat, 10 perc múlva ugyanúgy szétpakolnak!:(

2008. nov. 19. 00:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia!

ismeros a helyzet de nalunk meg csak egy gyerek van ahogy szepen rendett teszek,10 perc mint aki semmit nem csinalt egesznap! a szonyegen a keksz morzsak szejjel morzsolva, a konyvei szana szejjel meg a wc be is vannak:) az epito kockaiba allandoan bele lepek tudod milyen erzes gondolom a fajdalom belem hasit:)) szoval,egesznap mint a robotok pakolok akkor ulok le mikor eljon az este,es szepen elalszik, akkor meg jon a ferjem... :))

2008. nov. 19. 03:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk 3 gyerek van. Igaz a legkisebb még pici(4 hónapos).Én mikor a nagy betöltötte a 2 évet,utánna mindig mondogattam neki,hogy ha már nem játszik valamivel,akkor azt vissza kell pakolni.Ez mostanra ért be,hogy szeptemberben elkezdte az ovit.Azóta magától elpakol,ha már nem játszik a játékkal.(Bár marad még azért igy is szétszórva :),de azokat én elpakolom este.De igy a 2 éves kicsi fiam is mostmár pakol magaután. Mivel látja a nagytól.:)Én próbálom ugy csinálni,hogy csak a szobájukba dobálják szét a játékokat.Ott,hogy milyen kupit csinálnak nem érdekel.:)Az az ő kis birodalmuk.

A többi helységet pedig igy rendbe tudom tartani. Bár igy is egész nap a takaritásból állok ki.:D

üdv

2008. nov. 19. 06:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem is 3 gyerkőc van,csak úgy tudtam megoldani,hogy mindegyik kapott egy nagyobb méretű kincsesládát és oda könnyebben beteszik a játékot,mintha a polcra kellene pakolgatniuk!
2008. nov. 19. 08:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen ezt csak nagyon következetes rászoktatással lehet elérni. Mármint azt, hogy rendben legyen a lakás. Ahol több a gyerek, ott bizony szükséges, hogy bizonyos dolgokat elvárj tőlük. Nekem három van, most várom a negydiket. Én is azt látom, hogy az első lányom nagyon rendetlen, mert mint ahogy ő mondja nem "úgy" lett nevelve. A második már szépen pakol maga után és ezt utánozza a harmadik. Náluk már rájöttem, hogy nem megy másként. De azt hozzá kell tennem, hogy rengeteget kellett ellenőrizni és noszogatni őket. De mostmár meg van a gyümölcse!

Szerintem amúgy a többgyermekes családokban szükségszerűen nagyobb a fegyelem és a gyerekeket is jobban bevonják az otthoni munkákba. Másként nem működőképes a háztartás!

De ez hosszútávon a gyerkeknek is, és a szülőknek is csak jó!

2008. nov. 19. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!