Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek van már gyereke, nem...

Akiknek van már gyereke, nem bosszantó hogy mindig azok kapnak kedvezményeket, hiteleket akik még szülnek?

Figyelt kérdés
Van 2 gyerekem,több nem lehet,igy pl a csok-bol is alig kapnánk valamit,mert nem 3 gyerekem van.igy babaváro hitelt se kaphatok,mert már nem fogok szülni,szoval hiába szeretnék nagyobb lakást,iy jártam,vegyek fel ujabb magas kamatozásu hitelt??akik hasonlo helyzetben vannak,nem bosszantó?
2019. dec. 29. 17:42
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok irigy senkire. Tudjuk, hogy mit szeretnénk, jelen esetben ez 2 gyerek és ehhez mérten vesszük igénybe a lehetőségeket amik vannak. A 3 gyerekesek apró betűs részeit át sem tanulmányoztuk mert az minket nem érint és nem tudnak olyannal kecsegtetni ami hatására vállalnánk még gyereket. Más is tegyen belátása szerint, egyáltalán nem érdekel, ahány család annyi lehetőség és körülmény lehet.
2019. dec. 29. 19:07
 12/37 anonim ***** válasza:
81%

Anyáink hat hét (később 20 hét) után visszamentek dolgozni. Az én korosztályom nagyobb része már igénybe vehette a 3 éves gyermekgondozásit, a lányaink szintén + kapnak CSOK-ot, autóvásárlást, adókedvezményt.

Normális esetben nem azért szül bárki, hogy sok kedvezményhez jusson, csak a számító, önző emberek .

Remélem, kérdező, nem gondoltad komolyan, hogy bosszantó a

szülő nők segítése?

2019. dec. 29. 19:15
 13/37 anonim ***** válasza:
64%
Engem az bosszant, hogy azokat támogatják, akik amúgy is jómódúak. Még akkor is zavar, ha ebbe én is beletartozom. Odaadnám a kamattámogatást, csak ne hagyják éhezni a gyerekeket. Vagy ne kelljek kétnapi hidegélelemmel menni a Heim Pálba, ha valami gond van a gyerekkel. Annyi jobb helye lenne ennek.
2019. dec. 29. 19:19
 14/37 anonim ***** válasza:
70%

A CSOKosok jó része hasonló sorsra számíthat, mint anno voltak a devizások. Túl sokan akarnak úgy nagy lakáshoz jutni, hogy azt valójában nem engedhetik meg maguknak. A szerencsésebbeknél ez csak az építkezést követően fog kiderülni, amikor már néhány jó évet lehúztak abban a házban döbbennek rá, hogy hát egy ekkora ház fenntartására nem elegendő az a fizu, befigyel egy tisztasági festés, felújítás és jön a hidegzuhany, hogy nincs miből. Kevésbé szerencséseknél éppenhogy állnak a falak, már elfogyott a pénz... sajnos ez nem jár mindenkinek, és nem, hogy ki élhet szép, új, nagy házban/lakásban, az nem a gyerekek számáról, hanem a havi bevételtől függ. Alapvetően a CSOK is azoknak szól, akik néhány éven belül amúgy is megengednének maguknak egy házravalót, az sajnos más kérdés, hogy sokan (pl te is) azt hiszik, hogy hát ez jár mindenkinek, aki 2nél többször tudott teherbe esni. Hát sajna nem. Inkább örülj, hogy te nem fogsz pár éven belül egzisztenciális válságba kerülni ezen hitelek miatt, mert sajnos az a véleményem, hogy aki magas kamatozású kölcsönökben gondolkozik, meg a CSOKosokra irigykedik, annak sajnos nem áll úgy az anyagi helyzete, hogy megengedhetne magának egy ilyet. Ez van. Nem vagy egyedül ezzel az álommal, szerintem vagyunk ezzel egy pár millióan, hogy legyen nagy lakás és/vagy nagy autó, de aki nem keres úgy, az más országban sem kapja meg puszira.

Csokot egyedül annak szabadna felvennie, aki mondjuk 10 éven belül egyedül is össze tudna lapátolni ennyit úgy, hogy belekalkulál mondjuk fél év kiesést, mert balesetet szenved és rehabilitálódik, csökkentik az egyik fél fizetését esetleg ki is esik az adott fél fizetése huzamosabb ideig, mondjuk egy megszűnt munkahely, vagy terhesség miatt. Tehát kalkulálva minden kevésbé szerencsés, de annál reálisabb forgatókönyvvel, ha valaki úgy látja, neki nem okoz gondot ennyit összespórolni - annak jár a CSOK. Aki nem tudna, annak nem, akkor sem, ha 8 gyereket a világra potyogtat.

Ezt a “nem lehet több gyerekem 2-nél” dumát meg annak mondd, aki 10 éve küzd egyetlenegyért és milliókat költ mondjuk egy lombikprogramra, hogy csak 1 legyen...

2019. dec. 29. 22:21
 15/37 anonim ***** válasza:
63%
Munkatársam az élő példa. Két gyereke van, a kicsi 2éves. De nem mernek harmadikat vállalni, mivel tudják mivel jár az újabb kisbabázás és már nem vágynak rá. Pedig kecsegtető lenne nekik is a nagyobb ház. Viszont 3gyerek jóval több kiadás, jóval több energia, idő. És a babaváró az hitel, bárhogy becézgetjük. Én pl. egy gyerekre tervezek, nem tudnék kettőt eltartani, ha pl. megözvegyülnék, vagy a párom maradna egyedül. Sajnos egy fizetés kevés és ezek a hitelek 20évre szólnak. Addig bármi lehet :/
2019. dec. 29. 22:25
 16/37 anonim ***** válasza:
86%

Nem, viszont ez sokkal bosszantóbb, hogy mindig van valaki, aki ahelyett, hogy örülne, neki áll zsörtölődni a"másoknak mije van kérdésen".

Ez ilyen!

Eddig míg nem volt se csok, se babaváró, akkor is születtek gyerekek, gondolom nem ez volt a szempont a gyermekvállalásnál?

Ez is csak egy újabb szr kérdés, aminél lehet elégedetlenkedni, szidni a kormányt, meg mit tudom én. Ebben az országban semmi nem jó! Ha nincs csok, az a baj, ha van, akkor meg az!

2019. dec. 29. 22:38
 17/37 anonim ***** válasza:
71%
Én sem értem ezt sok CSOK kérdést irigykedést ,mire fől ,nekem van 3 gyerekem de ők mind a CSOK kitalálása,bevezetése előtt születtek ,mi is gondolkodtunk rajta de rájöttünk hogy ha eladnák a saját hitelmentes lakásunk akkor sem lenne elég egy CSOK lakásra ,hitelt meg nem vennénk fel emiatt nem kötjük magunkat egy helyhez sem.ez volt kb 2-3 éve azóta sem gondoltuk meg magunkat el vagyunk a saját tulajdonú pannelakásunkban azóta is .
2019. dec. 30. 07:53
 18/37 anonim ***** válasza:
71%

Összegezve: van 2 egészséges gyermeked, akiket tudsz etetni, ruházni, szeretni. Van hol laknod, hiszen egy árva szóval nem írtad, hogy anyád ál vagy a szomszédban, vagy épp albérletben csöveztek. Van munkád is gondolnom!

És te képes vagy azért itt rinyálni, mert neked nem jut CSOK, meg babaváró hitel??

Hát, komoly nem értem az embereket! Nyilván, mikor elterveztétek a 2 gereket belekalkuláltátok, hogy ez van, ennyiből tudtok gazdálkodni, és akkor még ugye babaváró szerintem a kanyarban se volt. Vagy nem? Azt is tudhattátok, hogy a lakás, ahol vagytok 2 gyerekkel kicsi-e vagy nagy, elfértek-e így.

Mi olyan bosszantó akkor mégis? Kapsz családi adókedvezményt, ingyen eszik a gyereked az oviban, nem kell 300ft-ot fizetned az orvosnál minden egyes látogatáskor, ingyen tankönyv meg még a tököm tudja. Mi a fészkesfene nem jó akkor?

2019. dec. 30. 14:02
 19/37 anonim ***** válasza:
73%
Nem bosszantó, mert nem vagyok egy irigy köcsög
2019. dec. 30. 19:14
 20/37 anonim ***** válasza:
73%
Te is az a fajta lehetsz, aki azért nem dug, mert nehogy már másnak is jó legyen🤣
2019. dec. 30. 19:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!