Akiknek van már gyereke, nem bosszantó hogy mindig azok kapnak kedvezményeket, hiteleket akik még szülnek?
"semmibe sem kerül az államnak" - ezt írtad.
Ezt cáfoltam, erre mondom, h baromság, mert ez sincs ingyen. Fölfogtad végre?
"Nem kell nekem ingyenpénz, de egy kamatmentes hitel, ami igazából semmibe sem kerül az államnak, nekünk is jól esett volna."
Hú... ezek a pénzek a dolgozó emberek adójából vannak. Például az enyémből. Ez a pénz nem csak terem a fán és képzeld, nekem is sok minden esett volna jól. És az élet egyik legnagyobb tanulsága cicuka, hogy semmi nincs ingyen. Nagyon megfogják járni az emberek, akik hozzád hasonlóan "gondolkodnak" (ha ezt gondolkodásnak lehet nevezni), de sikerült a 3 gyerek, vagy épp megfelelő pillanatban várják az elsőt. Azt hiszik, hogy ezt csak úgy kapják. Aztán jön a hidegzuhany. Most még csak annyi, hogy oly mértékben megdrágultak az építkezések, hogy 10, meg 10+10 millió forint egy fél házra sem elegendő, mindenképpen kell egy jó nagy adag önrész, ami ugyebár nincs. Honnan lenne?
Ezt követi majd, hogy bizony a hitelt vissza is kell fizetni. Sokaknál derülne ki bizony, hogy soha az életbe nem tudnának ennyi pénzt önszántukból összelapátolni, így viszont értelemszerűen visszafizetni sem tudják.
Ha te őszintén azt gondolod, hogy ez a z államnak nem kerül semmibe, akkor te nem vagy ennek a társadalomnak a hasznos tagja, hiszen azt sem érted, hogy működik. Te vagy és ennyit tudsz. Ez itt viszont nagyon kevés. A periférián az aluledukált félanalfabéta c*gányok gondolkodnak így, hogy hát nekik miért nem jár, pedig bemondta a tv, hogy lesz ingyen pénz. És most még szépen fogalmaztam meg, amit akartam, mikor először megláttam a válaszod, nem gondoltam volna, hogy ilyen kulturáltan le tudom írni a véleményem.
cicuka, a "semmibe sem kerül" az viszonyítás volt, a CSOKhoz képest, a babaváróhoz képest (ahol ha teljesíted a "kvótát" semmit sem kell visszafizetni). És képzeld, az én és a férjem adójából is vastagon vonnak. Az, hogy te egy elnagyolt, nem részleteket fejtegető 3 soros válaszból megítélsz valakit, az meg nem engem minősít. Puszi
Utolsó előtti, 0%, pedig nem is pontoztalak... ezek szerint nem csak szerintem vagy fölényeskedő... fölfogtad? :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!